Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tibi atya Puzsért védi

Horváth Zsófia

2018.08.31. 10:10

Mi sem tudjuk eldönteni, melyikük a képmutatóbb.

Most éppen Puzsér Róbert kirúgásáról mondta meg a független, objektív igazságot Tibi atya, nem szalasztva el a lehetőséget, hogy újabbat rúgjon abba, aki más véleményen van. Az instabil személyiség szerveződését minden médiaplatformon mutogató Puzsér siratása egyáltalán nem meglepő a Tibi atya brandje mögött rejtőző srácoktól. Képzeljük el a fiatal, orvos, mérnök, pszichológia szakos srácokat, akik identitásukat végre felépíthették Puzsérnak köszönhetően.

Bár sikerült bebizonyítaniuk, hogy a hülyeségből igenis meg lehet élni, a kocsmanyitás és fesztiválszervezés nem elégítette ki teljesen az egójukat. Ha kiforrott véleményük nem is, valami megérzésük mindig lehetett a világról, kihaénnem attitűdjük pedig jól megértette Puzsér Róbert kizárólagos felfogását, nem beszélve a pártpreferenciáról. A kopizásban eddig is jól teljesítettek, az alkoholista pap álarca mögé bújva pedig bátrabban koptathatták a billentyűzetet.

Gyerekek ők, akik kisöccsként a nagy és erős bátyjukat idealizálják, olyanok akarnak lenni, mint ő. Az eredetiség és a valódi karakter hiánya persze nem bűn, mindenki csak hasonlítani akar. Viszont szemenszedett hazugság a független médiakritika utolsó bástyájának nevezni Puzsér Róbertet. Puzsér Simicska tévéjének dolgozott, ráadásul Vona Gábor főszónoka volt. Nem véletlen, hogy kirúgása utáni napon rögtön együtt függetlenkedtek Vonával a vlogján. Tibi atya pedig pontosan követte a Jobbik narratívát, „ártalmatlan és független” posztjaival a kampányidőszakban végig a Jobbikot segítette. Véletlenül pontosan ugyanazzal az „egyrészről-másrészről”-féle puha, de egyértelmű játékkal, amit annyira dicsért Puzsérban is.

Már az is figyelemre méltó, ahogy Puzsér eljárt a kirúgása kérdésében. Megvárta, hogy kap-e jobb ajánlatot, ha igen, biztosan maradt volna. Hiszen eddig sem állt fel. Amikor viszont kirúgták, akkor már előállt közösségi oldalán a nagy drámával, amit megspékelt egy képzeletbeli párbeszéddel. Tehát a morál bajnoka eltette volna a pénzt, de ezzel, hogy kirúgták, még szintet is lépett a morálbajnokságon. Így csinált magából mártírt. Gondoljuk csak el ezt a helyzetet egy egyszerű CBA-s eladó esetében. Én inkább a CBA-s eladót sajnálnám…

Puzsér egy egyszerű politikai végrehajtótiszt, korántsem független gondolkodó.  

A helyzet Tibi atya esetében is világos. Kirúgták a példaképét, független harcostársát. Akivel együtt szolgálsz, azt pedig megvéded, ha támadják. Ha nem is akarja érteni Tibi atya a játékot, mégis ugyanazt játssza. Csak mellé még nagy mellénnyel hazudik és moralizál is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére