Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Radnóti Zoltán rabbi aggódik a zsidóság 4000 éves múltjáért, de a Jobbiknak megbocsátana

888.hu

2018.02.06. 14:18

Radnóti Zoltán, a Mazsihisz Rabbitestületének elnöke hétrõl hétre elõhúzza a mellényzsebében pihenõ már jól ismert baloldali-liberális narratívát, és az áldozat szerepében folyamatosan moralizál. Most éppen "A magyar zsidóság 30 évének legszomorúbb dokumentuma" címmel jelentetett meg egy dörgedelmes mea culpát, amely jó lenyomatot ad a talajvesztett baloldali értelmiségrõl.

Radnóti Zoltán, a Mazsihisz Rabbitestületének elnöke hétről hétre előhúzza a mellényzsebében pihenő már jól ismert baloldali-liberális narratívát, és az áldozat szerepében folyamatosan moralizál. Most éppen „A magyar zsidóság 30 évének legszomorúbb dokumentuma” címmel jelentetett meg egy dörgedelmes mea culpát, amely jó lenyomatot ad a talajvesztett baloldali értelmiségről.

Ha valami, akkor Radnóti politikai (ál)szerepvállalása az egyik legkártékonyabb a zsidó-magyar közélet elmúlt 30 évében. Õ egymagában szereti nyomasztani a társadalmat, ha olvasod, minden percben azt érzed, hogy bűnös vagy. Imád kétségbeesetten moralizálni, Lengyel László-stílusban aggódik, imád komoly-komor tónusban 4000 éves igazságot kinyilatkoztatni, ami eddig valamiféle különös okból rejtve maradt, de ő a büszke és kivételes értelmiségi, örök félelemben élő, bekészített bőröndös demokrata már közelebb áll az igazsághoz, mint bármelyik próféta, pedig mi sem állna távolabb egy rabbitól.

Eddig a baloldalon, de újabban a szélsőjobbon álpolitizáló Radnóti Zoltán ma egy dörgedelmes írásában kérte számon Köves Slomón a politizálást és a közösségi szerepvállalást. Slomó szemére hányta, hogy ő 4000 évet feláldozott négy évért, és hogy ő – mármint Slomó – intézményeket és nem közösségeket épít. Ellenben Radnóti Zoltánnal, aki eddig egyszer sem politizált és közösséget épít, nem pedig intézményeket.

Radnóti beismeri, hogy a Mazsihisz korábban erősen a baloldali-liberális pártszövetség segédcsapataként működött. Ezt virágnyelven írja le, de a valóság az, hogy a rendszerváltás után egészen 2010-ig a Mazsihisz – és akarva-akaratlanul Radnóti Zoltán – a baloldal bűvkörében élt és sikertelenül ugyan, de démonizálták a jobboldali értékeket vallókat. Õk voltak azok, akik már egy bevásárlólista láttán is fasisztát kiáltottak, ők voltak azok, akik mindig mindent a holokausztból vezettek le, ők voltak azok, akik elhitették az emberekkel, hogy a baloldal egy szent tehén, míg a jobboldal csúnya, fasiszta barnaingesekből álló siserehad.

Szerencsére azóta sok víz lefolyt a Dunán és kiderült, hogy a baloldal már megunta a zsidókat, úgy döntött, hogy lecseréli őket a muzulmánokra. Jobban mondva a baloldal úgy döntött, hogy az internacionalizmus jegyében az európai zsidók nyakára hívja az arab migránsok tömegeit. Ez a projekt rendkívül jól sikerült, de hogy egy elszigetelt, egyedi esetet említsünk: 2017-ben Franciaországban több zsidót gyilkoltak meg muszlim fiatalok, mint korábban összesen. (A legfrissebb adatok alapján csak tavaly nagyjából 5000 francia zsidó vándorolt Izraelbe. Mivel egy sor támadás érte Franciaországot, tovább folytatódik az a trend, mely szerint tízezrek hagyják el az országot.)

2018-ra odajutottunk, hogy csak a jobboldal tudja hitelesen képviselni annak a zsidóságnak az érdekeit, akik korábban megbélyegezték azt. De ahogy a Biblia is tanítja: meg kell bocsátani felebarátainknak.

Nyugat-Európa: az új antiszemitizmus hajnala

Az izraeli biztonsági szolgálatok kedd hajnalban tűzharcban megölték annak a palesztin terrorcsoportnak a vezetőjét, amely januárban Ciszjordániában lelőtt egy autójában utazó rabbit.

Az Orbán-fóbiában szenvedő Radnóti állandó szerzője a 24.hu című baloldali bulvárlapnak, a Simicska-Jobbik tengelyén mozgó Magyar Nemzetnek és a HVG-nek, rendszerint a Nagykörúton belüli bukott értelmiség érveit támasztja alá egy-egy ószövetségi idézettel. A baloldal bukása után egyre inkább – és egyre többször – a Jobbikot vette védelmébe. Habár korábban baloldali berkekben, boszorkánykonyhákban folyamatosan arról értekeztek, hogy a Fidesz össze fog fogni a Jobbikkal, és már ennek a gondolatától is a „sapkájuk alá rejtették kipájukat”, most mégis ennek az ellentéte zajlik. De ez egy cseppet sem zavarja őket, sőt a Spinoza-házban ügyetlen mosolyok kíséretében még meg is tapsolják Vonát. A baloldal és a barnaingesektől rettegő, mindenkiben, aki nem SZDSZ-szavazó potenciális antiszemitát látó, baloldali zsidó értelmiség elég erősen szorgalmazza a virtigli náci Jobbikkal való összefogást. A Szörnyszövetség megalkotója a Nagykörúton belüli értelmiség nagyasszonya: Heller Ágnes.

Mindezek figyelmen kívül hagyása után Radnóti mea culpázik egyet, tanulva a Jobbik elnökétől azt írja, hogy

„...te (mármint Slomó – a szerk.) mostanra minden rosszat megtanultál a múltbeli Mazsihisztól, és még túl is tettél rajta. Hiszen még az a »régi Mazsihisz« sem lépett be nyíltan egy párt politikai csatlósai közé. Még a »régi Mazsihisz« sem árulta el régebben olyan nyíltan Isten ügyét, mint most te. Sokak számára úgy tűnhet, hogy feladtad a 4000 évet négyért.”

Pedig de. A magyar zsidóságnak sokkal többet ártott az, hogy a saját hazájában széles néprétegek körében meglehetősen elutasított SZDSZ politikai fogdmegjévé váltak, mint bármi más a rendszerváltás után. Egyetlen felelős zsidó vezető sem gondolhatta komolyan, hogy egy internacionalista, a család, az egyház, a nemzet és haza ellen folyamatosan szót emelő párt istápolása meghozza számukra a várva várt „emancipációt”. Ahogy a mondás tartja, két fillérért kiárusították a rendszerváltás után oly nagy várakozásokkal teli zsidó-magyar megbékélés egyik nagy lehetőségét is.

Ám a magyar zsidóság legszomorúbb dokumentumai Radnóti Zoltán cikkei és kommentjei, amelyeket a Jobbik védelmében ír.

Az is sokatmondó, hogy a Jobbik ÁSZ-büntetése kapcsán az 1930-as évekbeli Németországot hozza fel példaként. Szerinte vannak olyan szegmensesei a mostani Magyarország történetének (értsd a Fidesz-kormányok), amelyeknek meg lehet találni a történelemben a párját, és természetesen felhozza a náci Németország példáját. Szinte folyamatosan a jó öreg eszdéeszes trükköt húzza ki a kalapból, mely nagyon egyértelműen dekódolható: a Fidesz náci rendszert épít, és mindenki fasiszta, akire ő azt mondja. És – szinte egy időben – a cigánygyilkosságok kapcsán kifejti, hogy “mindenkinek jár egy esély, és nem lehet billogot viselni egy életen át.

Radnóti lelkesedését a Jobbik irányába mi se bizonyítja jobban, mint hogy tavaly tavasszal interjút adott a pártlapként funkcionáló Alfahírnek.

Radnóti a jobbikos portálnak adott interjújában többször is bírálja Köves Slomót, de nem bírálja Vona Gábort és a szélsőjobbot. (Mellékszál és igazán nem fontos, de az interjút az Alfahír munkatársa, Elszaszer T. Csörsz készítette, aki az alábbi, 2006-os cikke szerint egyébként „a Magyar Ellenállók és Anticionisták Szövetségének főszervezője” is. Elszaszer ebben a cikkében egyébként „zsidó propagandáról” ír, és koncentrációs táborok fenntartásával, náci kollaborációval és terrorral vádolja meg Izrael államot.)

Régen beszélni sem akart a Jobbikkal, most már mosdatja őket

Radnóti – Vona Gáborhoz hasonlóan – egy alapos pálforduláson ment keresztül, mert a TEV 2016-os jelentése szerint Radnóti a Facebookon korábban „szintén kizárta a Jobbikkal való párbeszédet”.

Dacára annak, hogy a szakértők a Jobbikot továbbra is antiszemita pártnak tartják, Radnóti a Facebook-oldalán kritizálta a Köves Slomóhoz köthető zsido.com portált, mert az Soros Izrael-ellenes tevékenységével, Vona Gábort pedig hazug és álszent narratívájával szembesítette.

Úgy néz ki, Radnóti rabbi szerint már kritizálni sem szabad a Jobbikot.

Radnóti szerint tehát a Jobbikkal lehet beszélni, viszont 2017. július 7-ei és 21-ei Facebook-bejegyzéseiben Németh Szilárdot vádolta meg „igazi náci gondolkodással”, illetve kifejtette, hogy Magyarországon „hétköznapi fasizmus” van.

Tehát itt tart ma a Mazsihisz Rabbitestületének elnöke, a baloldali gondolkodású zsidóság által vezetőnek tekintett Radnóti Zoltán.

A képlet egyszerű: monopolizálni akarja az antiszemitakártya osztogatásának jogalapját, tudja, hogy az általa oly nagyra tartott baloldal elbukott, ezért elkezdett a Jobbik felé kacsintgatni. Csak nehogy szemferdülést kapjon!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Vesztésre szólította fel a Liverpool mesterét egy Manchester-szurkoló

Furcsa, de szívmelengető levélváltást folytatott az angol bajnoki címre veretlenül törő Liverpool német mestere, Jürgen Klopp és a legősibb riválisnak számító, de egy ideje gyengélkedő Manchester United 10 éves szurkolója. Az írországi Donegalban élő Daragh arra kérte Kloppot, bírja vereségre csapatát, mert „túl sokat nyernek”.

15 milliárdos drogfogás Európa partjainál

15 milliárdos drogfogás Európa partjainál

Konténerszállító hajóra csaptak le a dán rendőrök, 100 kiló kokaint találtak a rakományban.

Nemzeti konzultáció: a gyilkosok feltételes szabadságra bocsátásáról is dönthetünk

A nemzeti konzultáció harmadik kérdéskörét is közzétette a Fidesz pénteken a Facebook-oldalán: az emberek arról is elmondhatják a véleményüket, szerintük szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Tele lesznek a magyar szektorok Bulgáriában

Tele lesznek a magyar szektorok Bulgáriában

Mindössze 40 perc kellett ahhoz, hogy az összes belépő gazdára találjon.

Az emberekkel fizettette ki a büntetését Hadházy Ákos

Az emberekkel fizettette ki a büntetését Hadházy Ákos

A parlamenti bohóckodáshoz igen, a rá kiszabott büntetés kifizetéséhez viszont már nem eléggé nagyfiú a „független” képviselő.

Bloomberg szerint a demokraták nevadai vitáját Trump nyerte

Bloomberg szerint a demokraták nevadai vitáját Trump nyerte

A demokraták elnökjelöltségére pályázók szerdai országos tévévitájának győztese Donald Trump – jelentette ki Michael Bloomberg, az egyik elnökjelölt-aspiráns egy csütörtöki kampányrendezvényen Utah fővárosában, Salt Lake Cityben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére