Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg fontosabb egy 8 ezer kilométerre meghalt bűnöző, mint a saját nemzettársaink?

Horváth Tamás

2020.06.05. 14:35

Black Lives Matter, de Trianon és a Deák téri kettős gyilkosság nem számít. Vélemény.

Mint ismert, május 25-én Minneapolisban egy eltúlzott rendőri intézkedés következtében meghalt egy fekete férfi, név szerint George Floyd. Az elhunytról időközben kiderült, hogy bűnözői életmódot folytatott, a rablástól a szexuális erőszakon át a lopásig mindenben utazott, korábban négy évig börtönben is ült.

Floyd bőrszíne kapóra jött a liberális médiának, amely már az első perctől kezdve azt a narratívát képviselte és közvetítette, hogy az intézkedést végrehajtó fehér rendőr a származása miatt volt vele ennyire kegyetlen.

A különféle civil és emberi jogi szervezetek, valamint az erőszakos cselekményeiről hírhedt Antifa sem tétlenkedett sokat, pillanatok alatt előhúzták a kalapból a jó öreg „elnyomják a feketéket Amerikában” kártyát.

A hergelés aztán fizikai erőszakba, gyújtogatásokba, és – egy civilizált államtól finoman szólva is idegen – fosztogatásokba csapott át. (Nehéz megmagyarázni, hogy George Floyd halálából és a feketék vélt vagy valós elnyomásából hogyan következik a boltok kifosztása, de hát na, ez legyen a legnagyobb probléma.)

Nem meglepő módon a multicégek és a celebek „szívhez szóló” üzenetekkel, illetve az ilyen esetekben már megszokott hashtagekkel árasztották el az internetet. A magukat felvilágosultnak, kozmopolitának és végtelenül toleránsnak valló tömegek is csatlakoztak a legújabb trendhez, egy emberként kezdték el osztogatni a fekete képeket a közösségi média különböző platformjain.

Ez az agybaj – a globalizmus sajátosságaiból kifolyólag – sajnos hazánkat sem kerülte el, így a magyarországi internethasználók „tollából” is egymás után születtek a feketék elnyomásáról szóló posztok.

Fotó: Best of Viktor

Érdekes, hogy ugyanezek az emberek a Deák téri kettős gyilkosság, vagy éppen a trianoni országcsonkítás századik évfordulója kapcsán nem tartották fontosnak, hogy kiálljanak az áldozatok mellett, nem tartották fontosnak, hogy megemlékezzenek.

Valamiért azok a jogsértések sem értek és érnek Facebook-posztot, melyeket a határon túli magyarságnak kell (főleg Ukrajnában) elszenvednie mind a mai napig.

„Black Lives Matter” van, „Hungarian Lives Matter” nincs.

Ez a fajta, a természet rendjével szöges ellentétben álló hozzáállás abból a fókusztévesztésből következik, ami miatt a nyugati társadalmakban egyre nehezebb különbséget tenni a közeli és a távoli, a honos és az idegen között. Aki ezzel mégis megpróbálkozik, az kapásból náci, rasszista és még ki tudja, mi minden lesz.

Pedig ebben nincsen semmi ördögi, a keresztény tanítás szerint is teljesen természetes, hogy a szeretetben és a felelősségvállalásban is van hierarchia. Az ordo caritatis (szeretet rendje) éppen arról szól, hogy Isten elfogadja, hogy a hozzám közelebb állót jobban szeretem, mint a távolabb állót. (Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a távolit gyűlölnöm kellene.)

A józan ésszel, a természet rendjével és a vallási tanításokkal is szembemegy az az ember, akit a világ másik végén élők sorsa jobban érdekel, mint a saját gyerekeié.

A mi példánkra levetítve:

teljesen abnormális az a magyar, aki George Floydról igen, a Deák téren meggyilkolt Laciról és Gergőről viszont nem emlékezik meg; aki az amerikai feketék jogait a szívén viseli, a határon túli magyarokét viszont nem.

Ne legyünk abnormálisak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Háborús övezetet csináltak a fosztogatók Chicagóból

Háborús övezetet csináltak a fosztogatók Chicagóból

Tömeges fosztogatás kezdődött, amely órákon át tartó lövöldözésbe torkollott Chicagóban, ahol helyi idő szerint hétfő délelőtt több mint száz embert vettek őrizetbe.

Megnyúzták, majd megsütötték maguknak a kutyákat a migránsok

Megnyúzták, majd megsütötték maguknak a kutyákat a migránsok

Kétségbeesetten számolt be arról egy lampedusai nő, hogy mit művelnek a migránsok a birtokán. Az illegális bevándorlók amellett, hogy ott isznak és drogoznak, megették a nőnek az állatait is – a bárányok és a csirkék mellett nem kímélték a kutyákat sem, azokat is megsütötték maguknak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Puskás Ferenc bekerül a FIFA legendái közé

Puskás Ferenc bekerül a FIFA legendái közé

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videójátékban a FIFA legendái közé.

Újabb jel, hogy hamarosan indul az Index 2.0

Újabb jel, hogy hamarosan indul az Index 2.0

Július 24-én felmondtak az indexesek, július 31-én pedig már létre is hozták a Van Másik Kft.-t.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Orbán Viktor beszámolt az Országgyűlésnek az uniós csúcsra adott mandátum teljesítéséről, Donáth Anna olyat tett, ami bizton nem tetszik Gyurcsánynak, merényleteket tervez az Antifa Németországban.

Kijózanodtak az ukránok: ismét zöld zónában Magyarország

Ukrajna egy hét vörös zónás besorolás után ismét zöld zónába tette Magyarországot – derült ki hétfőn az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatból.

Tanévkezdés: Orbán a szeretetből is példát mutatott

Tanévkezdés: Orbán a szeretetből is példát mutatott

Küszöbön az új tanév, amelynek kapcsán nem árt rögzíteni néhány dolgot. A fizetésemeléseket, az óraszámcsökkenéseket is hozó új Nemzeti Alaptanterv indulása és a munkába álló iskolaőrök mellett leginkább a szeretetről s annak különböző megnyilvánulási formáiról is szót kell ejteni.

Leszbikus migránstársára támadt a nigériai nő

Leszbikus migránstársára támadt a nigériai nő

Az elfogadás, tolerancia, szeretet jegyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére