Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros egyeteme antiszemita botrányba keveredett

Vincze Viktor Attila

2019.05.17. 12:30

A Magyarországot és a magyar kormányt a nemzetközi sajtóban rendszeresen demokráciaellenességgel és antiszemitizmussal vádoló Soros-egyetem most valamiért nem képes elítélni sem a magyar miniszterelnök halálát kívánó oktatóját, sem pedig az egyetem budapesti épületében antiszemita filmvetítést szervező radikális hallgatói csoportját.

Mint ahogy az Origo beszámolt róla, a Soros-egyetem egyik szélsőbaloldali, vállaltan Izrael-ellenes diákszervezete (CEU Radical Student Collective) a palesztin gyásznap (Nakba) alkalmából május 15-én, szerdán egy olyan „megemlékezést” szervezett, amelyen a szélsőséges diákok megnézték az amerikai palesztin jogvédőnek és genderjogi aktivistának, Jasbir Puarnak azt az Izrael-ellenes propagandafilmjét, amelyet

Washington nyomására a katari Al Jazeera hírportál letiltott, mivel az amerikai álláspont szerint a film durván antiszemita tartalmú.

A palesztinpárti diákok a provokatív és Izrael állam megalapítását gyászoló „megemlékezésük” részeként még ki is tűzték a Soros-egyetem Nádor utcai épületére a palesztin zászlót.

Fotó: Origo

Az Origo által feltett kérdésre, hogy a Soros-egyetem elítéli-e a saját hallgatói szervezete által az egyetem épületében megtartott antiszemita megmozdulást, az oktatási intézmény csupán egy egymondatos választ küldött, amely szerint:

„A CEU nem támogatja a Radical Student Collective akcióját.”

Többek között a Soros-egyetem által is képviselt antiszemitizmus miatt szólította fel a brit oktatási miniszter Nagy-Britannia egyetemeit arra, hogy tegyenek azonnali és radikális lépéseket a felsőoktatási intézményekben megjelent antiszemitizmus visszaszorítása érdekében. Chris Skidmore szerint „elfogadhatatlan”, hogy a brit zsidó közösségnek a biztonságáért kelljen aggódnia a szigetországi egyetemeken. Az oktatási tárca vezetője a minden egyetemre elküldött levélében arra figyelmeztette az intézményeket, hogy mostantól az International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) antiszemitizmus-definícióját követve vegyék elejét minden antiszemita aktivitásnak az intézményeikben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére