Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tavares sivalkodik, mert nem zárták ki a Fideszt a Néppártból

Tóth Dalma

2019.03.21. 12:35

Ahogy szerdán beszámoltunk róla, közös megegyezés alapján a Fidesz önként felfüggesztette tagságát az Európai Néppártban (EPP), miután 13, többségében észak-európai és Benelux államokbeli törpepárt – melyeknek összes 37 tagja van a 217 fős frakcióban – kezdeményezte a kizárását.

A zöldpárti Tavares amiatt sivalkodik, hogy kompromisszumos megoldás született a Fidesz tagságát illetően ahelyett, hogy kizárták volna.

Szégyenteljes lépés ez Manfred Webertől"

– adott hangot csalódottságának a bevándorláspárti képviselő Twitter-oldalán. A kompromisszumos megoldás arról szól, hogy felállítanának egy három főből álló bizottságot, ami a magyarországi jogállamiságot vizsgálja, és a Fidesz addig önként felfüggeszti a tagságát. Az EP-választások után pedig eldöntheti, hogy továbbra is a pártcsalád tagja szeretne-e maradni. A történtekkel elégedetlen Tavares így folytatja:

Orbán kilenc éve rombolja a magyar jogállamiságot, de Webernek szüksége lehet a Fidesz szavazataira, ha bizottsági elnök akar lenni. És még Weber beszél értékekről?”

A zöldek azért nyelik le ilyen nehezen a jelenlegi helyzetet, mert hajlanak arra, hogy összefogjanak az Európai Néppárttal, viszont gondjuk van Orbán Viktor nemzeti, családvédelmi, bevándorlásellenes politikájával. Szerintük a pártszövetség eddig túl finoman bánt Orbán Viktorral.

Habár a Néppárt lehet az európai parlamenti választások győztese, a pártszövetség valószínűleg töredezettebb lesz, mint eddig volt. Ahhoz, hogy az EPP megőrizhesse vezető erejét és megvalósíthassa elképzeléseit, a korábbiaknál még több partnerre lesz szüksége. Weber ezért lavírozott a zöldek felé, de most csalódást okozott nekik.

Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő 2013-ban írt jelentést Magyarországról, Judith Sargentinihez hasonlóan az országot elítélő hangnemben. A jelentést, amely hemzsegett a valótlanságoktól, az EP-választási kampányra időzítették. Az Európai Parlament már akkor „súlyos aggodalmát” fejezte ki a magyarországi demokráciával és az alapvető jogok érvényesülésével kapcsolatban, ezért gyámság alá akarták venni Magyarországot, amit Orbán Viktor határozottan visszautasított.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére