Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Román magyargyűlölővel fotózkodott a momentumos Cseh Katalin

Forisek Ádám

2019.07.02. 21:01

A momentumos politikusnak úgy tűnik, teljesen vállalható Dacian Ciolos személye. Elmagyarázzuk, hogy józan eszű embereknek miért nem az.

Cseh Katalin momentumos politikus Instagramján osztott meg egy fotót, amelyen az ALDE képviselőcsoportból átvedlett Újítsuk meg Európát parlamenti csoport frakcióvezetőjével, Dacian Ciolossal pózol mosolyogva.

Elmagyarázzuk, kiről is van szó. Dacian Ciolos (2015 novembere és 2017 januárja között Románia miniszterelnöke) elsőként támadta meg a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) azt a tervezetét, amely törvénybe foglalta volna a gyulafehérvári nyilatkozatban foglaltakat. A törvénytervezet többek között azt kérte a román államtól, hogy legyen lakosságarányos képviselet a választott intézményekben, mind helyi, megyei, országos és európai szinten; a kisebbségi oktatás és a kulturális élet önigazgatásának szabályozását a kisebbségek statútumában; a fejlesztési régiók létrehozásának, valamint különleges státusú autonómiák megteremtésének lehetőségét azokban a történelmi régiókban, amelyekben nagy számú kisebbségi közösség él, a megyei tanácsok döntése nyomán.

De hogy tovább színezzük a dolgokat, Ciolos fasiszta múlttal is rendelkezik. A Gazeta de Cluj írta meg, hogy Ciolos kolozsvári egyetemi hallgatóként a szélsőséges, magyarellenes és antiszemita Román Tűzhely (Vatra Romaneasca) szervezet tagja volt. Ez az a szervezet, amely az 1990 márciusában történt marosvásárhelyi magyarellenes pogrom (Fekete Március) kirobbantásában kulcsszerepet játszott, a csoport ifjúsági tagozatában Ciolos 1993-ban egészen az elnökhelyettesi tisztségig vitte.

Később Ciolos vezetője lett a magyarellenességéről hírhedtté vált Gheorghe Funar kolozsvári polgármester pártja (Partidul Unitații Națiunii Romane – PUNR, magyarul a Román Nemzeti Egység Párt) ifjúsági szervezetének is.

Az pedig már csak egy plusz adalék, hogy Ciolos Soros György közeli szövetségese, annak ellenére fogadta el a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvótát, hogy a romániaiak többsége ellenezte azt.

Röviden és tömören tehát ilyen vezetője lett a „liberális frakciónak”. Ami pedig Cseh Katalint illeti, két lehetőség áll fent. Az első: vagy fogalma sincs róla (képviselőként), hogy kivel pózol mosolyogva. Második: vagy nagyon is tudja, de nem érdekli, mert számára ez vállalható. Egyik lehetőség sem bizalomgerjesztő.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egyből nőgyűlölő lett a hollywoodi színész, mert megosztotta felesége odaégetett főztjét

Szegény Chris Pratt elfelejtette, hogy a mai világban ilyennel nem viccelünk!!!!!

Orbán Viktor: hazánkat nem ajándékba kaptuk

Orbán Viktor: hazánkat nem ajándékba kaptuk

A magyar kormányfő a Zeneakadémián mondott ünnepi beszédet október 23-a alkalmából.

Jókat kacarásznak Hajós András stand-up előadásán Karácsony forradalmi ünnepségén

Üzennénk a Karácsony közönségének: ez most nem a nevetgélés napja! Adjunk tiszteletet a bátraknak!

Ezért fontos 1956 a külföldiek szerint

Ezért fontos 1956 a külföldiek szerint

Nemcsak a magyarok, de külföldi lapok is megemlékeznek 1956 eseményeiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére