Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélhámosság Hadházy aláírásgyűjtő akciója

Vincze Viktor Attila

2019.06.06. 14:30

Több jel is arra utal, hogy távol áll a valóságtól Hadházy Ákos azon bejelentése, miszerint sikerült volna neki 680 ezer aláírást összegyűjteni.

A komolytalan, szélhámos akcióiról elhíresült, már minden ellenzéki pártból kiebrudalt Hadházy Ákos azt állítja: 680 ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Az országgyűlési képviselő közlése szerint a 680 ezer aláírásból 130 ezret az MSZP és a Momentum adott át neki, a többi szignót pedig 26 ezer önkéntes hozta össze tavaly ősz óta.

Az ellenzéki képviselő által most bejelentett 680 ezer aláírással összefüggésben Hadházy egészen biztosan nem mond igazat, mivel:

  • Sikeresnek próbálja beállítani (csak az állítólagos 680 ezer aláírásról említést téve) azt az akciót, amelyet tavaly még egymillió aláírás összegyűjtését megcélozva hirdetett meg, mondván, könnyedén meglesz a szükséges aláírás.
  • Ha képes lenne valóban ennyi aláírást összegyűjteni Hadházy, akkor már rég nem független képviselő lenne, hanem az ország az egyik nagyobb ellenzéki pártjának a vezetője.
  • Az „aláírásgyűjtést” eleve úgy hirdették meg és bonyolították le, hogy az ívek nem felelnek meg egyetlen jogi követelménynek sem, ezáltal pedig lehetetlen mind a hitelesítése, mind pedig az összeszámolása.
  • Az a politikus pedig, aki érvénytelen és összeszámolhatatlan aláírásokat gyűjt, melyek senkit nem köteleznek semmire, viccet csinál a demokráciából. De mindemellett még cinikus módon hülyének is nézi a saját táborához tartozó ellenzéki szavazókat, hiszen a napnál is világosabb, hogy egy ilyen, hónapokon át tartó országos akció megszervezésének célja csakis egy ellenzéki szavazói név- és címjegyzék megszerzése lehetett.

Egyébként Hadházy Ákos maga is elismerte, hogy a hivatalosan meghirdetett célnak (az aláírások összegyűjtésének) az égvilágon semmi értelme nem volt. Az aláírásgyűjtő akciót állítólag 10 millió forint összértékű adományokból finanszírozták. Azt nem tudni, ki vagy mi volt oly bőkezű, hogy az ellenzéki képviselő akcióját finanszírozza. Bár a napokban felmerült hírek ismeretében, miszerint Hadházy Ákos hamarosan csatlakozik a Momentum Mozgalomhoz, az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az új SZDSZ mögött álló pénzemberektől származhatott az anyagi forrás.

Körülbelül 100-200 ezer ténylegesen begyűjtött aláírással, illetve az ezek alapján elkészülő szavazói adatbázissal számolva pedig máris érthetővé válik az a talány, hogy az eddig nulla szervezeti hálózattal rendelkező Momentum a mostani európai parlamenti (EP-) választáson mitől lett hirtelen jelen Magyarországnak olyan részein is, ahol egyébként élő momentumost még soha nem láttak a helybeliek. Politikailag érthető, hogy a Momentum „független ellenzékiekre” és egy „látszatügyre” bízta a szavazói adatbázis megszerzését, hiszen az „új SZDSZ legutóbb kudarcot vallott”, amikor 200 ezer aláírást szeretett volna összegyűjteni az úgynevezett civiltörvény visszavonásának az eléréséhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére