Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában járt tegnap a pápa a New York Times szerint

Prokaj Dávid

2021.09.13. 11:30

A jelek szerint sem a térképet, sem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszínét, sem a pápa programját nem ismeri a haladó New York Times.

 

Nagyjából fél napig nem sikerült kijavítaniuk hibás Facebook-bejegyzésüket, mely szerint a pápa tegnap Romániában tett hétórás látogatást.

 

Azt már megszokhattuk, hogy kritizálják a kormány bizonyos törvényeit és intézkedéseit, illetve a magyar embereket, amikor azok – 2010 óta – számukra nem szimpatikus módon voksolnak a Fidesz–KDNP-re. Továbbá azt a csacskaságot is sokszor halljuk az ellenzéktől, hogy Romániában kolbászból van a kerítés, Magyarországon meg minden elmaradott és mucsai.

A New York Times szerkesztőségében elképzelni sem tudják, hogy azt a Ferenc pápát, akinek bizonyos politikai megnyilvánulásai – többek között a migráció kérdésében – jogosan kapnak kritikát hazánkban, a magyar emberek szeretettel látják. Hiszen Magyarország 1000 éve keresztény ország.

Így eshetett meg, hogy közösségi oldalukon a pápa vasárnapi látogatása kapcsán Romániát emlegették, nem pedig Magyarországot. És Budapestet is összekeverték Bukaresttel. És ezt fél napig senki nem vette észre.

Ez annak a beismerése, hogy a szerkesztőségben vélhetően fogalmuk sincs arról, hogy Közép-Európában van egy Románia, és van egy Magyarország nevű szuverén állam.

Ahogy egy Budapest és egy Bukarest nevű város is van. Csak két különböző országban.

Pár órával ezelőtt aztán valaki valamit megsejtett, megnézte a térképet, észrevette a bakit, és rögtön sajnálkozásba kezdett, a közösségi oldalon pedig korrigálták a szarvashibát.

Na, ennyire lehet hiteles forrásnak tekinteni ezt a lapot. Lehet egyszer-kétszer hibázni, de ha már sokadszor derül ki, hogy nem ismerik Európa országait, akkor felmerül a kérdés:

hogy jönnek ahhoz, hogy kritizálják Magyarországot és annak döntéseit?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére