Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Soros katonái egy "beteges" kézikönyvvel készülnek a magyar kormány ellen

Vincze Viktor Attila

2018.01.17. 14:58

A beteg demokráciákkal szembeni ellenállás Európában címmel készített egy illiberalizmus elleni aktivista kézikönyvet több, Soros-féle álcivil szervezet, köztük a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ. Az elképesztõen beteges nézeteket tükrözõ "ellenállási tanulmány" elõszavát a dicstelenül megszûnt SZDSZ egyik bukott politikusa, Haraszti Miklós írta, aki szerint a Gulyás Márton-féle radikális anarchista aktivitással kellene a magyar kormány ellen harcolnia minden liberálisnak.

A magyar Soros-hálózat által összeállított és kiadott liberális ellenállóknak készült kézikönyv alapján nagy bajban lehet Soros György és a pénzéből működő magyarországi álcivil szervezeti háló, valamint a Soros céljait megvalósító magyar ellenzék is. 

A Magyar Hírlap által is szemlézett 60 oldalas és agyzsibbasztóan unalmas tanulmánykötet szellemi tartalma és hangulata leginkább arra hasonlít, mintha a szcientológia, Jehova tanúi és a marxizmus-leninizmus legzavarosabb nézetei ötvöződnének egy beteges egyvelegben. 

A Sorosnak nem tetsző kormányokat megválasztó országokat nemes egyszerűséggel betegnek minősítő tanulmánykötet írásainak egy része – úgymond a magyar, lengyel és horvát "illiberális" államok mintáira reagálva – azt a célt szolgálja, hogy elmagyarázza az ideológiailag nem elég képzett liberálisok számára, hogy: a liberalizmusnak és a Soros-féle nyílt társadalom elméletnek a tanai jók, minden más pedig illiberális, tehát elfogadhatatlan, antidemokratikus. 

A könyvecske szerzői szerint, ha ők valakit illiberálisnak minősítenek, akkor azzal szemben minden fajta fellépés indokolt. Sőt a liberális ellenállás szakértői szerint a demokrácia és a szabad választások szabályai is felülírhatóak, ha nem olyan politikust választanak meg az emberek, mint akit ők, a liberálisok elfogadhatónak tartanak.

A könyv a nem liberális kormányokat nemes egyszerűséggel "a többség diktatúrájának" hívja. Magyarul: ha nem a liberálisok nyernek egy választást, akkor ott diktatúra van, ami ellen minden eszközzel fel kell lépni. 

Az ellenállási tanulmányok szerzői,  a sajátosan belterjes, Soros-hívő hitvilág alapján készek leplezetlenül csúsztatni és hazudni is a világnézeti agymenéseik alátámasztása érdekében. 

A liberális – rettegés és ellenállás – szakkönyv összeállítói szerint Magyarországon most egy populista, revizionista, diktatórikus rezsim uralkodik, mert a magyar kormány újraírja a történelmet. Erre pedig szerintük az a bizonyíték, hogy Klebersberg Kunóról neveztek el Magyarországon egy közintézményt. 

Emellett még gátlástalanul azt írják az egyik kép alá – a kormány Soros György személyével kapcsolatos plakátkampányára utalva –, hogy "a beszámolók szerint a kampány több antiszemita incidenst váltott ki". 

De hogy pontosan milyen antiszemita incidensekről is lenne szó, az nem derül ki a nagy ellenálló kézikönyvből.

A tanulmányok egy második meghatározó része az elképesztően unalmas marxista-leninista osztályharcra vonatkozó "praktikus leírások" legijesztőbb hagyományait felelevenítve ad iránymutatást a liberális ellenállóknak. 

Olyan izgalmas tanácsokat adva, mint:

 •  „Követelnünk kell, hogy teljeskörűen élhessünk a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának 25. cikkében foglalt jogunkkal, különösen azzal a joggal és lehetőséggel, hogy részt vegyünk a közügyek vitelében. E jog mindenkit megillet, még ha nem is indul közhatalmi tisztségért, és az államoknak ténylegesen nagyobb teret kell biztosítaniuk a civil társadalom részére arra, hogy teljeskörűen, szabadon és a megtorlástól való félelem nélkül részt vehessen a nyilvános párbeszédben, különösen a választási eljárások során.”
   
 •  „Az emberi jogi civil szervezeteknek meg kell találniuk azokat a mechanizmusokat, amelyek révén együtt tudnak működni a munkavállalói mozgalmakkal, szakszervezetekkel, környezetvédelmi szervezetekkel és aktivistákkal annak érdekében, hogy bizalmatlanság nélkül meg tudják vitatni, illetve osztani programjukat.”
   
 • „Gyakoroljanak nyomást a kormányokra annak érdekében, hogy fogadjanak el az emberi jogi aktivisták védelméről szóló iránymutatásokat”.

 

 • „Vonjanak össze erőforrásokat olyan stratégiai ügyek felkutatására, amelyek jelentősnek bizonyulhatnak az országban és kiválthatják a média figyelmét. Gondoskodjanak arról is, hogy erős pereskedési lehetőségeik legyenek és működjenek együtt független nemzetközi szakértőkkel, hogy álláspontjuk támogatása érdekében >>amicus curiae<<, azaz külső tanácsadói véleményeket terjesszenek a bíróságok elé, befolyásolva ezzel az igazságszolgáltatás munkáját.”
   
 • „Az NGO-k állapítsák meg, kik azok a kormánytöbbséghez tartozó parlamenti képviselők, akik nyitottak és proaktív módon keressék meg őket, majd a megkeresést rögzítsék.”
   
 • „Az állami intézményben folytatott bármilyen demonstrációt megelőzően készítsenek kockázatelemzést, amely kiterjed a más civil társadalmi csoportokra és az aktivistáikra gyakorolt hatások elemzésére, illetve a döntéshozókra gyakorolt hatásra. A lényeg, hogy a média széles körben tudósítson az eseményről, és így érvelésük könnyen érthető legyen a nyilvánosság számára, így legitimizálva a megmozdulást.”

OLVASTAD MÁR?

Kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

Szeptember elején tarthatják meg az előrehozott választásokat Ausztriában

Ezt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóján jelentették be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére