Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélhámosság Hadházy aláírásgyűjtő akciója

Vincze Viktor Attila

2019.06.06. 14:30

Több jel is arra utal, hogy távol áll a valóságtól Hadházy Ákos azon bejelentése, miszerint sikerült volna neki 680 ezer aláírást összegyűjteni.

A komolytalan, szélhámos akcióiról elhíresült, már minden ellenzéki pártból kiebrudalt Hadházy Ákos azt állítja: 680 ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Az országgyűlési képviselő közlése szerint a 680 ezer aláírásból 130 ezret az MSZP és a Momentum adott át neki, a többi szignót pedig 26 ezer önkéntes hozta össze tavaly ősz óta.

Az ellenzéki képviselő által most bejelentett 680 ezer aláírással összefüggésben Hadházy egészen biztosan nem mond igazat, mivel:

  • Sikeresnek próbálja beállítani (csak az állítólagos 680 ezer aláírásról említést téve) azt az akciót, amelyet tavaly még egymillió aláírás összegyűjtését megcélozva hirdetett meg, mondván, könnyedén meglesz a szükséges aláírás.
  • Ha képes lenne valóban ennyi aláírást összegyűjteni Hadházy, akkor már rég nem független képviselő lenne, hanem az ország az egyik nagyobb ellenzéki pártjának a vezetője.
  • Az „aláírásgyűjtést” eleve úgy hirdették meg és bonyolították le, hogy az ívek nem felelnek meg egyetlen jogi követelménynek sem, ezáltal pedig lehetetlen mind a hitelesítése, mind pedig az összeszámolása.
  • Az a politikus pedig, aki érvénytelen és összeszámolhatatlan aláírásokat gyűjt, melyek senkit nem köteleznek semmire, viccet csinál a demokráciából. De mindemellett még cinikus módon hülyének is nézi a saját táborához tartozó ellenzéki szavazókat, hiszen a napnál is világosabb, hogy egy ilyen, hónapokon át tartó országos akció megszervezésének célja csakis egy ellenzéki szavazói név- és címjegyzék megszerzése lehetett.

Egyébként Hadházy Ákos maga is elismerte, hogy a hivatalosan meghirdetett célnak (az aláírások összegyűjtésének) az égvilágon semmi értelme nem volt. Az aláírásgyűjtő akciót állítólag 10 millió forint összértékű adományokból finanszírozták. Azt nem tudni, ki vagy mi volt oly bőkezű, hogy az ellenzéki képviselő akcióját finanszírozza. Bár a napokban felmerült hírek ismeretében, miszerint Hadházy Ákos hamarosan csatlakozik a Momentum Mozgalomhoz, az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az új SZDSZ mögött álló pénzemberektől származhatott az anyagi forrás.

Körülbelül 100-200 ezer ténylegesen begyűjtött aláírással, illetve az ezek alapján elkészülő szavazói adatbázissal számolva pedig máris érthetővé válik az a talány, hogy az eddig nulla szervezeti hálózattal rendelkező Momentum a mostani európai parlamenti (EP-) választáson mitől lett hirtelen jelen Magyarországnak olyan részein is, ahol egyébként élő momentumost még soha nem láttak a helybeliek. Politikailag érthető, hogy a Momentum „független ellenzékiekre” és egy „látszatügyre” bízta a szavazói adatbázis megszerzését, hiszen az „új SZDSZ legutóbb kudarcot vallott”, amikor 200 ezer aláírást szeretett volna összegyűjteni az úgynevezett civiltörvény visszavonásának az eléréséhez.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Ráadásul gyógyulni sem lehet belőle. Mindent a függőségekről II. rész.

Merkel inkább ülve maradt a német himnusz alatt, csak hogy ne törjön rá a remegés

Merkel inkább ülve maradt a német himnusz alatt, csak hogy ne törjön rá a remegés

A kancellár egy héten belül már másodszor hallgatta végig ülve hazája himnuszát.

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Teljes selejtezős siker női tőrben

Teljes selejtezős siker női tőrben

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg.

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

The bureaucrats in Brussels believe that by branding Viktor Orbán a „far right” leader, they can discredit him. Here is the reason why this strategy will always be destined to fail.

A migránsok drogelosztó központként használtak egy olasz templomot

Öt afrikai migráns egy római templomot változtatott drogelosztó központtá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére