Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg nyakunkon a világvége?

Horváth József György

2015.09.22. 11:23

Közeleg a katasztrófa! ÁÁÁ!!!

Az összeesküvéselméletek hívei szeptemberre jósolják az emberi civilizáció végét. Az elmúlt hetekben egy szeptember 22 és 28 közé eső kataklizmáról szóló jóslat árasztotta el a netet, miszerint egy "Véres Holdat" követő meteoreső fogja pusztulásba taszítani a Földet.

Mik a tények?

Szeptember 22 és 28 között a Hold valóban kicsit közelebb kerül majd a Földhöz, ám ez se fog vulkánkitöréseket és cunamikat előidézni.

A szuperhold azért érdemel kiemelt figyelmet, mert szeptember 28 lesz az a nap, amikor a Hold a lehető legközelebb (alig több mint 50 000 kilométerre) kerül a Földhöz. Ennek köszönhetően 14 százalékkal nagyobbnak tűnik majd, és a szokásosnál jóval fényesebben világít éjjel. Mindeközben holdfogyatkozásra is sor kerül majd, tehát megfigyelhetővé válik, ahogyan a Hold részben a Föld árnyékába kerül. Hasonló szuperholdas holdfogyatkozásra utoljára 1982-ban került sor, a következőre pedig 2033-ig kell várni. Teljes holdfogyatkozásra (amely Magyarországról is látható lesz) 2018 július 27-én kerül sor.
 

A NASA sajtótájékoztatójában elmondta, hogy felesleges az aggodalom mind a szuper ("véres"") holddal, mind a meteorzáporral kapcsolatban. Nincs kilátásban semmilyen aszteroida ami ütközési pályán állna a Földdel, és semmilyen más nagyobb objektum sem fenyegeti ütközéssel bolygónkat.

Arra az esetre, ha mégis bekövetkezne a katasztrófa, egyet tudunk javasolni: a hátramaradt időben is olvassatok 888.hu-t.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére