Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politikai leszámolással fenyegetőzik a Momentum elnöke

M. Kovács Róbert

2020.10.29. 12:00

Fekete-Győr ismét bebizonyította: a baloldali ellenzék egyetlen programpontja az „Orbán, takarodj!”. Újsütetű „főnökével”, Gyurcsánnyal és posztkommunista szövetségeseivel csak egy „minimálprogramot” képesek összerakni, ismerte be a Szabad Európának adott podcastinterjújában, ugyanakkor azt már most tudja, hogyan üldözné egy esetleges – valószínűtlen – kormányváltás esetén politikai ellenfeleit. Igazi européer, ja, nem...

A baloldali ellenzék pártjai ott folytatják, ahol 2018-ban abbahagyták:

egyetlen cél vezérli őket az összefogásban, hogy a Fideszt eltakarítsák az útból, holott arról láthatóan egyáltalán nincs konkrét elképzelésük, hogyan tudnák közösen kormányozni az országot.

Most éppen Fekete-Győr András ismerte be, hogy a nagy baloldali összefogás egyetlen hajtóereje az Orbán- és Fidesz-fóbia.

Az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel »fideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”

– közölte a Szabad Európának adott interjújában Fegyőr (ez esetben nem gúnyolódás közismert becenevének használata, hiszen láthatóan büntetőkormányzásról és nem országirányításról képzeleg).

Sőt azt is előrevetítette, hogy

ha valahogy a hatalom közelébe tudna férkőzni, akkor a jelenleg hatályos magyar jogrend sem akadályozná meg egy politikai leszámolás végrehajtásában.

Fekete-Győr András hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”.

Első körben Polt Péter legfőbb ügyészt kezdte el fenyegetni és lényegében „vádalkuval” megkínálni a jelenleg a választók mintegy 7 százalékának támogatását élvező törpepárt elnöke.

Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani, és látható a történelemből, hogy ilyen helyzetekben ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett. Átállnak, de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserébe felad embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni.”

Aztán a magyar állam legfőbb közjogi méltósága került Fegyőr verbális (inkább nagyot pukkanó, semmint veszélyes) puskacsöve elé.

Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell!”

– szögezte le a Brüsszelben folyamatosan hazája ellen lobbizó párt első embere.

Hogy ezt pontosan hogyan képzeli, szintén nem világos, hiszen ha valamilyen fatális véletlen folytán valóban kormányzati pozícióba kerülne a Momentum,

törvényesen akkor is csak kétharmados parlamenti többséggel jelölhetnének köztársasági elnököt 2022-ben,

amikor Áder János megbízatása lejár. De egy új elnök megválasztására aligha illik a „cserélni kell” kifejezés, így

sokkal valószínűbb, hogy Fegyőr itt megint valami olyan lépést lebegtet, amely a jelenlegi törvények áthágása nélkül aligha léphető meg.
Ráadásul valamiért a tervezett politikai leszámolás kereteiről egyelőre nem akart beszélni a nolimpiás pártelnök, „részleteket csak jövőre, az előválasztások idején” akar elárulni.
Az már csak a hab a tortán, hogy a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök elüldözésén túl a háromszor is kétharmados támogatottsággal megválasztott miniszterelnök, Orbán Viktor száműzetéséről álmodozik a 7 százalékos minipárt elnöke.
Azt sem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”.
Ugyanakkor az interjúból kiderül, hogy a politikai leszámolásnál
konkrétabb kormányzati terve nem sok van a Momentumnak,

hiszen Fekete-Győr beismeri, hogy a baloldali pártok választási együttműködése egyáltalán nem valamiféle közös, konszenzuson alapuló programra épül. Lényegében a Fidesz-kormány megdöntésén kívül kevés dologban érthetnek egyet a baloldali pártok.

Lesz egy ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a 2022-es kormányzásnak, és a miniszterelnök-jelöltek ezen keretek között tudnak majd súlyozni, hangsúlyozni és mozogni.”

Vagyis ha közös erővel kormányzóképes lenne az ellenzék,

arra lehetne számítani 2022 után, amit a 2019-es önkormányzati választásokon elért részsikerek után produkáltak: egymás torkának esnének (Göd), illetve egymás korrupciós ügyeit söpörnék a szőnyeg alá (Kispest).

Hát ezért érdemes rájuk szavazni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szergej Lavrov keményen üzent az Egyesült Államoknak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat.

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére