Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paul Lendvai hallgat az Orbán halálával kapcsolatos osztrák botrányról

Horváth K. József

2022.06.05. 12:30

Paul Lendvai, a magyar származású osztrák újságíró egy kukkot nem szólt azok után, hogy az ORF egyik igazgatója Orbán Viktor halálról delirált.

 

Egy kukkot sem, pedig már több napja lett volna a megszólalásra. (A történtekről szóló két írásunk itt megtekinthető.)

Lendvait – egyebek mellett – úgy tartják számon, mint Orbán Viktor egyik életrajzíróját. Akinek 2018-ban annyira fontos volt a magyar miniszterelnök, hogy könyvet írjon róla Orbán, Európa új erős embere címmel.

A kötetből kiderült, nem szereti Orbánt, szociáldemokrata szellemiségét ismerve, nem meglepő módon populista, autokrata személyként jellemezte. Magyar származása már kevésnek bizonyult ahhoz, hogy felülemelkedjen a mainstream mantrán, és ki merje mondani, hogy Orbán Viktor igenis demokrata, méghozzá a legjobbak közül. Aki mindig a választók akaratából állhat a nemzet élén, nem mindenféle koalíciós manipulációk révén, ahogy Nyugaton a legtöbb államban kormány- vagy államfői székbe kerül valaki. Nincs ez másként Ausztriában sem.

Az emberi jogokra és a demokráciára oly érzékeny Lendvai – idén Concordia-díjat kapott érte az osztrák parlamentben – képes olyat állítani, hogy Orbán Viktor hatalmát az igazságszolgáltatás és a magyar média széles körű ellenőrzése biztosítja.

 

Mi tesszük hozzá, hogy ezek szerint nem az a több mint hárommillió magyar állampolgár, aki áprilisban a negyedik kétharmados győzelmét minden idők legnagyobb arányában és a legtöbb szavazattal biztosította neki, miközben a választások tisztaságát – az ellenzék kezdeményezésére – az eddigi legnagyobb nemzetközi megfigyelőcsapat felügyelte.

Csak halkan teszem hozzá, 2010-ben miféle igazságszolgáltatás, milyen magyar média biztosította a kétharmadot, amikor a nyilvánosság is szinte teljes egészében Gyurcsány kezében volt.

A fentiek alapján nem lepődtünk meg azon sem, hogy Lendvai 2020-ban politikai elemzőként nyilatkozott a német Michael Wech rendezte „Hallo Diktátor” – Orbán, az EU és a jogállamiság című dokumentumfilmben.

 

Félreértés ne essék, nem kell szeretni Orbán Viktort. A hozzá való érzelmi kötődés mindenkinek szabadon választott döntése.

Azt is leszögezem, hogy nagyon nem szeretnénk tiszteletlenek lenni egy 92 éves, a vészkorszakot szerencsére túlélt idős úrral szemben.

Annyit azonban meg kell említeni, hogy egy ilyen esetben, amikor valaki a szülőföldje kormányfőjének a haláláról vizionál, akkor legalább elítélje az ilyen megnyilvánulást. Nem feltétlenül magyarként, hanem emberként, közgondolkodóként. De a baloldali elkötelezettség a jelek szerint még az emberséget is felülírhatja.

Szerencsére az osztrákoknak helyén volt az eszük, és úgy cselekedtek, ahogy kell.

Paul Lendvai helyében én bizony legalább szégyellném magam.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére