Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a liberális mainstreamnek az a problémája, hogy igazunk van

Tóth Dalma

2019.04.01. 12:30

Ma a globális politikában és azon belül nyilvánvalóan az európai politikában is van egy óriási adag képmutatás, frusztráltság, illetve rosszul értelmezett elvárásoknak való megfelelési kényszer - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Echo TV A nyolcas címû mûsorában. Szijjártó Péter úgy látja, hogy egyes politikusok olyan koordináta-rendszereket választanak, amelyek irrelevánsak.

A miniszter szerint a mai gyorsuló világban egyre több politikus adja fel a nemzeti érdekeket, a kényelmetlennek tűnő kérdések képviseletét. Ma van egy olyan hozzáállás, hogyha valaki patrióta, akkor az veszélyes is. Például ha elkezdünk arról beszélni, hogy magyarok vagyunk, hogy keresztények vagyunk, akkor olyan mértékben megbélyegeznek, hogy azt sokan nem bírják elviselni – tette hozzá. Megjegyezte, hogy mindebben nagy szerepe van a liberális mainstream médiának.

Az Európai Unióról szóló vitában két fél áll egymással szemben. Azok, akik egy Európai Egyesült Államokat szeretnének, illetve az úgynevezett "szuverenisták".  Az Európai Egyesült Államok pártolói az szeretnék, ha elfelejtenénk a nemzeti identitásunkat, a kulturális, vallási és történelmi örökségünket. Ezzel szemben a szuverenisták – köztük Magyarország – szerint az EU akkor lehet sikeres, ha az őt alkotó tagállamok erősek – hozta példaként a politikus. Kiemelte: ez egy egyszerű matematikai művelet, hiszen ha van 28 erős erős elemem, akkor az abból képzett halmaz is erősebb lesz. Viszont ezek a nemzetek nem lesznek erősek, ha arra akarjuk rávenni őket, hogy felejtsék el az örökségüket, identitásukat, ne érdekelje őket, hogy hol vannak a határaik.

A birodalmi gondolkodás kontra nemzeti gondolkodás jól látszik az ilyen típusú vitákban – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Megjegyezte, hogy az unión és a nemzetközi szervezeteken belül ami ellen küzdeni kell, az a kettős mérce, hogy ne GDP-n vagy az ország méretén múljon, hogy kinek, milyen súllyal esik latba a véleménye.

A liberális mainstreamnek a problémája velünk kapcsolatban abból fakad, hogy bebizonyosodott, hogy igazunk van"

– mondta. Hozzátette, hogy habár folyamatosan megpróbáltak ellehetetleníteni, elgáncsolni minket, nem sikerült, és ez sérti őket.

Mi, magyarok folyamatosan küzdöttünk a szabadságunkért, ezért is viseljük nehezen a szabadságunk korlátozását"

– emelte ki.

Az EP-választásokkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy még az unió papíron politikailag független testületei is politikai kampányt folytatnak. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Európai Néppárt és a szocialisták közösen sem adnak majd többséget, ezért közelednek a zöldek és a liberálisok felé. Mi viszont hangot adtunk annak, hogy nem úgy képzeljük el a jövőt, mint a bevándorláspárti zöldek és liberálisok – tette hozzá később.

Kiemelte, hogy az Európai Unión belül jelenleg a visegrádi négyek a legszorosabb és a leghatékonyabb szövetség.

Az mégiscsak egy tarthatatlan helyzet, hogy ma már azt a mondatot, hogy Európa egy keresztény kontinens, politikai vita kiváltása nélkül nem lehet elmondani. Ez elképesztő"

– mondta az Európában és a világon uralkodó politikai nézetkülönbségek kapcsán.

 A keresztény kultúrát meg kell tartanunk, anélkül gyengék leszünk"

– tette hozzá.

Megjegyezte, hogy már a migrációs válság előtt is voltak olyanok, akik úgy gondolták, hogy a felmerülő problémákra – például a munkaerőhiányra – a migráció a megoldás. Mások – köztük Magyarország – viszont azon az álláspontok voltak, hogy a családokra kell építeni, és manapság ez a két nézőpont vetekszik egymással az Európai Unión belül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mobiltelefonja buktatta le a nizzai terroristát

Mobiltelefonja buktatta le a nizzai terroristát

A nizzai késes támadó telefonjában olvasható üzenetekből kiderült, hogy az illegális bevándorló támadási szándékkal érkezett Franciaországba, és eredeti célja Párizs volt – olvasható a Breitbart csütörtöki cikkében.

Megkezdődött az EU-csúcs, az oltásellenes baloldalnak pedig folytatódtak a kudarcai

Megkezdődött az EU-csúcs, az oltásellenes baloldalnak pedig folytatódtak a kudarcai

Ugyanis a WHO engedélyezte a kínai oltóanyag vészhelyezeti alkalmazását.

Orbán Viktor: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését

Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról

A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról, a világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére