Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Selyemzsinór: Gyurcsány Márki-Zay lecserélésére készülődhet

Horváth K. József

2021.12.30. 16:40

Bizonyára elhiszik, egyáltalán nem vagyok szomorú azért, mert Gyurcsány Ferencnek úgy sikerült megaláznia a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét, hogy az ATV-nek adott minapi évértékelő nyilatkozatában egyszer sem mondta ki a nevét.

Dobrev Klárát és a Demokratikus Koalíció teljesítményét viszont alaposan feldicsérte. Ha pedig ezt a legerősebb baloldali párt, az egész baloldal vezetője teszi, azt komolyan kell venni. A következő parlamentben ugyanis minden bizonnyal övé lesz a legnagyobb baloldali frakció, s ahogy azt az előválasztási bohóckodás után leszögezte: „Először parlament, először a többség, aztán a kormányfő. Ez a sorrend.” Ha Márki-Zay ki nem mondott neve által keletkezett helyzetet nagyító alá tesszük, akkor könnyen juthatunk arra a következtetésre, hogy talán a hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben is elfogyott a bizalom. Ahogy elfogyott előtte Karácsony Gergellyel szemben is, aki drámai gyorsasággal lemondani kényszerült, noha még a villamos sem ütötte el, ahogy visszalépésének egyetlen lehetséges okát ő maga megemlítette. A selyemzsinór elküldése azért sem lenne meglepő, mert Donáth Anna vagy Jakab Péter például már tett bíráló megjegyzéseket Márki-Zay tevékenységével kapcsolatban, nem beszélve Békesi Lászlóról, az egykori MSZP-s pénzügyminiszterről, aki kemény szavakkal kelt ki azért, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester még mindig a baloldali erők kapitánya. Egyebek mellett ezt írta Facebookján: „A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai ­– noha látják pozícióik romlását – egyelőre tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalékállományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben„. Untauglich=alkalmatlan.

Nem gondolom, hogy ennél szókimondóbb kritikát és az intézkedés sürgetését meg lehet fogalmazni. Ez nagyon arra hajaz, hogy Gyurcsánynak és Békesinek egy srófra jár az agya. Esetleg a visszahívás talán már nem is várat sokáig magára.

Ez persze beigazolná, hogy az egész előválasztás csak komédia volt, a választók újbóli semmibe vétele jelezve. Úgy is az lesz a miniszterelnök jelölt, akit a parlamenti többség megválaszt. Azaz akit Gyurcsány majd kijelöl.

Eközben Márki-Zay persze kézzel lábbal kapaszkodik a pozíciójához, s kijelenti, hogy aki az ő lecseréléséről beszél, az „a Fidesz beépített árulója.”

Megmondom őszintén, én nem akarok áruló lenni, ezért nem is pártolom Márki-Zay lecserélését. Jobboldali újságíróként ugyanis zene fülemnek, amikor Márki-Zay betámadja a rezsicsökkentést, fölöslegesnek ítéli a minimálbért. Nagyon tetszik az is, amikor arra biztatja a magyarokat, hogy kevesebb villanyt, gázt és vizet fogyasszanak, s ha drágállják a szerinte piaci áron adni érdemes üzemanyagot, akkor vegyenek kisebb autót. Frappánsnak ítélem azt is, hogy Brüsszel nyomására, a multik érdekei miatt adózni kelljen a házak, az autók után is. Az pedig egyenesen szuper, hogy ostobázza a fideszeseket, tudatlannak nevezi a falusiakat, s még véletlenül sem kér kijelentéseiért bocsánatot. S amikor a sértegetéssel végezett, akkor jó bolsevik módszer szerint mindezt letagadja, hogy végképp összezavarja az választók fejét a Gyurcsánynak hűségesküt tevő, de magát a magát mégis mindig jobboldaliként leíró jelölt, aki szerint ráadásul még Jézus is baloldali.

Szóval mondom, mindez zene fülemnek, ahogy valószínűleg a magyar választók döntő többségének is. Nyilván azért mérte a több közvéleménykutató intézet Márki-Zay népszerűségének mélyrepülését.

Azért tehát nem vagyok szomorú, hogy nevének mellőzésével Gyurcsány megalázta Márki-Zayt. Azért azonban már vakarom a fejem, hogy talán le is akarják cserélni. Én ugyanis adnék még neki esélyt, tudna ő még további „választóbarát” programpontokat kitalálni, ha hagynák beszélni.

Hogy akkor ki jönne helyette? Nem nehéz kitalálni: Dobrev Klára a legesélyesebb. Egy biztos, ha így lesz, Gyurcsány asszonyának nagyon fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt, ha Márki-Zay-t alul akarja múlni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

Életbe lépett a tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért – jelentette a helyi média hétfőn.

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére