Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabó Tímea feltámadáskor is a pusztulás oldalán

Horváth K. József

2020.04.13. 18:15

Amikor a magyarok a kényszerű bezártságban is Krisztus feltámadására emlékezve a szeretet, a család, az élet és egészségvédelem jegyében töltik a húsvéti napokat, addig Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője továbbra is szembemegy ezekkel az értékekkel és a vírus oldalára áll.

Szabó még az ünnep tiszteletére sem hajlandó felfüggeszteni a szélsőséges, gyűlölködő hangot, amikor két egészségügyi intézmény vezetőjének felmentése kapcsán ámokfutásról, politikai tisztogatásról beszél, követelve Kásler Miklós miniszter menesztését és az igazgatók visszahelyezését. Mert szerinte – kommunikációs végzettségére tekintettel nyilván ezt is kitűnően meg tudja ítélni – a menesztések mögött „semmilyen szakmai indok nincs”.

Két idézet a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményeiből.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójával, Csernavölgyi Istvánnal kapcsolatban. „A kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt.”

A Cserháti Péter esetével foglalkozó Emmi-közleményben pedig ez áll: „Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több, mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.”

Kásler Miklós tehát azt tette, ami egy ilyen kiélezett, szélsőséges járványhelyzetben az egyetlen lehetséges megoldásként kínálkozott. Lépett.

Egészségügyi hadiállapot van. Aki nem hajtja végre maradéktalanul az operatív törzs javaslatait a járvány minél hatékonyabb kezelése érdekében, annak – a józan ész diktátuma szerint – meg kell köszönni a munkáját. Mese nincs.

2018 végén 164 kórház működött Magyarországon, ebből most két intézmény vezetője követett el mulasztást. Szabó Tímea természetesen nem a szabályszerűen dolgozó 162 intézményvezető munkája miatt emel kalapot, hanem a kifogásolható teljesítményt nyújtó vezetők esetében beszél politikai tisztogatásról. Hol állna a járvány elleni eredményes védekezés, ha a 164 intézményvezetőből ketten dolgoznának jól, ahogy Szabó kirohanása óhatatlanul sugallja, míg 162-en kifogásolhatóan? Mint az ellenzéki kórus egyik nagyhangú képviselője a húsvét szentségét sem tisztelve áll a hibázók, a mulasztók, ha tetszik a vírus, a járvány, a pusztulás oldalára.

Az állandóan csak és kizárólag a politikai hasznot leső Szabó gyalázatos érvei ünnepen kívül sem állják meg a helyüket, nemhogy ilyenkor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére