Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paktum: Márki-Zaynak eszébe sem jutott harcolni az unió rezsiemelési szándéka ellen

Horváth K József

2021.10.18. 16:00

A legfrissebb példa is azt mutatja, hogy a Gyurcsánnyal paktumot kötött Márki-Zay egyáltalán nem jobboldali, hanem nagyon is baloldali, gyurcsányista politikát akar folytatni. Kampányában még véletlenül sem utasította el az unió rezsiemelési szándékát. Ergo Brüsszellel közösen akarja sanyargatni a magyarokat.

 

A Gyurcsány-show lezajlott, az adatbázis-bővítés megtörtént, létrejött azoknak a friss listája, akiket az áprilisi választáson mozgósítani lehet. Ez volt a fontos, semmi más. A miniszterelnök így is, úgy is az lesz, akit a legtöbb baloldali mandátumot szerzett párt vezetője akar. Tehát akit Gyurcsány akar, hiszen az egyéni választókerületekben megszerezhető mandátumokon kívül legfeljebb egy húszfős szűk országos lista helyei állnak még rendelkezésre, ahova a DK-sokon kívül a szörnykoalíció egy-két korifeusa kerülhet föl. Nem kérdés azonban, hogy ezek az emberek kinek az akaratát fogják végrehajtani.

Márki-Zay tehát bízik abban, hogy nemcsak miniszterelnök-jelölt lesz, hanem miniszterelnök is. Kincstári optimizmusát abból meríti, hogy aláírt egy paktumot Gyurcsány Ferenccel, hogy a baloldal választási sikere esetén Fletó őt nevezi meg miniszterelnök-jelöltnek. Magyarán közösen kormányoznak.

Milyen érdekes véletlen, hogy a tőrőlmetszett neomarxista, bolsevik Gyurcsány éppen egy magát következetesen jobboldalinak nevező Márki-Zayjal írt alá paktumot, miközben kicsordulnak majd a frakciójából a baloldali emberek. Kocsis Máté lapunknak egy pillanat alatt feloldotta az ellentmondást. „Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel.” Ne is menjünk ezen a vonalon tovább, nem ez az első hazugság, amit a baloldal a saját szavazóinak is a képébe vág.

Van itt azonban egy aktuális és rendkívül érdekes dolog. A rezsicsökkentés kérdése. Tudjuk, Brüsszel azon mesterkedik, hogy klímavédelmi okokból tovább tudja emelni a gáz, az áram árát. Az Eurostat adatai szerint az unióban hazánkban a legolcsóbb a gáz, s a villamos áram is csak Bulgáriában kerül kevesebbe, mint nálunk. Nem volt kis teljesítmény a kormánytól, hogy ezt Brüsszellel szemben elérje, de elérte. Mint Orbán Viktor elmondta, Bécsben ma az áram ára több mint duplája a budapestinek, a berliniek pedig háromszor annyit fizetnek, mint mi. Ugyanez a helyzet a gázzal, Berlinben a gáz ára duplája a budapestinek, Bécsben pedig a háromszorosa. Svédországban a budapesti gázárnak a nyolcszorosát kell fizetnie a lakosságnak. A rögzített ár most is megvéd bennünket attól, hogy magasabb legyen a magyarok rezsije. Ha nem lenne ez a védelem, akkor ma éves szinten 380-400 ezer forinttal többet fizetne egy magyar család a gázért, áramért. Fél éve már lehet tudni, hogy az árak a világpiacon megindultak felfelé. Fél éve volt Brüsszelnek, hogy fölkészüljön rá. De nem csinált semmit. Most meg az a javaslatuk, hogy tovább emeljék a gáz, az áram és az üzemanyag árát. A klímavédelem jegyében nem azokat a multikat akarják megadóztatni, akik szennyezik a környezetet, s az ő profitjukból levéve egy adagot fizetnék ki az áremelkedések költségeit. Nem. Az embereket akarják tovább adóztatni. Azokat, akiknek saját lakásuk, saját autójuk van.

Mit mond erre Orbán Viktor? „Most a V4-ekkel vagyunk éppen összeesküvésben, itt voltak Budapesten, és megbeszéltük, hogy semmiképpen nem járulunk hozzá a jövő héten [értsd: a héten – a szerk.] esedékes európai csúcstalálkozón olyan döntésekhez, amelyek tovább emelnék a villany meg a gáz árát.”

Mit mond erre Márki-Zay Péter? Semmit. Bár mindenről beszél, még Jézust is sikerült lebaloldaliznia, a rezsicsökkentésről hallgat, mint szar a fűben. A hallgatás pedig – mint tudjuk – beleegyezés. Márki-Zay hallgatásával egytért az unióval, hogy igen, az embereken kell bevasalni az klímavédelem költségeit.

És közben a szeme sem rebben. Van képe hallgatni erről az egész országot húsba vágó módon érintő kérdésről. Neki a hatalom a fontos, nem a rezsi szintje.

Látja: megkötötte a paktumot Gyurcsánnyal, ő sem szól semmit a magyarok alacsony rezsijének megtartása érdekében. Ez az emberellenes hallgatás tehát a Böszmének is tetszik. Az emberek érdekeit pedig már édes kettesben tudják (le)sajnálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a V4NA pénteken.

A fehér felsőbbrendűséget vádolja a sorozat sikertelenségéért a feminista Mikulás

Azért nem nézik az emberek a Mikulásról szóló felnőttrajzfilmet, mert felsőbbrendű fehérnek tartják magukat – állítja a mese főszereplője. 

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom

Fő az önbizalom. Valószínűleg napestig ez járhat Szabó Tímea eszében. Csakis ezzel lehet magyarázni azt a magabiztosságot, amellyel a „sokmilliónyi” magyart megmozgató Párbeszéd nevű politikai csoportosulás társelnöke kinyilatkoztatta, hogy szerinte a jövő évi választásokon kétharmadot szerez az ellenzéki koalíció.

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Meg akarták gyilkolni Andrej Babist

Az ügyvezető cseh kormányfőt szerdán támadták meg.

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

A héten ismét Szijjártó Péter volt a CNN vendége. A kormánytag már majdnem annyit szerepel a globális baloldali hálózat első számú propagandatelevíziójában, mint – a nemzetközi szinten kiemelkedő fontosságú – Márki-Zay Péter. A CNN az a hely, ahova rendszerint bokszzsáknak hívják a magyar külügyminisztert, de végül a pofonokat ő adja az aktuális „fake news sztárriporternek”. Ismét nem akartak semmit megtudni, csak elmondani, hogy diktatúra van. A vaskézzel irányított pártsajtóban elhangzott beszélgetés legfontosabb részeit vesszük górcső alá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére