Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politikai leszámolással fenyegetőzik a Momentum elnöke

M. Kovács Róbert

2020.10.29. 12:00

Fekete-Győr ismét bebizonyította: a baloldali ellenzék egyetlen programpontja az „Orbán, takarodj!”. Újsütetű „főnökével”, Gyurcsánnyal és posztkommunista szövetségeseivel csak egy „minimálprogramot” képesek összerakni, ismerte be a Szabad Európának adott podcastinterjújában, ugyanakkor azt már most tudja, hogyan üldözné egy esetleges – valószínűtlen – kormányváltás esetén politikai ellenfeleit. Igazi européer, ja, nem...

A baloldali ellenzék pártjai ott folytatják, ahol 2018-ban abbahagyták:

egyetlen cél vezérli őket az összefogásban, hogy a Fideszt eltakarítsák az útból, holott arról láthatóan egyáltalán nincs konkrét elképzelésük, hogyan tudnák közösen kormányozni az országot.

Most éppen Fekete-Győr András ismerte be, hogy a nagy baloldali összefogás egyetlen hajtóereje az Orbán- és Fidesz-fóbia.

Az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel »fideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”

– közölte a Szabad Európának adott interjújában Fegyőr (ez esetben nem gúnyolódás közismert becenevének használata, hiszen láthatóan büntetőkormányzásról és nem országirányításról képzeleg).

Sőt azt is előrevetítette, hogy

ha valahogy a hatalom közelébe tudna férkőzni, akkor a jelenleg hatályos magyar jogrend sem akadályozná meg egy politikai leszámolás végrehajtásában.

Fekete-Győr András hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”.

Első körben Polt Péter legfőbb ügyészt kezdte el fenyegetni és lényegében „vádalkuval” megkínálni a jelenleg a választók mintegy 7 százalékának támogatását élvező törpepárt elnöke.

Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani, és látható a történelemből, hogy ilyen helyzetekben ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett. Átállnak, de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserébe felad embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni.”

Aztán a magyar állam legfőbb közjogi méltósága került Fegyőr verbális (inkább nagyot pukkanó, semmint veszélyes) puskacsöve elé.

Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell!”

– szögezte le a Brüsszelben folyamatosan hazája ellen lobbizó párt első embere.

Hogy ezt pontosan hogyan képzeli, szintén nem világos, hiszen ha valamilyen fatális véletlen folytán valóban kormányzati pozícióba kerülne a Momentum,

törvényesen akkor is csak kétharmados parlamenti többséggel jelölhetnének köztársasági elnököt 2022-ben,

amikor Áder János megbízatása lejár. De egy új elnök megválasztására aligha illik a „cserélni kell” kifejezés, így

sokkal valószínűbb, hogy Fegyőr itt megint valami olyan lépést lebegtet, amely a jelenlegi törvények áthágása nélkül aligha léphető meg.
Ráadásul valamiért a tervezett politikai leszámolás kereteiről egyelőre nem akart beszélni a nolimpiás pártelnök, „részleteket csak jövőre, az előválasztások idején” akar elárulni.
Az már csak a hab a tortán, hogy a legfőbb ügyész és a köztársasági elnök elüldözésén túl a háromszor is kétharmados támogatottsággal megválasztott miniszterelnök, Orbán Viktor száműzetéséről álmodozik a 7 százalékos minipárt elnöke.
Azt sem zárta ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”.
Ugyanakkor az interjúból kiderül, hogy a politikai leszámolásnál
konkrétabb kormányzati terve nem sok van a Momentumnak,

hiszen Fekete-Győr beismeri, hogy a baloldali pártok választási együttműködése egyáltalán nem valamiféle közös, konszenzuson alapuló programra épül. Lényegében a Fidesz-kormány megdöntésén kívül kevés dologban érthetnek egyet a baloldali pártok.

Lesz egy ellenzéki minimumprogram, ami a keretét adja a 2022-es kormányzásnak, és a miniszterelnök-jelöltek ezen keretek között tudnak majd súlyozni, hangsúlyozni és mozogni.”

Vagyis ha közös erővel kormányzóképes lenne az ellenzék,

arra lehetne számítani 2022 után, amit a 2019-es önkormányzati választásokon elért részsikerek után produkáltak: egymás torkának esnének (Göd), illetve egymás korrupciós ügyeit söpörnék a szőnyeg alá (Kispest).

Hát ezért érdemes rájuk szavazni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére