Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terápia elfogadóéknál: bordélyházba küldték a szexuális erőszaktevőket

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.11. 14:20

Hogy megtapasztalják, milyen az erőszakmentes közösülés.

Orvosi beutalóval küldtek három, szexuális erőszak miatt börtönbüntetésüket töltő férfit bordélyházba Nyugat-Németországban. A fegyencek a lippstadt-eickelborni börtönben töltik büntetésüket, jó magaviseletük miatt próbálták ki náluk ezt a „terápiás eljárást”, ami a börtönnel együttműködő pszichiáterek ötlete volt. A terápiás cél az, hogy az erőszaktevőknek végre legyen lehetőségük tapasztalatot szerezni arról, milyen, amikor nem megerőszakolnak egy nőt, hanem beleegyezéses módon történik a közösülés. A Der Spiegel értesülései szerint az elmúlt két évben eddig három rabnál alkalmazták ezt az eljárást, az orvosok szerint a gyakorlat hasznosnak tűnik, ezért folytatják azt.

A bordélyházi együttlétek alatt a rabok anonimitása is biztosítva volt, a prostituáltaknak ugyanis nem adták ki azok személyazonosságát. Kérdés, hogy a szexuális együttlét felügyelet alatt zajlott-e vagy a rabokra bízták, hogy betartják-e az erőszakmentes közösülés szabályait. Amennyiben az utóbbi lehetőséggel élt a roppant felvilágosult terápiás csapat, az örömlányoktól azt a lehetőséget is elvették, hogy feljelentést tegyenek, ha esetleg mégis erőszak történt – köszönhetően az anonimitásnak. Persze bizalom nélkül mit ér a terápia?

A németeknél egyébként nem ez az első eset, hogy prostituáltak közé dobják a szexuális bűnözőket: a Der Spiegel szerint más börtönökben is bevett gyakorlat, hogy fogadnak lányokat azzal a céllal, hogy segítsenek az elítélteknek gyakorolni az erőszakmentes szexuális együttlétet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére