Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Taigetosz 2.0: hátrébb sorolják az időseket „mintanémeték” az oltási rendben

M. Kovács Róbert

2021.02.01. 12:30

Csak nem erre biztat a magyar baloldal is?!

Bár az első pillanattól egyértelmű, hogy a világszerte emberek millióinak életét követelő Covid-19 pandémia leginkább az idős embereket veszélyezteti, a német járványügyi védekezés a hírek szerint most mégis úgy döntött, hogy náluk hamarabb kell beoltani a védettséget jelentő vakcinával

  • a kórházi személyzetek tagjait,
  • az ambuláns ápolókat,
  • a Down-szindrómásokat és transzplantált szervvel rendelkezőket,
  • a demenciával élőket,
  • a mentális fogyatékossággal élőket,
  • a rendőrségi dolgozókat
  • és az állapotos nők hozzátartozóit.

Akár azt is mondhatnánk, hogy Taigetoszra küldik az időseket, ha ez nem lenne teljesen téves történelmileg. Ugyanis az időseket még a kíméletlenül praktikus spártai városállam törvényei is védték. Sőt: a Taigetosz hegyéről ledobált életképtelen csecsemők rémisztő legendája is olyannyira legenda, hogy valójában nem túl sok csecsemő vesztette életét a Taügetosz szirten, ahová sérült gyermekeiket tehették a spártai szülők – a gyilkosság vádja nélkül. Életképes magzatot ugyanis nem tehettek ki oda, akikről pedig jog szerint mondtak le, azokat is bárki magához vehette a Taügetoszról, a gyermektelen párok pedig ezt rendre meg is tették. És még azt is hozzá kell fűzni, hogy a „Taigetosz” kegyetlenségéről elhíresült Spárta a poliszok közül kiemelten védte a magzati életet, több másik államban már azért is ki lehetett tenni jog szerint egy gyermeket, mert „csak” lány lett.

A 8. században,

kegyetlen időkben, kegyetlen megoldásokat választottak a társadalmak a túlnépesedéssel szemben.

Az a Nyugat-Európa, amelyben Németország is fekszik, és amelyre a koronavírus-járvány kezelése okán a baloldali ellenzék imád mutogatni, na az viszont éppen elöregedéssel küzd. Akkor most ez lesz a „mintanémetek” megoldása?! Kapja meg majd valamikor a második körben az oltást az a korosztály, amely a pandémia halálos áldozatainak ötödét teszi ki?!

A felmérések szerint ugyanis a világjárvány minden ötödik áldozata 65 év feletti.

És persze odáig érthető is a dolog, hogy az első vonalban harcoló egészségügyi személyzet a védekezés eredményessége érdekében álljon is az első sorban. Sőt: az is akceptálható, hogy aki a korhatár alatti korban, de krónikus betegséggel él, – mondjuk – menjen egyszerre az idősekkel... De a rendőrségi dolgozók (nem járőrök, ebben a HR-es is benne van) vagy a kispapák is hamarabb kaphassanak védettséget, mint a minden társadalom bölcsességét hordozó szépkorúak?! (Azon ne is akadjunk fenn, hogy egy tökéletes fizikai állapotban lévő mentális beteg mitől lesz veszélyeztetettebb, vagy hogyan ugranak az idősek elé a demenciával élők, ha a demencia leggyakoribb formája idős korban jelentkezik.)

Túl azon, hogy ha máris hozzá kell nyúlni, akkor

a német egészségügy ezek szerint aligha dolgozott ki elsőre elég jó oltási tervet (Orbánt már csak ezért szétszedné a baloldali ellenzék),

úgy tűnik követendő példát is adnak az internacionalista baloldalnak az idősáldozatra. A baloldalhoz ezer szállal beágyazott Publicus Intézet a hírekkel egy időben kutatást tett közzé, amelyben azt állítják, hogy

„a (magyar... a szerk.) többség az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok dolgozói és a szociális dolgozók után a rendőröket és katonákat oltanák, majd a 60 évesnél fiatalabb, de krónikus betegségben szenvedő embereknek biztosítanának lehetőséget, ötödikként a tanárok, és hatodikként következnének a 60 évesnél idősebbek.”

Biztosan a tanárszakszervezet eredményes szivárványkoalíciós lobbimunkájának köszönhető, hogy

a magyar baloldal kutatóintézete már arra ad tippet, hogy a tanárokat is hamarabb kellene beoltani az időseknél... Nyilván a baloldali polgármestereket meg még hamarabb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére