Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SZFE: A PDSZ megirigyelte a DK kudarcait, s a sztrájkra vágyók mellé áll

Horváth K. József

2020.09.15. 17:00

Gyurcsány alig néhány napja jelentette ki, hogy nem lesz itt árokbetemetés, hanem Vidnyánszkyék minden értelemben földönfutók lesznek. Ma pedig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) erősítette meg, hogy szoros szövetségesük a DK-nak.

A szakszervezet országos választmánya ugyanis friss döntést hozott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói tiltakozásának támogatására. Nagy Erzsébet a testület tagja és a tanári szakszervezet ügyvivője a Klubrádiónak megerősítette, ha az SZFE sztrájkbizottsági tárgyalása nem vezet eredményre, akkor a szakszervezet, kifejezve szolidaritását az egyetem függetlenségéért sztrájkba lépő hallgatók és oktatók mellett, szeptember 21-én kétórás sztrájkot hirdet.

Nagy Erzsébet azt is elmondta, hogy az SZFE több oktatója belépett a PDSZ-be. Így az intézmény sztrájkbizottságának munkáját a szakszervezet jogsegélyszolgálata is segíti. S ha lúd, akkor legyen kövér, mondhatnánk a PDSZ lépéséről. Egy füst alatt – jó DK-s tanonchoz híven – Orbán Viktornak is címeztek egy ultimátummal felérő kérést, mondván „haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk ideje alatti még elégséges szolgáltatásról egyeztethetnek.”

Kedves, ugye?

Jó látni, hogy mindenki milyen jól ismeri a helyét a Nap alatt! Hogy mindenki mennyire tisztában van vele, hogy kit utasítgathat, s kit nem.

Azok után főleg, hogy a törvény értelmében a kormánynak már nincs köze az Színművészetihez. Esetükben a fenntartó alapítvány, s annak kuratóriuma az intézkedésre illetékes. Így hát nem kell csodálkozni, ha az udvariasnak jó szívvel sem nevezhető felszólításukra esetleg nem érkezik válasz, lévén rossz helyre címezték a követelést.

De a durváskodás, az értelmetlen követelőzés, a hatás fokozása céljából Orbán Viktor nevének belekeverése a dologba már ragyogóan megy nekik. Méltók lehetnek tanítómesterükhöz.

A PDSZ-t nevezhetjük akár a Demokratikus Koalíció házi szakszervezetének is, hiszen legtöbbször egy követ fújnak. Emlékezhetünk akár a nyárelőn elindított közös akciójukra is, amikor politikai kicsinyességből veszélyeztették az érettségizők jövőjét és az egyetemi felvételit. Ekkor a DK és csatlósai aláírást gyűjtöttek, a PDSZ pedig a tanárokat egyenesen az érettségi bojkottjára szólította fel.

Láthatjuk ezúttal is: mindegy számukra mi a téma, nekik csak egy a fontos, hogy ártsanak. S még véletlenül se álljanak a megoldás oldalára, csak a konfliktus, a kormány elleni feszültség szítása kedves nekik.

Nincs jó hírem számukra.

Folyamatos ármánykodásuk hatására társadalmi támogatottságuk egyáltalán nem emelkedik. Sőt!

Csak olvad, egyre olvad, amíg el egyszer majd el nem tűnik.

Ezért aztán csak így tovább, kedveseim.

Hajrá PDSZ! Hajrá DK!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel ellopta a lovainkat

Az uniós szóvivő megnyilatkozott. Zárjuk mi is a napot egy viccel.

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Erre az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója világított rá egy interjúban. A szakértő állítását az Európa Tanács éves pénzügyi jelentésére alapozza. Szerinte azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Ferenc testvér annak idején még simán vétózott volna a lengyelekkel közösen.

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

2010 óta több perzsa atomtudóst is meggyilkoltak – Irán Izraelt vádolja a merényletekkel.

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

Nagyjából 120 ezer voks jogszerűségét kérdőjelezi meg az amerikai haditengerészet korábbi parancsnokának vallomása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére