Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paprika-sprayt nõnapra

Sümeghi Lóránt

2016.03.08. 14:28

Egy olasz polgármester virág helyett paprika-sprayt osztogatna nõnap alkalmából annak érdekében, hogy meg tudják magukat védeni a lányok.

Egy olasz polgármester virág helyett paprika-sprayt osztogatna nőnap alkalmából annak érdekében, hogy meg tudják magukat védeni a lányok.

A Parmától nem messze található olasz kisváros polgármestere megelégelte, hogy védtelenek a nők az erőszak ellen, így saját kezébe vette a problémák részleges megoldását. Így jutott arra a döntésre, hogy nőnap alkalmából inkább önvédelmi eszközöket osztogasson.

A polgármester, Tomasso Fizza szerint nem került sokba a paprika-spray töltetek beszerzése, továbbá egy nemes célt szolgált az elköltött közpénz:

reméljük, hogy soha sem kell majd használniuk a spray-ket a nőknek, azonban ha mégis, legalább lesz valamilyen lehetőségük védekezni."

Olaszországban egyébként a meggyilkolt nők elkövetőinek a 94 százaléka férfi volt, továbbá az olasz bűnügyi statisztikák szerint évente legalább száz nő veszíti életét az országban bűncselekmény következtében. Azonban hozzá kell tenni, hogy Olaszországban a családon belüli erőszak az egyik legkirívóbb statisztika, amelynek keretében szinte kivétel nélkül nők szenvedik el a bántalmazást.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére