Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sargentini büszke a Magyarországot elítélõ jelentésére

Nagy Gábor

2018.09.06. 15:00

Az Európai Parlament kétharmadában bízik Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselõ, Soros György mostani vezérszónoka - többek között errõl is beszélt egy lapinterjúban. Mint fogalmazott: ha Strasbourgban is átmegy a jelentése, akkor az már olyan erõs lépés lesz az EU-nak, hogy kénytelenek lesznek retorziókat alkalmazni Magyarországgal szemben.

Judith Sargentini, Soros bérasszonya a HVG-nek adott interjújában arról beszélt, a jövő heti, Magyarország ellen induló koncepciós eljárás egy „premier" az EU történetében. És valóban. Még sosem történt olyan, hogy egy tagállamot ilyen módon citáltak ringbe.

A képviselő ennek kapcsán úgy gondolja:

Ez egy döntő pillanat Európában, mindenkinek döntenie kell, hogy megvédi-e az európai polgárok jogait, vagy tagállamok belső ügyének tekinti azok korlátozását.”

Sargentini elmondta: nem gondolja, hogy jelentése bosszú lenne, hiszen az áprilisi voksolás után adta be a jelentését. Arról persze nem ejt szót, hogy a kampány alatt végig abban hitt, reménykedett, hogy a Fidesz-KDNP el fogja bukni a parlamenti választásokat.

Ebből az interjúból is világossá vált, mint azt számtalanszor is láthattuk más országoknál: csak az számít demokráciának, ha bevándorlás-, Brüsszel-párti erők nyernek választásokat Európában.

Igen, a magyar kormánypártnak többsége van a parlamentben. De a parlamenti többség nem egyenértékű a demokráciával, a »győztes mindent visz« elve nem működik a jogállamban. Az európai családban bizonyos értékekhez tartjuk magunkat.”

Sargentini elmondta, megdöbbent azon, hogy bár számos nemzetközi szervezet kritizálta Magyarországot az elmúlt időben, mégsem történt semmi. Sem itthon, sem az EU-n belül, épp ezért:

A mostani jelentéssel azt követeljük, hogy a tagállamok tegyenek valamit, és ne nézzenek félre, ahogy eddig, miközben a család egyik tagja alapvető jogokat von meg az állampolgáraitól.”

A zöldpárti képviselő a jelentés kapcsán bevallotta, nem övé egyedül az „érdem”, ez bizony egy csapatmunka eredménye:

Ez egy olyan csapatmunka, amelynek megállapításait néppárti képviselők szavazatával, kétharmados arányban fogadott el a parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága.”

De azért büszke is rá:

Az én nevem áll rajta, és erre büszke vagyok.”

Ismeretes, a jövő héten, szeptember 11-én az Európai Parlament ülésén terítékre kerül a hírhedt Sargentini-jelentés. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban. Az ülésen várhatóan részt vesz hazánk miniszterelnöke, Orbán Viktor. Viviane Reding „áldásos tevékenysége” és a Tavares-jelentés után talán ez már nem olyan meglepő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére