Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sánta kutya! Szabó Tímea leleplezte önmagát

Horváth K. József

2020.04.26. 13:00

Bár hétfőn már egy hete lesz, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a közvéleményben máig nagy hullámokat verő, botrányos kirohanást intézett a parlamentben a magyar kormány ellen, mert a kabinet nem átall járvány elleni védőfelszereléseket szállítani a határon túl élő magyaroknak és románoknak.

Hogy nem átallja támogatni Romániát. Az ülésteremben Kolozs, Kovászna, Maros megye, Csíkszereda, Beregszász, Horvátország és Macedónia nevének gyűlölettel teli kikiabálásával már akkor tapsra ragadtatta a felszólalás tartalmát hangosan elutasító képviselőket, amikor Szabó még mondókáját be sem fejezte. A tapsvihar miatt ugyanis lejárt a rendelkezésére álló két perc.

Később, látva felszólalásának társadalmi közfelháborodást okozó következményét, Facebook-oldalán mosakodni kezdett. Azt mondta, hamisan állította róla a média egy része, hogy nem támogatja a határon túli magyarok védőfelszereléssel való segítését, csak mielőtt befejezhette volna a mondatot, idézem: „a fideszes képviselők – Kövér László hathatós asszisztálásával – belém fojtották a szót.” Majd, hogy még némi érzelmi öntettel is felturbózza a határon túli magyarok iránti pozitív érzelmeit hozzátette, büszke arra, hogy négy nagyszülőjéből hárman erdélyiek. Hozzátéve, „milyen érzés volt gyerekként a Ceausescu-rezsim alatt ételt csempészni a határon át a rokonainknak, hogy legyen mit enniük.”

Szem nem marad szárazon. Az ember beleborzong a Szabó Tímea által felvázolt, forró érzelmekkel átitatott párbeszédes valóság és a fideszes parlamenti „gazfickók” elutasító tapsorkánja ellentmondásosságába. Hiszen itt ugye a jó és a rossz, a jóakaratú és a gonosz ember áll szemben egymással, amely szereposztásban nem kérdés, hogy Szabó magának a jó szerepét osztotta ki. Noha ezt – nyilvános nemtetszésének hangot adva – sem Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekar frontembere, sem Bölöni László, az ismert erdélyi származású sportember nem tudta magáévá tenni.

Ami nem csoda. Ugyanis alig telt el ugyanis pár nap a hétfői felszólalás után, Szabó Tímea nyilatkozott a Financial Timesnak. Kifejtette, „hétfőn a Fidesz országgyűlési képviselői tapsukkal belé fojtották a szót, pedig csak azt akarta megkérdezni, hogy a magyar kormány miért küld védőfelszerelést Romániába(!), miközben Magyarországon is szűkösek a készletek.”

Tehát amit Facebookján korábban tagadott, hogy ő nem támogatja a határon túl élők védőfelszereléssel való segítését, azt a Financial Timesban elismerte. Súlyosbítva a dolgot azzal, hogy lerománozta a szomszédainknál élő magyar testvéreinket. Nem mellesleg saját nagyszüleit is. Ilyet csak egy virtigli gyurcsányista politikus képes megtenni.

Az ügy pikantériája, hogy épp a román nagykövet szolidáris Szabó Tímeával, akinek országát hazánk támogatja a védekezésben. Mint Marius Lazurca mondta: a képviselőt ért „ádáz támadások” miatt.

Tessék mondani, mit lehet erre a sánta kutya effektusra mondani?

Ha Szabó például gyepmester volna, kisebb lenne a baj, de sajnos nem az. Képviselő, aki az emberek bizalmából él.

Hová tettétek a szemeteket?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére