Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós kiállt az emberek elé, Karácsony meg már csak a Facebookon szájkaratézik

Forisek Ádám

2020.01.08. 09:08

Tarlós István idején az újságírók hétről hétre, tetszőleges témákban, akár órákon keresztül kérdezhették Budapest főpolgármesterét. A főváros új vezetése ezzel szemben inkább a közösségi médiában szájkaratézik retorikai fogásokkal.

A főpolgármester eddig is rendszeresen tájékoztatta a közvéleményt a döntéseiről, elképzeléseiről, ezután is így tesz majd – adott kitérő választ a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája a Magyar Nemzet azon kérdésére, tart-e a főpolgármester elődjéhez hasonlóan rendszeres tájékoztatót, úgynevezett Budapestinfót.

Ismeretes, hogy Budapest előző vezetése idején, 2015-ben a kormánypárti főpolgármester, Tarlós István a nem sokkal korábban elindított Kormányinfó mintájára heti, kétheti rendszerességgel sajtótájékoztató-sorozatot indított a főváros aktuális ügyeiről, ahol közvetlenül, tetszőleges témákban is kérdezhették őt az újságírók.

A Budapestinfót élőben és felvételről az interneten is lehetett követni. A rendszeres tájékoztatókon időről időre a főpolgármester mellett helyettesei és a fővárosi cégek vezetői is feltűntek, és a hozzájuk tartozó területet érintő kérdésekre válaszoltak. A sajtótájékoztatókon egyszerű portai regisztrációt követően bármely média, egyesület képviselője részt vehetett. Sőt, ellenzéki politikusok is élhettek a nyilvánosság lehetőségével, például 2017. szeptember 29-én Baranyi Krisztina – jelenleg Ferencváros független polgármestere –, aki akkor az Együtt IX. kerületi képviselőjeként a kicsinek bizonyult dél-pesti záportározóról kérdezte Tarlóst.

A volt főpolgármester nem csak a Városháza sajtótermében állt a nyilvánosság rendelkezésére, hétről hétre interjút adott a közszolgálati és a kereskedelmi tévécsatornáknak, rádióadóknak, a kormánypárti, ellenzéki vagy magát függetlennek hazudó nyomtatott és elektronikus sajtónak, ami Karácsony Gergelyről nem mondható el. A Magyar Nemzet cikkében arról ír, hogy többször kértek a főpolgármester sajtósaitól szóban és írásban interjúlehetőséget, de a megkeresések eredménytelennek bizonyultak, miközben az ellenzékhez közel álló médiának rendelkezésére állt Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely a szemtől szembeni kommunikációra lehetőséget adó sajtótájékoztatókkal ellentétben a Facebookon igen aktív, naponta ír új bejegyzést, az utóbbi időben számos fontos döntést és információt is a közösségi médiában jelentett be, például a fővárosi cégek vezetőinek leváltását, újak kinevezését, a metrószerelvények műszaki állapotát, a főváros pénzügyi lehetőségeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére