Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paul Lendvai hallgat az Orbán halálával kapcsolatos osztrák botrányról

Horváth K. József

2022.06.05. 12:30

Paul Lendvai, a magyar származású osztrák újságíró egy kukkot nem szólt azok után, hogy az ORF egyik igazgatója Orbán Viktor halálról delirált.

 

Egy kukkot sem, pedig már több napja lett volna a megszólalásra. (A történtekről szóló két írásunk itt megtekinthető.)

Lendvait – egyebek mellett – úgy tartják számon, mint Orbán Viktor egyik életrajzíróját. Akinek 2018-ban annyira fontos volt a magyar miniszterelnök, hogy könyvet írjon róla Orbán, Európa új erős embere címmel.

A kötetből kiderült, nem szereti Orbánt, szociáldemokrata szellemiségét ismerve, nem meglepő módon populista, autokrata személyként jellemezte. Magyar származása már kevésnek bizonyult ahhoz, hogy felülemelkedjen a mainstream mantrán, és ki merje mondani, hogy Orbán Viktor igenis demokrata, méghozzá a legjobbak közül. Aki mindig a választók akaratából állhat a nemzet élén, nem mindenféle koalíciós manipulációk révén, ahogy Nyugaton a legtöbb államban kormány- vagy államfői székbe kerül valaki. Nincs ez másként Ausztriában sem.

Az emberi jogokra és a demokráciára oly érzékeny Lendvai – idén Concordia-díjat kapott érte az osztrák parlamentben – képes olyat állítani, hogy Orbán Viktor hatalmát az igazságszolgáltatás és a magyar média széles körű ellenőrzése biztosítja.

 

Mi tesszük hozzá, hogy ezek szerint nem az a több mint hárommillió magyar állampolgár, aki áprilisban a negyedik kétharmados győzelmét minden idők legnagyobb arányában és a legtöbb szavazattal biztosította neki, miközben a választások tisztaságát – az ellenzék kezdeményezésére – az eddigi legnagyobb nemzetközi megfigyelőcsapat felügyelte.

Csak halkan teszem hozzá, 2010-ben miféle igazságszolgáltatás, milyen magyar média biztosította a kétharmadot, amikor a nyilvánosság is szinte teljes egészében Gyurcsány kezében volt.

A fentiek alapján nem lepődtünk meg azon sem, hogy Lendvai 2020-ban politikai elemzőként nyilatkozott a német Michael Wech rendezte „Hallo Diktátor” – Orbán, az EU és a jogállamiság című dokumentumfilmben.

 

Félreértés ne essék, nem kell szeretni Orbán Viktort. A hozzá való érzelmi kötődés mindenkinek szabadon választott döntése.

Azt is leszögezem, hogy nagyon nem szeretnénk tiszteletlenek lenni egy 92 éves, a vészkorszakot szerencsére túlélt idős úrral szemben.

Annyit azonban meg kell említeni, hogy egy ilyen esetben, amikor valaki a szülőföldje kormányfőjének a haláláról vizionál, akkor legalább elítélje az ilyen megnyilvánulást. Nem feltétlenül magyarként, hanem emberként, közgondolkodóként. De a baloldali elkötelezettség a jelek szerint még az emberséget is felülírhatja.

Szerencsére az osztrákoknak helyén volt az eszük, és úgy cselekedtek, ahogy kell.

Paul Lendvai helyében én bizony legalább szégyellném magam.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Életbe lépett a tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért – jelentette a helyi média hétfőn.

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Elindultak az újabb gabonaszállító hajók Ukrajnából, melyet a „remény jelének” tart Ferenc pápa.

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

A szeptember 25-i parlamenti választásokon a jobboldal kormányra kerülését akarja megakadályozni a baloldali erők vasárnapra megszületett választási szövetsége Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint. Enrico Letta alig jelentette be a szövetség felállását, Carlo Calenda, az Akció nevű párt vezetője vasárnap délután egy televíziós interjúban közölte, hogy mégsem csatlakozik a baloldali pártok csapatához.

Ferenc pápa üdvözölte a gabonát szállító hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a többek között gabonával megrakott hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap. Az egyik hajó Olaszországba tart.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére