Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schmidt Mária Kunczénak: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna

888.hu

2020.02.09. 15:20

Tanulságos történet következik.

Schmidt Mária történészprofesszor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója friss Facebook-bejegyzésében a következő olvasható:

Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, a Horn-kormány belügyminisztereként azzal írta be magát a magyar történelembe, hogy párttársa, Eörsi Mátyás kérésének eleget téve kiadott egy igazolást, amely szerint az '50-es években az ávón nem történtek atrocitások és nem fordultak elő bántalmazások.
Eörsi SZDSZ-es képviselőként is működtette ügyvédi irodáját, amelynek munkatársai között több egykori ávós főtiszt is volt: párt- és képviselőtársának, Bauer Tamásnak az ávóban főtiszti rangig emelkedő apja, Bauer Miklós, illetve Bárd Károly, az ÁVH vizsgálati osztályának egykori ezredese.
Az igazolásra Eörsinek azért volt szüksége, mert Bauer és Bárd egykori ávós tiszttársát, Vajda Tibort Ausztráliában feljelentette egyik egykori áldozata, Bárdi Magda, akit férjével együtt Vajda az ávón, kihallgatás közben súlyosan bántalmazott. Vagyonukat elkobozták, családjukat meghurcolták.

Vajda Eörsi ügyvédi irodáját bízta meg magyarországi képviseletével, Eörsi pedig Kuncze belügyminiszteren keresztül be is szerezte a felmentő iratot.

A fentiek fényében illendő lenne, ha Kuncze Gábor hallgatna, és nem szólalna meg sem Szabó István besúgói tevékenységének minősítésével, sem az állambiztonsági iratok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban.
Si tacuisses, philosophus mansisses.

Az ügy egyik előzményére utalt Máthé Áron történész, szociológus, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettesének szintén a Facebookon olvasható megjegyzése, amelyben jelzi: Kuncze Gábor az egyik hírportálon amiatt panaszkodott, hogy a Fidesz miatt nincs „ügynöktörvény„ és ezért nincs „feltárva a múlt.” Mint írja, Kuncze Gábornak felesleges is ellátogatni a Nemzeti Emlékezet Bizottságának honlapjára, és felesleges is múltfeltáró munkánkról tájékozódnia, mert nem hiszem, hogy átmenne az üzenet. Kiemelte, hogy arról kéne inkább beszélni, hogy a karrierjét a KATPOL-on 1947-ben kezdő ókommunista Császár Józsefné (aki 1991-ben rendőrezredesként ment nyugdíjba) vajon hogy lehetett 1995-ben is a Belügyminisztérium a SZEMÉLYZETI FŐOSZTÁLYVEZETŐJE a Vajda Tibor-féle botrány után is??? És arról, hogy Bárdi Magdának miért kellett 1989-től kezdve hat évnyi hiábavaló kérelmezést végigcsinálnia ahhoz, hogy a Császárné-botrány nyomán egyből megtudja első, az ávósok által agyonvert férje nyughelyét?

Császárné „Jolikát” 1999-ben az első polgári kormány idején távolították el, de később, az újabb szoci érában visszatérhetett, hogy az iratfeltárásban közreműködjön...

Milyen igaza volt Schmidt Máriának. Kedves Kuncze Gábor, ha hallgatott volna, bölcs maradt volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián.

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

LMBTQ színek, videók és olimpikonok is harcba szálltak a heteroszexualitás ellen a mai nap.

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Videókban mutatják be a gyerekeknek a szexualitás minden fajtáját, kihegyezve az LMBTQ-ra.

Nemi erőszakkal vádolják Soros György volt alapkezelőjét

Nemi erőszakkal vádolják Soros György volt alapkezelőjét

A Soros Fund Management egykori vezetőjét, Howard Rubint több nő is azzal vádolja, hogy megerőszakolta és durván bántalmazta őket. Rubin tagadja a vádakat, a hat feltételezett áldozat összesen 18 milliós dollár kártérítést követel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére