Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reszkethet a kormány, Jakab kihirdette májusi téziseit

888.hu

2022.05.24. 19:00

Újfent ütős Facebook-poszttal vétette észre magát Jakab Péter. A baloldali együttműködésben lassan, de biztosan feloldódó Jobbik elnöke szerint a nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig nem tesz semmit.

 

Jakab Péter felszólal az Országgyűlésben.MTI/Koszticsák Szilárd

 

A párt egykori szebb napjaiban miniszterelnöki ambíciókat dédelgető Jakab – ne nevessenek, komolyan gondolta! – megoldással is szolgál, az áfacsökkentés a gyógyír a drágulásra. Merthogy „az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat”. Bezzeg nálunk az élősdi Fidesz-kormány az egyszerű dolgozók vérét szívja, 18, illetve 27 százalékos áfát pakol a kenyérre és a lisztre.

A Jobbik új és az ellenzékbe szorult munkásmozgalom régi vörös zászlajának lengetése közben azt harsogja májusi téziseiben, hogy: „addig nem szállunk le a témáról, amíg a Fidesz nem lép. Követeljük az áfa elengedését, és törvényi garanciáját annak is, hogy a kereskedők kötelesek legyenek az ebből fakadó kedvezményt átengedni a vásárlóknak”.

Azzal kapcsolatban azonban stratégiai csendben maradt a magyar parizer újra kampányüzemmódba kapcsolt reklámarca, hogy amikor az elmúlt években a kormány öt százalékra csökkentette a tej, a tojás, a hal-, a baromfi- és a sertéshús adóját, hasonszőrű társaival egyetemben mindig nemmel szavazott. Nyilván akkor is a családok jártak az eszében. Mindenesetre, hamar kiköszörülte az április 3-án a pallosán és magabiztos fellépésén esett csorbát a bőrdzsekis Cicero. Most új vértezetben és még hangosabban próbálja felhívni magára Facebook-tábora figyelmét.

Figyelemben persze nem lesz hiány, bár valószínűsíthető, hogy nagy természetű Sancho Panzájának ököritófülpösi bulija zaftos részleteivel kapcsolatban is azonnal eltörölné az áfát. A Jobbik-család védelmének jegyében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére