Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szellemi honvédõket keresnek Európában a civilek, reméljük, összejön nekik

Nagy Gábor

2018.08.30. 16:04

Nem csak a magyar kormány kapcsol magasabb fokozatba az õsz közeledtével. Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), melyen a szervezet elnöke kijelentette: szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások elõtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében.

Nem csak a magyar kormány kapcsol magasabb fokozatba az ősz közeledtével. Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), melyen a szervezet elnöke kijelentette: szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások előtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében.

Csizmadia László, a CÖF alapítója az európai kapcsolatteremtés-keresés mellett azt is bejelentette, hogy megkezdték az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás (ECET) megalakításának előkészítését is. Az elnök szerint azért kell létrehozni az ECET-et, mert az EU-ban erősíteni kell a polgári kezdeményezések hatékonyságát. A föderatív EU zsákutca, csak a nemzetállamok összessége képes az unió erejét biztosítani – tette hozzá.

Ne a német-francia tengely legyen az EU-ban a meghatározó

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, fontos, hogy az EU vezetése elkülönüljön a nemzetállami vezetőktől, s hogy ne a Merkel-Macron tandem irányítsa a közösséget. Hiszen az európai polgárok már rég nem a migránssimogató, balliberális állásponton vannak, hanem azon, hogy

Az unió határait meg kell védeni az illegális bevándorlókkal szemben, ezt az álláspontot pedig a brüsszeli vezetésnek is figyelembe kell vennie.”

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője, lapunk állandó publicistája a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: üdvözlik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar kormányfő kedden tartott találkozóját. Szerinte a találkozó azt jelzi, hogy a visegrádi négyek és Ausztria után Olaszország is rálép a józan ész útjára.

A CÖF-CÖKA terjeszkedése logikus döntésnek tűnik, reméljük összejön nekik. Lengyel barátainkon eddig sem múlt semmi, mikor kellett, kiálltak nemzeti kormányunk és a keresztény Európa mellett. És természetesen ők is számíthattak, számíthatnak bármikor a segítségünkre. De itt az ideje, hogy Európa szellemi honvédői egyesüljenek. Az biztos, hogy kedden Európában fontos és szimbolikus találkozóra került sor, amely fontos lökést adhat Európa megmentéséhez, és ha a politikai irányvonalakat nézzük, Orbán és Salvini által képviselt politika jóval közelebb van az európai választók akaratához, mint a brüsszeli elit oktrojált politikai véleményklímája.

 

Mert ma Európában az a tét, hogy Európa megmaradjon Európának. Úgy, ahogy megismertük bő kétezer éve: kereszténynek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére