Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pálinkás József Gyurcsánynál pitizik

Horváth K. József

2021.05.29. 15:00

Ahogy a sétarepülés parasztbácsija nem gondolta volna, hogy a rémület minden terméke végül a nyakába köt ki, úgy a magam részéről én sem gondoltam volna, hogy Pálinkás József, az Orbán-kormány egykori minisztere, most az Újvilág Néppárt képviseletében Gyurcsány Ferencnél pitizik azért, hogy bevegyék hetediknek a hatpárti moslékkoalícióba.

Azt nem tudom, hogy Pálinkásnak gyerekkorában a hinta kedvenc játékai közé tartozott-e, de az biztos, hogy felnőttként az egyik legnagyobb hintássá fejlesztette magát. MDF-esként kezdte, majd a pártszakadást követően az Antall-i örökséget bomlasztó 15-ök közé állt az MDNP-ben, amelyet az a Pusztai Erzsébet vezetett, aki mostanában a gyurcsányisták szekerét tolja ezerrel az ATV-ben és más balos felületeken.

Orbán pedig a tisztesség jegyében mindkettőjüknek adott még egy esélyt első kormányában. De ott is kiderült, hogy

hamis a baba,

ahogy Pálinkást később is fojtogatta a nemzeti-konzervatív világ levegője. Így aztán a Fideszből is kilépett. S most az Új Világ Néppárt elnökeként fúrná teljes erővel Orbán Viktort és kormányát. Olyan egykori újságíróval az elnökségben, mint Lantos Gabriella, aki a szélsőbalos rádióműsor, az egykori ÁVH nyomozó századosa, Ipper Pár nevével fémjelzett 168 órának rendszeresen készítette a riportokat.

Pálinkás Gyurcsányba kapaszkodva akar polgári alternatívát nyújtani azoknak, akik kormány- és politikai irányváltást szeretnének.

Megkérdezhetjük:

a keresztény-nemzeti kormány irányvonala helyett milyen irányba vinné az ország politikáját, amelyet Gyurcsány irányít? A liberálbolsi közeg nem büdös neki?

Pedig Pálinkást még a baloldalon sem nézik semmibe. A mérhető támogatottsággal nem rendelkező Párbeszéd, illetve a szabad szemmel láthatatlan Liberálisok ugyanis már biztos tagjai a koalíciónak. Pálinkás azonban csak akkor kap helyet a csapatban, ha legalább öt parlamenti mandátumot nyernek a választáson. Akkor lehet önálló frakciójuk, persze Gyurcsány felügyelete mellett. Ha csak négy jön össze, akkor a bejutók választhatnak a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP remek kínálatából. Néhai Dinnyés József dalát idézve: „Ez ám a karrier!”

Tessék mondani: süllyedhet egy miniszter, a tudományos akadémia volt elnöke, egy tudósember ennél lejjebb?

Vagy

aki hintára született, az nem is tud róla leszállni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére