Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perlekedő Jakab Jobbik-elnök szerint már Strasbourgot is Orbán irányítja

M. Kovács Róbert

2020.06.22. 15:59

Mivel a strasbourgi emberi jogi bíróság is elutasította a tiltott pártfinanszírozásért megbírságolt Jobbik panaszát, Jakab Péter pártelnök arra következtet, hogy már az uniós bíróságot is „megvette a magyar diktatórikus kormány”. Azt a bíróságot, amelynél évek óta rommá perelik a Soros-civilek Magyarországot. Van baj...

 

„A paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék, téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazságtartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz.”

Ez áll a kézikönyvekben a közkeletű nevén üldözési mániának nevezett pszichés zavarról.

Nos,

ehhez egészen hasonlót adott elő Jakab Péter Jobbik-elnök

hétfő reggel az ATV-n, amikor

a strasbourgi emberi jogi bíróság megvesztegetésével vádolta meg az Orbán-kormányt.

Mint emlékezetes: az Állami Számvevőszék többek között azért rótt ki jelentős bírságot a pártra, mert Simicska Lajos, azóta lényegében felszívódott oligarcha, üzleti alapon felfoghatatlanul magas kedvezményeit kihasználva kampányoltak országosan a kormány ellen, így felmerült a tiltott pártfinanszírozás gyanúja is.

Jakab Péter most azon nyafog, hogy

hiába éltek panasszal Strasbourgban a bírsággal szemben, az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a Jobbik „nem használt ki minden jogorvoslati lehetőséget” Magyarországon,

mielőtt hozzájuk szaladt panaszkodni. Jogi szempontból ez a határozat két dolgot jelenthet: a Jobbik, amelynek elnöke sirámaiban többször is közölte, hogy Magyarországon az Állami Számvevőszék döntése ellen nem lehet fellebbezni, vagy nem tudott egy rendes beadványt eljuttatni Brüsszelbe, amely alátámasztja érveiket, vagy nem igaz, amit mondanak és lenne olyan jogorvoslati lehetőség, amelyet még nem vettek igénybe.

Azt lényegében kizárhatjuk, hogy a strasbourgi bírák ne lennének képben a magyarországi jogrenddel, hiszen az elmúlt években több tucat olyan ügyben döntöttek, amelyeket a Soros-hálózat leányvállalatai indítottak Magyarország ellen,

és lássuk be: a kormány számára legtöbb esetben nem éppen kedvező döntéseket hoztak.

Ráadásul amióta az ellenzéki politikusok a baklövéseik, vagy egyenesen rosszindulatú híreszteléseik miatt egyre gyakrabban kénytelenek bíróság előtt bizonyítani állításaikat,

divattá vált minden apró-cseprő üggyel Strasbourgba rohangálni. De úgy tűnik, ezt a trendet arrafelé is megelégelték.

Mindezek ellenére Jakab Péter azt bírta mondani az ATV-n, hogy a magyar kormány a nemzetközi multiknak adott milliárdos kedvezménnyel lényegében már az unió bíróságát is megvette. Bár látható, a Jobbiknak nem megy ez a pereskedési dolog, vélhetően nagyon nagy bajban lenne Jakab, ha ezt az állítását a bíróságon kellene bizonyítania.

Persze fennállhatnak beszámíthatóságot korlátozó körülmények, mint – például – a korábban említett paranoia egyik megnyilvánulási formája, az ún. „perlekedési téboly”. Ezt olyan betegeknél diagnosztizálják, akik

„általában több gondot okoznak a hatóságoknak, mint az egészségügynek. A beteg képzelt vagy valós sérelmek, igazságtalanságok miatt a hatóságokhoz folyamatosan beadványokat intéz, pereket indít”.

Ugye ismerős?!

Rossz hírünk van: a paranoiakezelések sikeressége alig éri el az 50 százalékot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

„Ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekszik és az európai integráció útjára kíván lépni, akkor az ilyen bekéretéseket végre el kellene felejteniük” – közölte a magyar diplomácia első embere.

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Este 7:59, azaz napvégi hírösszefoglaló a 888-on.

Ne facebookozz, tüntess!

Ne facebookozz, tüntess!

Pozsonyi Ádám írása a 888.hu-n.

Donald Trump nyeri a választást a magyarok szerint

Donald Trump nyeri a választást a magyarok szerint

A Századvég a november 3-ai amerikai elnökválasztással kapcsolatban a Lounge Group megbízásából egyedülálló kutatást végzett el, amelyet párhuzamosan készítettek az USA-ban és Magyarországon. A kutatásból az is kiderült, hogy míg az amerikaiak a gazdasági stabilitást fontosabbnak tartják az egészségük megőrzésénél, addig a magyarok a családjuk és a saját egészségük miatt aggódik leginkább a koronavírus kapcsán.

Öngyilkos lett egy migránscsempész a magyar-osztrák határ közelében

Öngyilkos lett egy migránscsempész a magyar-osztrák határ közelében

A rendőri igazoltatás helyett inkább a halált választotta.

Szabó Tímea: hergelésből ötös, adatelemzésből egyes

Szabó Tímea: hergelésből ötös, adatelemzésből egyes

Katasztrofális halálozási arányszámokkal riogatott hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Csakhogy a vészharangkongatáshoz azt a KSH-adatsort közölte forrásként, amelyből kiderül: Magyarországon az elmúlt hetekben egyáltalán nem haltak meg többen, mint az elmúlt évek hasonló időszakában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére