Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt hónap kellett a baloldalnak onnantól, hogy „ne égessünk könyveket”, odáig, hogy elégetnék Jókait

888.hu

2021.02.21. 19:00

 

Izgalmas lehet olyan elmével bírni, amely rendelkezik azzal a képességgel, hogy egyidejűleg két, egymásnak a logika szabályai alapján ellentmondó nézetet is igaznak képes elfogadni. Hogy miért merül ez fel? Az elmúlt másfél évben rengetegszer tapasztalhattunk hasonló anomáliát a globális baloldali narratívában, azonban az elmúlt évtized képzése okán ezek egy mai fiatalnak – legyen akármilyen intelligens is egyébként a saját szakmáján belül – nem tűnik fel. A mai történet remek példa erre: mi, konzervatívok minden bizonnyal emlékszünk még 2020 őszére.

Az amerikai elnökválasztás és az uniós költségvetési vita, valamint az SZFE-s diákok sirámai mellett a legfőbb témát Magyarország első gendermesekönyve adta transznemű hercegekkel és leszbikus hercegnőkkel. Az ellenzéki pártok akkor felsorakoztak a szólásszabadság mellett, a gonosz, hitleri cenzúra ellen, és másfél percenként tettek ki szivárványos zászlót, profilképet vagy megnyilatkozást a közösségi oldalukra, szolidaritást vállalva az Üggyel. Hogy egyébként mi az Ügy, azt mindig diktálja a sajtó, neked, kedves alany, ezen nem kell gondolkodnod, csak az érzést kell letölteni, és saját magadra telepíteni.

Az új évezred harmadik évtizedében a politikai kommunikációból kihalt az egyébként is régóta döglődő racionalitás, és ami maradt, az az elmét elborító ősi gyűlölet.

A gyűlölet okát a „sajtó” jó érzéssel pár hetente, esetleg havonta megváltoztatja, a gyűlölet tárgya azonban a cél elérése érdekében marad. Az új Ügy pedig a mindenkori Ügy lesz, soha nem volt és nem is lesz más Ügy vagy bármi, ami annál fontosabb az ország történetében. A cél az, hogy a gyűlöletet minden reggel és este 2–10 percben táplálja a „haladó sajtó” a reggel a mobilját nyomkodó alanyban. Amikor az ember az érzéseire visszagondol, ne is emlékezzen a konkrétumokra, csak arra, hogy lényegében évek óta gyűlöletben ég.

Ezért kerülheti el a figyelmüket a jelenlegi anomália. Ősszel a baloldal legfőbb érvei pontosan ugyanazok voltak, mint most, csak éppenséggel ellenkező előjellel:

  1. Ne égessünk már könyveket. Az elmaradott, az középkori.
  2. Különben is senki nem lesz semmi amiatt, mert gyerekkorában a szülei olyan mesét olvasnak neki.

Most az Aranyember kapcsán a legfőbb érvek ezek:

  1. Égessük el a régi világot bemutató könyveket. Az haladó, az modern.
  2. Rendkívül veszélyes ilyet adni gyerekek kezébe. Jó esély van rá, hogy azzá fogsz válni, akiről gyerekként olvasol.

Vagyis a baloldali sajtó képes arra, hogy ugyanazt a gyűlöletet támassza fel az emberekben egy érvnek a kimondásával, majd alig néhány hónappal később ugyanannak az érvnek a szöges ellentétével, és teszi mindezt nagyobb hatékonysággal, mint bármelyik állam bármelyik korának bármelyik rezsimje. És ez valahol csodálatra méltó, ugyanakkor rendkívül félelmetes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére