Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a liberális mainstreamnek az a problémája, hogy igazunk van

Tóth Dalma

2019.04.01. 12:30

Ma a globális politikában és azon belül nyilvánvalóan az európai politikában is van egy óriási adag képmutatás, frusztráltság, illetve rosszul értelmezett elvárásoknak való megfelelési kényszer - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Echo TV A nyolcas címû mûsorában. Szijjártó Péter úgy látja, hogy egyes politikusok olyan koordináta-rendszereket választanak, amelyek irrelevánsak.

A miniszter szerint a mai gyorsuló világban egyre több politikus adja fel a nemzeti érdekeket, a kényelmetlennek tűnő kérdések képviseletét. Ma van egy olyan hozzáállás, hogyha valaki patrióta, akkor az veszélyes is. Például ha elkezdünk arról beszélni, hogy magyarok vagyunk, hogy keresztények vagyunk, akkor olyan mértékben megbélyegeznek, hogy azt sokan nem bírják elviselni – tette hozzá. Megjegyezte, hogy mindebben nagy szerepe van a liberális mainstream médiának.

Az Európai Unióról szóló vitában két fél áll egymással szemben. Azok, akik egy Európai Egyesült Államokat szeretnének, illetve az úgynevezett "szuverenisták".  Az Európai Egyesült Államok pártolói az szeretnék, ha elfelejtenénk a nemzeti identitásunkat, a kulturális, vallási és történelmi örökségünket. Ezzel szemben a szuverenisták – köztük Magyarország – szerint az EU akkor lehet sikeres, ha az őt alkotó tagállamok erősek – hozta példaként a politikus. Kiemelte: ez egy egyszerű matematikai művelet, hiszen ha van 28 erős erős elemem, akkor az abból képzett halmaz is erősebb lesz. Viszont ezek a nemzetek nem lesznek erősek, ha arra akarjuk rávenni őket, hogy felejtsék el az örökségüket, identitásukat, ne érdekelje őket, hogy hol vannak a határaik.

A birodalmi gondolkodás kontra nemzeti gondolkodás jól látszik az ilyen típusú vitákban – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Megjegyezte, hogy az unión és a nemzetközi szervezeteken belül ami ellen küzdeni kell, az a kettős mérce, hogy ne GDP-n vagy az ország méretén múljon, hogy kinek, milyen súllyal esik latba a véleménye.

A liberális mainstreamnek a problémája velünk kapcsolatban abból fakad, hogy bebizonyosodott, hogy igazunk van"

– mondta. Hozzátette, hogy habár folyamatosan megpróbáltak ellehetetleníteni, elgáncsolni minket, nem sikerült, és ez sérti őket.

Mi, magyarok folyamatosan küzdöttünk a szabadságunkért, ezért is viseljük nehezen a szabadságunk korlátozását"

– emelte ki.

Az EP-választásokkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy még az unió papíron politikailag független testületei is politikai kampányt folytatnak. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Európai Néppárt és a szocialisták közösen sem adnak majd többséget, ezért közelednek a zöldek és a liberálisok felé. Mi viszont hangot adtunk annak, hogy nem úgy képzeljük el a jövőt, mint a bevándorláspárti zöldek és liberálisok – tette hozzá később.

Kiemelte, hogy az Európai Unión belül jelenleg a visegrádi négyek a legszorosabb és a leghatékonyabb szövetség.

Az mégiscsak egy tarthatatlan helyzet, hogy ma már azt a mondatot, hogy Európa egy keresztény kontinens, politikai vita kiváltása nélkül nem lehet elmondani. Ez elképesztő"

– mondta az Európában és a világon uralkodó politikai nézetkülönbségek kapcsán.

 A keresztény kultúrát meg kell tartanunk, anélkül gyengék leszünk"

– tette hozzá.

Megjegyezte, hogy már a migrációs válság előtt is voltak olyanok, akik úgy gondolták, hogy a felmerülő problémákra – például a munkaerőhiányra – a migráció a megoldás. Mások – köztük Magyarország – viszont azon az álláspontok voltak, hogy a családokra kell építeni, és manapság ez a két nézőpont vetekszik egymással az Európai Unión belül.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiapadt Zugló kasszája

Kiapadt Zugló kasszája

Karácsony Gergelyék állítják, hogy minden a legnagyobb rendben van, azonban a számok nem ezt mutatják.

Tényleg minden poént kiöl a világból a píszí

Még a baráti, bugyuta vicceskedést sem engedi az internet népe, ha történetesen híres emberekről van szó.

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

A Magyar Kupa falusi meccsei még akkor is bájosan elragadóak, ha nem egy nagy csapat látogat falura.

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére