Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ott, ahol dübörög a sajtószabadság, újságírókat ölnek meg

888.hu

2018.02.27. 09:48

Ha Magyarországon bármelyik balliberális újságírótanoncnak meggörbülne a hajszála, akkor az EU, az ENSZ, az Obama-adminisztráció még megmaradt csontvázai és Soros összes létezõ és nem létezõ kamuszervezete dörgedelmes hangvételû közleményben kérné számon a sajtószabadságot, és az orbáni diktatúrázás mellett a forradalomra és a hatalom átvételére szólítaná fel az embereket.

2017 nyarán meggyilkoltak egy újságírónőt a demokrácia, sajtó- és szólásszabadság fellegvárának számító Máltán, míg idén februárban egy szlovák oknyomozót lőttek le a saját lakásában.

Mindkét országban a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet auditálja a sajtószabadságot, és mondanunk sem kell, de mind Málta, mind pedig Szlovákia magasan Magyarország előtt végzett a rangsorban.

Sőt, Magyarország előtt végzett az összes nyugat-európai ország is, pedig a statisztikák szerint nálunk a rendszerváltás óta nem öltek meg újságírót (két szocialista újságírót legutóbb a fehérterror idején gyilkoltak meg), ellenben Németországgal, Romániával vagy Franciaországgal.

Meglepő módon a világ november másodikán az újságírók ellen elkövetett bűncselekményekre emlékezik. A Bécsi Egyetem Media Governance and Industries Research Labje pedig egy pofás kis infografikával szemlélteti az újságírók ellen elkövetett merényleteket. Jól látható, hogy Európában szinte egyedüliként Magyarországon nem történt eddig semmilyen komolyabb atrocitás az újságírók ellen.

Persze rinyálni lehet. De örüljünk annak, hogy Magyarország a béke szigete. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére