Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Petit kilapátolhatják a frakcióvezetői székből

Horváth K. József

2022.07.14. 16:00

Gyöngyösi Márton Jobbik-elnöki nyilatkozataiban mazsolázva nem lennék meglepve, ha Jakab Pétert kilapátolnák a szervezet frakcióvezetői székéből. Az igazság az, hogy személy szerint örülnék is neki.

 

A Parizeus név, amit Novák Előd (Mi Hazánk) akasztott ki rá, azért találó, mert az olcsó élelmiszerhez kötötték az azzal pózoló, a választókat – egyszerűséget színlelve – megtévesztő, viszont nagyon is nagy lábon élő, havonta milliókat költő politikust. Azért örülnék, ha eltalálná őt egy szívlapát, mert pályafutása során napról napra derült ki, hogy semmi más nem érdekli őt, csak a hatalom, a parlamenti tagság biztosította kiemelkedő életszínvonal, miközben magasról tesz a választókra. Csak eszközök a számára. S ragaszkodik a mamuszhoz is, ami szerinte a hatalommal nyilvánvalóan jár, amelyre egyre valószínűbb, hogy pártelnöki minőségében, a vezetői erejét kihasználva tehetett szert, nem pedig a hódítani tudó férfiú szerepében.

Ez persze csak egy apró momentum, ami miatt örültem, hogy Gyöngyösi arról beszélt a Spirit FM-en, hogy „nem zár ki változást a frakcióvezetői poszton. Lehet, hogy az új korszak új frakcióvezetőt igényel.” Azt tudjuk a napi tapasztalatból, hogy ha egy választott vezető ilyen üzeneteket fogalmaz meg, akkor szinte kizárható, hogy ne legyen mögötte eltökélt változtatási szándék. Ha nem így lenne, akkor nem beszélne róla.

 

De az is ebbe az irányba lendíti a gondolkodást, amikor Gyöngyösi arra reagált, hogy Jakab küzdött azért, hogy csak kétharmaddal lehessen leváltani a frakcióvezetőt. Ez a kijelentés a jogi kultúra teljes hiányáról árulkodik, illetve arról, ha valaki tudván tudja, hogy őt a párt szabályzatának megfelelően ötven százalékos többséggel választották meg frakcióvezetőnek, akkor nem lehet a leváltását kétharmados többséghez kötni. Ha nem vagyunk udvariasak Jakabbal, akkor azt is elképzelhetőnek tarthatjuk, hogy ő annyira pofátlan, annyira hatalomvágyó, hogy annak ellenére százmilliók, így egzisztenciák felett diszponáló frakcióvezér akar maradni, hogy jellembeli fogyatékosságai ellenére ez józan ésszel képtelenség.

Az már csak hab a tortán, hogy a „KATA-tüntetésen” is ott szaladgál, hátha ezzel nagyobb rokonszenvet kelt maga iránt, hogy megmaradhasson frakcióvezetőnek.

Ezért írtam, hogy örülnék, ha a Gyöngyösi-féle szívlapát elérne Jakabhoz, mert nagyon megérdemelné. Ilyen embernek nemhogy egy parlamenti frakció élén nincs helye, de a közéletben sincs.

Szívből örülnék annak is, ha az új XVIII. kerületi lakhelyük a politikán kívüli civil életük új bázisa lenne. Így előállhatna az a bájos helyzet, hogy a mamusznak van egy papucsa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1-0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére