Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorosék megint a magyar baloldal kamuhíreire alapozva támadnak

M. Kovács Róbert

2021.04.20. 09:00

Bár egyetlen újságírót sem vádoltak meg rémhírterjesztéssel a veszélyhelyzeti törvény hatálya alatt, a rémhírterjesztésről szóló törvény elfogadása is elég volt a Soros-hálózathoz tartozó „Riporterek határok nélkül” nevű NGO-nak, hogy Magyarország ellen hergeljen – persze a milliárdos magyar blogjának segítségével.

 

A Soros-kottából megint a „média-sokszínűségért” aggódó dallamokat fütyülik a hálózat tagjai.

A 444-esek nem voltak restek korán kelni, hogy a magyarok ma reggel is megtudhassák: nem szabad a magyar sajtó.

Minderre a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontiers – RSF) elnevezésű nemzetközi NGO legfrissebb jelentéséből következtetnek, amely szerint

Magyarország az eddigi 89.-ről a 92. helyre zuhant vissza az országok médiaszabadság-rangsorában.

Túl azon, hogy a jelentés és az arról szóló beszámoló közlése nagyjából olyan, mintha valaki az egyik zsebéből a másikba tenne valamit, a legszebb a hivatkozási alap.

„Az RSF értékelése szerint a koronavírus-járványt kihasználva, Orbán Viktor kormánya tovább növelte befolyását a magyar média felett, és ma már más európai kormányoknak, például a szlovénok és a lengyelek számára is példaként szolgál. A jelentés felidézi, hogy a járvány kitörésekor olyan törvényeket fogadtak el, melyek alapján eljárással fenyegethettek újságírókat »fake news« terjesztésének vádjával, illetve a járványra hivatkozva még nehezebb lett megismerni a közérdekű adatokat”

– írja Horváth Bence, aki nemrég még egy kérdőjellel hangulatot keltő cím alatt publikált arról, hogy „Kötelezővé kéne-e tenni a koronavírus elleni oltásokat?” Mégsem idézték be sehová, mert valahol

az írás második felében szép csendben beismeri: erre Magyarországon senki sem törekszik.

De a listát készítő Soros-NGO se kutya... illetve akár annak is nevezhetjük, mivel Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár korábban

Soros György leghűségesebb házőrzőjeként jellemezte az RSF-et.

Túl azon, hogy

az RSF rendszeresen kap jelentős támogatásokat a milliárdos spekuláns zászlóshajójától,

az Open Society Foundationstől, azzal valahogy nem foglalkoztak jelentésükben, hogy egyébként

egyetlen magyar újságírót sem gyanúsítottak, vádoltak meg rémhírterjesztéssel a hatóságok tavaly március óta...
Minderről a baloldali média másik zászlóshajója, a Népszava már tavaly nyáron beszámolt, amikor összesítésében kiemelte:
a 2020. júliusig megindított 60 eljárásból mindössze 2 jutott el a vádemelésig,
és minden esetben egyértelmű hazugságok miatt indult eljárás Facebook-szamurájok ellen.
Persze az RSF listája nem valódi felmérésekre, hanem lényegében a szokásjogra és a Soros-hálóhoz tartozó egyéb álcivil szervezetek jelentéseire alapoz.
Érdekesség: éppen hétfőn az Európai Szuperliga alapítói és az UEFA között kipattant ellentét kapcsán még a briteknek is feltűnt, hogy
a BBC komoly csúsztatást jelentetett meg.

A focivilágbotrány napján ugyanis mindenki feszülten várta, hogy a Bajnokok Ligájának elhagyására készülő Liverpool FC vezetőedzője, Jürgen Klopp hogyan reagál a hírekre a Leeds United elleni bajnoki előtt. És bár Klopp valóban tett a döntést kritizáló megjegyzéseket a beszélgetés elején, később árnyaltabb véleményt fogalmazott meg, de az RSF listáján 33. helyet elfoglaló, európai etalonként emlegetett BBC-nél

valahogy erről már nem sikerült beszámolniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Íme a jövő: a vertikális farm

Az a célunk, hogy Magyarország ismét a világ ötödik legjobb agrárkutató országa közé kerüljön. A cél elérésében mérföldkőhöz érkeztünk a Tungsram Group vertikális farmjának átadásával – írta csütörtökön György László a Facebookon.

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányné miniszterelnök-jelölt jelölti színrelépésével új fejezet kezdődött a ’Soha be nem váltott ígéretek’ címet viselő lexikonban. Mondanám, hogy kislexikonban, de mióta baloldali politikusokat hord hátán a föld, nevezzék őket bárhogy – jakobinusnak, bolseviknak vagy éppen kommunistának, újabban libernyáknak – a be nem váltott ígéreteik nem férnek el egy zsebkönyvben.

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Nettó 59 perc 55 másodperc egyetlen épkézláb gondolat vagy elképzelés nélkül: Jakab Péter felülmúlta Fekete-Győr Andrást VV Zsolti kanapéján, ahol vélhetően ember nem feszengett még úgy, mint a zokniban és bőrkabátban műlazáskodó Jobbik-elnök. Lehet, hogy neki nem csak a hátsója zsibbadt el a beszélgetés végére, ahogy FeGyőrnek.

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

A magyar miniszterelnök egyszerre nagyon jó politikus és filozófus, így az ő személyiségét nem lehet csak materiálisan értelmezni – mondta Lánczi András Az Orbán-szabály című könyv bemutatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére