Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schiffer András: Az unió átléphet olyan területre is, ahol nincsen keresnivalója

888.hu

2021.07.20. 13:55

A volt országgyűlési képviselő nyilatkozott a 168.hu-nak a múlt héten elindult kötelezettségszegési eljárásról.

 

Schiffer András már az interjú elején azzal nyitott, hogy „Európában több ország ellen is folyamatban van ilyen eljárás”, így eljárásjogilag nézve nincs itt semmi látnivaló.

Arról, hogy a gyermekek nevelésébe való beleszólással szerinte az Európai Unió nemzeti hatásköröket lépne-e át, úgy fogalmazott, hogy

minden ország alkotmánya az adott nemzeti jogrendszer egészére kiterjedő igénnyel mond ki különböző normákat, és támaszt követelményeket.”

Hozzátette, hogy az unió jogrendszerén belül vannak olyan jog- és közpolitikai területek, amelyeken kizárólagos nemzeti hatáskör áll fenn, vagy csak nagyon korlátozottan van illetékessége az Európai Uniónak.

Véleménye szerint a jogállamiság fogalmát az uniós jogban nem lehet megtenni.

A kiterjesztő értelmezéssel az unió átléphet olyan területre is, ahol nincsen keresnivalója.”

Példaként megemlítette a közoktatást, a gyermekvédelmet és a médiaszabályozást, melyek döntően nemzetállami hatáskörbe tartoznak.

Arra a kérdésre pedig, hogy igaza van-e a kormánynak akkor, amikor azt mondja, hogy Brüsszel beleszól a gyermekeink nevelésébe, úgy válaszolt, hogy

van igazság abban, amit a kormány állít.

Schiffer András közölte, hogy közvetlen jogfosztásról azért sem beszélhetünk, mert „a csatlakozási tárgyalások lezárása idején, 2002-ben például a tinédzser homoszexuálisokat illetően sokkal kevesebb védelmi jellegű szabály volt érvényben, mint most”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról – közölte Edita Hrda, az Európai Unió Tanácsnak soros elnökségét betöltő Csehország uniós nagykövete szerdán.

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére