Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paktum: Márki-Zaynak eszébe sem jutott harcolni az unió rezsiemelési szándéka ellen

Horváth K József

2021.10.18. 16:00

A legfrissebb példa is azt mutatja, hogy a Gyurcsánnyal paktumot kötött Márki-Zay egyáltalán nem jobboldali, hanem nagyon is baloldali, gyurcsányista politikát akar folytatni. Kampányában még véletlenül sem utasította el az unió rezsiemelési szándékát. Ergo Brüsszellel közösen akarja sanyargatni a magyarokat.

 

A Gyurcsány-show lezajlott, az adatbázis-bővítés megtörtént, létrejött azoknak a friss listája, akiket az áprilisi választáson mozgósítani lehet. Ez volt a fontos, semmi más. A miniszterelnök így is, úgy is az lesz, akit a legtöbb baloldali mandátumot szerzett párt vezetője akar. Tehát akit Gyurcsány akar, hiszen az egyéni választókerületekben megszerezhető mandátumokon kívül legfeljebb egy húszfős szűk országos lista helyei állnak még rendelkezésre, ahova a DK-sokon kívül a szörnykoalíció egy-két korifeusa kerülhet föl. Nem kérdés azonban, hogy ezek az emberek kinek az akaratát fogják végrehajtani.

Márki-Zay tehát bízik abban, hogy nemcsak miniszterelnök-jelölt lesz, hanem miniszterelnök is. Kincstári optimizmusát abból meríti, hogy aláírt egy paktumot Gyurcsány Ferenccel, hogy a baloldal választási sikere esetén Fletó őt nevezi meg miniszterelnök-jelöltnek. Magyarán közösen kormányoznak.

Milyen érdekes véletlen, hogy a tőrőlmetszett neomarxista, bolsevik Gyurcsány éppen egy magát következetesen jobboldalinak nevező Márki-Zayjal írt alá paktumot, miközben kicsordulnak majd a frakciójából a baloldali emberek. Kocsis Máté lapunknak egy pillanat alatt feloldotta az ellentmondást. „Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel.” Ne is menjünk ezen a vonalon tovább, nem ez az első hazugság, amit a baloldal a saját szavazóinak is a képébe vág.

Van itt azonban egy aktuális és rendkívül érdekes dolog. A rezsicsökkentés kérdése. Tudjuk, Brüsszel azon mesterkedik, hogy klímavédelmi okokból tovább tudja emelni a gáz, az áram árát. Az Eurostat adatai szerint az unióban hazánkban a legolcsóbb a gáz, s a villamos áram is csak Bulgáriában kerül kevesebbe, mint nálunk. Nem volt kis teljesítmény a kormánytól, hogy ezt Brüsszellel szemben elérje, de elérte. Mint Orbán Viktor elmondta, Bécsben ma az áram ára több mint duplája a budapestinek, a berliniek pedig háromszor annyit fizetnek, mint mi. Ugyanez a helyzet a gázzal, Berlinben a gáz ára duplája a budapestinek, Bécsben pedig a háromszorosa. Svédországban a budapesti gázárnak a nyolcszorosát kell fizetnie a lakosságnak. A rögzített ár most is megvéd bennünket attól, hogy magasabb legyen a magyarok rezsije. Ha nem lenne ez a védelem, akkor ma éves szinten 380-400 ezer forinttal többet fizetne egy magyar család a gázért, áramért. Fél éve már lehet tudni, hogy az árak a világpiacon megindultak felfelé. Fél éve volt Brüsszelnek, hogy fölkészüljön rá. De nem csinált semmit. Most meg az a javaslatuk, hogy tovább emeljék a gáz, az áram és az üzemanyag árát. A klímavédelem jegyében nem azokat a multikat akarják megadóztatni, akik szennyezik a környezetet, s az ő profitjukból levéve egy adagot fizetnék ki az áremelkedések költségeit. Nem. Az embereket akarják tovább adóztatni. Azokat, akiknek saját lakásuk, saját autójuk van.

Mit mond erre Orbán Viktor? „Most a V4-ekkel vagyunk éppen összeesküvésben, itt voltak Budapesten, és megbeszéltük, hogy semmiképpen nem járulunk hozzá a jövő héten [értsd: a héten – a szerk.] esedékes európai csúcstalálkozón olyan döntésekhez, amelyek tovább emelnék a villany meg a gáz árát.”

Mit mond erre Márki-Zay Péter? Semmit. Bár mindenről beszél, még Jézust is sikerült lebaloldaliznia, a rezsicsökkentésről hallgat, mint szar a fűben. A hallgatás pedig – mint tudjuk – beleegyezés. Márki-Zay hallgatásával egytért az unióval, hogy igen, az embereken kell bevasalni az klímavédelem költségeit.

És közben a szeme sem rebben. Van képe hallgatni erről az egész országot húsba vágó módon érintő kérdésről. Neki a hatalom a fontos, nem a rezsi szintje.

Látja: megkötötte a paktumot Gyurcsánnyal, ő sem szól semmit a magyarok alacsony rezsijének megtartása érdekében. Ez az emberellenes hallgatás tehát a Böszmének is tetszik. Az emberek érdekeit pedig már édes kettesben tudják (le)sajnálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére