Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros genderharcosa megfejtette a magyar választási eredmény okát

Szűcs Gábor

2022.04.11. 12:00

Történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP, a rendszerváltás óta senkinek nem sikerült megszereznie a voksok közel 55 százalékát, illetve 135 mandátumot a 199-ből. A hatpárti baloldali konglomerátum ezzel szemben csúfos vereséget szenvedett, a választók alig több, mint egyharmada látja szívesen a kapitányt és a Gyurcsány-lista szereplőit. Ez az eredmény – nem meglepő módon – nem tetszik a nyílt társadalmak eszmerendszerét propagáló Soros-katonáknak, és képesek bármit összehazudni, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant. Így tett Kim Lane Scheppele is.

Kim Lane Scheppele-ről, a Princetoni Egyetem professzoráról, illetve a CEU – hiánypótló – Gender Studies programjának egykori igazgatójáról már korábban is írtunk, a napokban pedig Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár számolt be róla, hogy a hölgy „a Washington Post hasábjain találta fel a spanyolviaszt.” A cikk szerint azért nyert ismét Orbán, mert manipulálják a választásokat.

Scheppele képes leírni azt az aljas hazugságot, miszerint a miniszterelnök „folytathatja az alkotmánymódosítást tetszés szerint, a törvények fölé tartva magát.” A helyzet az, hogy alkotmányt – ami esetünkben az Alaptörvény – csak az Országgyűlés összes képviselőjének kétharmada módosíthatja, az pedig, hogy a parlamentben a Fidesz-KDNP 135 képviselővel fog rendelkezni az új Országgyűlés megalakulásától, nem Orbán Viktor egyszemélyi döntése, hanem a nép szabad döntése, amit a pártok elmúlt évek során tanúsított politikai teljesítménye alapján hoztak meg. A magyar nép megtapasztalta már, milyen az, amikor egy diktátor a jogszabályok fölé helyezi magát, és ha ma valaki ilyennel próbálkozna, a választók példásan megbüntetnék a szavazófülkében.

A Washington Post cikke szerint 2018-ban a kormánypártok 48 százalékot szereztek. Ez nem igaz, valójában 49,3 százalékot, de bárcsak ez lenne a legnagyobb hazugság az egész publicisztikában. Scheppele úgy véli (de legalábbis azt írja), hogy az aránytalan magyar választási rendszerben erősen a Fidesznek lejt a pálya. Itt érdemes kitérni, egyrészt, az EBESZ 2022. április 4-én publikált „Előzetes megállapítások és következtetések” elnevezésű jelentésére, másrészt, a választási rendszer bemutatására és nemzetközi összehasonlítására. Az EBESZ-misszió a választáson lezajlott folyamatok összes szakaszát pozitívan értékelte, és a riport deklarálja, hogy a normatív környezet megteremtette a demokratikus választások lebonyolításának lehetőségét, a választási szervek pedig minden tekintetben kiválóan végezték a munkájukat, mind a szakszerűség, mind a hatékonyság, mind pedig a jogszerűség terén. A 199 megszerezhető mandátumból 93 parlamenti képviselői hely arányos (listás) rendszerben kerül kiosztásra, illetve létezik kompenzációs lista, ami pont az „aránytalanságok” kiküszöbölését szolgálja. Ha a magyar választási rendszert aránytalannak tartják, akkor „nyilván” Németországot, Olaszországot, Görögországot, Litvániát, Skóciát és Wales-t is hasonló kritikával illetik, hiszen ezekben az államokban ugyanúgy vegyes választási rendszert alkalmaznak. Mit mondanának vajon, ha a szörnyen diktatórikus angol vagy amerikai választási törvények lennének hatályban Magyarországon is? A Fidesz-KDNP-nek ugyanis Angliában és az Egyesült Államokkal az április 3-i eredménnyel, 80–85 százalékos többsége lenne.

A genderharcos professzor képes volt azzal vádolni a miniszterelnököt (mintha ő, egyszemélyben alkotna törvényt), hogy legalizálta a voksturizmust. Ezúton is felhívjuk a jólértesült Soros-bérenc figyelmét arra, hogy épp Márki-Zay Péter volt az, aki Londonban választási csalásra (voksturizmusra) buzdította a külföldön élő magyarokat. Scheppele szerint Magyarország nem demokrácia és – az autokratikus rendszerekhez híven – elcsalták a választásokat. A csalással kapcsolatban ismét ajánljuk figyelmébe az EBESZ-jelentést, illetve azon ellenzéki(!) politikusok nyilatkozatait, akik elmondták: súlyos vereséget szenvedtek, és ez nem azért volt, mert elcsalták a választásokat. Mondjuk 1,11 millió szavazatot elég nehéz is lenne elcsalni, pláne, hogy a baloldal mindenhova szavazatszámlálókat delegált. Az antidemokratikus vádra ott az Alaptörvény B) cikk (1) bekezdése, miszerint Magyarország független, demokratikus jogállam, illetve a gyakorlat, amiből láthatjuk, hogy jelentéktelen lélekszámú csoportok rendszerint skandálhatnak gusztustalan kifejezéseket Orbán Viktornak címezve különböző tüntetéseken, lehet deviánskodni a pride-on, és persze, elindulni a szabad választásokon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére