Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett esete a magyar jogrendszerrel

M. Kovács Róbert

2020.05.19. 12:20

Szögezzük le: Szél Bernadett független (!) képviselő nem jogász. Közgazdászként végzett, dolgozott migránsokkal és statisztikákkal, így az nem várható el tőle, hogy ismerje a magyar jogszabályokat. Csakhogy a törvények ismeretének hiánya nem jogosít fel azok áthágására.

Szél Bernadett, az egykor párttámogatásból kosztümöket vásárolgató ex-LMP-elnök

mostanában mindig beveri a fejét a magyar jogrendszer falába.

Bár egy hölgy korát nem illik firtatni vagy felemlegetni, de az biztos, hogy a képviselőnő nem mostanában nőtt ki a gyermekkorból, ezért egészen érthetetlen, hogy egy négyéves rosszcsont mentalitásával szalad neki újra és újra törvények kőkemény tégláiból emelt falnak.

Az sem nagyon meglepő, hogy

amikor beüti a buksiját, első reakciója, hogy diktatúrát kiabál,

hiszen a négyévesek szerint is mindig a fal a hibás. Amikor 150 ezres pénzbírságot szabtak ki munkatársára, mert egy be nem jelentett dudálós felvonulást azzal tett demonstrációvá, hogy uniós zászlót lengetett, akkor is a jogrendszer volt a hibás, mint ahogy most is, amikor kiderült:

az a fránya MTI, vagyis az állami hírügynökség, nem hajlandó kiadni Szél nevében olyan nyilatkozatot, amely jogszabályt sért.

Szél Bernadettnek annyira becsípődött a vélemény- és szólásszabadság, hogy szerinte őt ez feljogosítja rágalmazásra, becsületsértésre, úgy általában a jó hírnév megsértésére, és

ha ehhez nem hajlandó tettestársként közreműködni az állami hírügynökség, akkor megint csak diktatúra van.

Na akkor segítek egy kicsit a képviselőnőnek, hiszen nem jogász. Igaz, én sem az vagyok, de belejöttem a Google-használatba.

A hírnév fogalma és megsértésének szankcionálása:

Az adott természetes vagy jogi személyről mások által hozzáférhető azon tényállítások, adatok összessége, mely adatok, tények alkalmasak arra, hogy a személyt értékeljük, a személyével kapcsolatban értékítéleteket fejezzünk ki (...) A hírnév – jó hírnév megsértését a jog szankcionálja, így például ha valaki más személyre vonatkozó valótlan tényt állít, híresztel, való tényt hamis színben tüntet fel. A jó hírnév megsértése tehát akkor valósul meg, ha valaki más személyre tesz sértő megjegyzést, ez a megjegyzés tényállítást tartalmaz, és valótlant állít, híresztel, vagy a valóságot hamis színben tünteti fel.
Nos, amennyiben Szél képviselőnő szerint az a mondata, hogy „a kormány harci kutyájaként működő közmédiának az a problémája, hogy nem a kormánypropaganda jelenik meg a külföldi köztévékben” nem vélemény, hanem tény, akkor csak hajrá, terjessze,
legfeljebb majd bíróság elé kell állnia, hogy ezt a tényállítást igazolja.
Ha nem tudja, akkor meg majd elmarasztalják. De hogy ehhez nem asszisztál egy állami hírügynökség, az azért valahol érthető, hiszen Szél Bernadett számos sajtópert indított kormánypárti médiumok ellen, így
pontosan tudnia kell, hogy egy esetlegesen hamis állítás továbbadása is jogsértő lehet.
Úgyhogy azt javasolnánk Szél Bernadettnek, hogy ha nem akar minden közlekedési szabálysértésénél diktatúrát kiáltani,
kicsit ismerkedjen a magyar jogszabályokkal. Ennyi év aktív politizálás után nem ártana, hiszen amúgy törvényalkotóként dolgozik...
Igaz, nem őt szavazták be a parlamentbe, hanem a pártját, amit elhagyott, de hozományként magával vitte mandátumát (ez ugye nemcsak jogilag, de erkölcsileg is érdekes helyzet), így
nem ártana felkészülnie feladatára. Még akkor is, ha az a jelek szerint inkább a felforgatásban merül ki. Úgy néz ki, hogy ott sem ártana némi jogi háttérismeret....

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rekordidő alatt született döntések fejlesztési támogatásokról

Rekordidő alatt született döntések fejlesztési támogatásokról

Mindössze néhány napra volt szüksége a szaktárcának ahhoz, hogy megszülessenek az első támogatói döntések a több, mint 33 milliárd forint keretösszegű, a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázat keretében – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t szerdán.

Májusban már újra dübörgött a kínai szolgáltatóipar

Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságbénító intézkedések enyhítése nyomán – derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja

Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja

Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.

A nemzetközi befektetőknek is bejön a magyar zöld program

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt.

Trump nyomdokaiba lépne az AfD

Trump nyomdokaiba lépne az AfD

Míg az AfD az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását követeli, a német Szociáldemokrata Párt teljesen másképp közelíti meg a kérdést.

Tízéves a Balatoni Nyár, megszólaltattuk az egyik új műsorvezetőt (+KÉPEK)

Tízéves a Balatoni Nyár, megszólaltattuk az egyik új műsorvezetőt (+KÉPEK)

Somossy Barbarát nagyon sok szál köti a Balatonhoz, ezért óriási megtiszteltetés a számára, hogy a Duna Televízió Révfülöpről jelentkező magazinműsorának egyik arca lehet.

7:59 – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

7:59 – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Újabb meghatározó politikus hagyta ott a Jobbikot, a Momentum össze-vissza beszélt a járványhelyzet kellős közepén, Matteo Salvini Magyarországot méltatta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére