Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg minden poént kiöl a világból a píszí

Pörge Béla

2019.09.23. 14:18

Még a baráti, bugyuta vicceskedést sem engedi az internet népe, ha történetesen híres emberekről van szó.

Emlékszem még iskoláskoromból arra, amikor Magyarországon először dúlt úgy igazán a píszí. Valamikor a 2000-es évek közepén járunk, először azt tűnt fel a szüleimmel való tévézés közben, hogy a rendőrségi híradókban megváltozott a körözött bűnözők személyleírása: már nem mondták be, hogy kreolbőrű elkövetőt keresnek. Később azt figyeltem meg, hogy a cigányokat romának kezdték el nevezni, ez az abszurd hülyeség pedig a balliberálisok vehemensebb körében ma is kitart. A cigányság helyzete ettől semmit sem változott, ám a velük kapcsolatos problémák sajnos még a mai napig is tabutémának számítanak.

Magyarországon legalább a 2010-es években ez a folyamat megtorpant, sőt, ma már a legvérmesebb önjelölt jogvédők sem náciznak le senkit pusztán a cigány kifejezés használatáért, viszont Észak-Amerikában és Északnyugat-Európában a jelenség brutálisan elburjánzott.

Nem egy és nem is két alkalommal számolt már be a 888 olyan esetről, amikor teljesen nevetséges és banális megjegyzések, posztok miatt kellett vezekelniük híres embereknek (a fagyi néha visszanyal, ld. Justin Trudeau), sőt, adott esetben akár a karrier végét is jelentheti, ha valaki – akár a jelenben, akár a múltban – rasszistának ítélt, dokumentált kijelentést tett.

A píszí vasökle ezúttal a Manchester City labdarúgójára, Bernardo Silvára csapott le.

Silva egy Twitter-bejegyzésben egy édességgyártó cég kabalájához hasonlította csapattársát, Mendyt, aki történetesen fekete. Mendy persze vette a lapot, és nevető szmájlikkal reagált a képre. Normális esetben ezzel legfeljebb a sportbulvár legmélyebb bugyraiban kellene foglalkozni, azonban a posztból botrány lett.


A liberális, píszímániás hópehelykánon azonnal rasszizmust kiáltott és el is érte, hogy Bernardo Silva törölje a bejegyzést. Silva később kiválóan összefoglalta a píszí lényegét:

Manapság már egy baráttal sem lehet viccelődni...srácok...


Hogy „tökéletes” legyen az összkép, a Kick It Out nevű mozgalom – melynek fő célja, hogy eltüntesse a rasszizmust a labdarúgásból – kérvénnyel fordult az angol labdarúgó-szövetséghez (FA), hogy a szervezet büntesse meg Silvát a tweet miatt. A szövetség közleménye szerint vizsgálatot indítottak az ügyben...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére