Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánt tíz éve meg akarják puccsolni, de az sem megy

Horváth K. József

2022.08.05. 15:40

Hogy Orbán Viktort meg akarják puccsolni, azt bő tíz éve tudjuk.

Pedig amikor Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora a 2010-es évek elején öt pontban sorolta fel Orbán megbuktatásának módjait, köztük a polgárháború lehetőségét, akkor még szó sem volt migrációról, nem ismertük a genderőrület, a gyermekvédelmi törvényt, se a globális minimáladót, amelyek ellen való határozott kiállása miatt Brüsszel – Soros György támogatásával – külön-külön is a pokolba kívánta a magyar miniszterelnököt.

Számukra csak egy a fontos ma is, hogy a birodalmi törekvéseket ne akadályozza Orbán Viktor, akit azonban azért képtelenek elmozdítani, mert a magyarok érdekében mindent megtesz. Ezért hiteles, ezért szeretik, ezért választották meg már negyedszerre kétharmados többséggel. Legitimitása megkérdőjelezhetetlen.

Tudták ezt Texasban is, ahol tegnap hatalmas üdvrivalgások közepette, állva tapsolták a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján elmondott megnyitóbeszédét.

Az átütő siker nem volt véletlen. Az a különös helyzet állt ugyanis elő, hogy a magyar konzervatívok 12 éve folyamatosan, nagy társadalmi támogatással hatalmon lévő vezetője mondta el a kormány megragadásának titkát az ellenzékben lévő és 2024-ben kormányra készülő republikánusoknak. „Mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – mondta a kormányfő. Magyarán hogyan kell harcolni a liberálisok ellen, akik valójában ízig-vérig kommunisták, s akik ellen Orbán Viktor eddig is rendkívüli eredményességgel küzdött.

Nos, hát éppen ezért akarják Orbánt megpuccsolni. Ha tetszik nem demokratikus eszközökkel megfosztani a hatalmától. Belátták ugyanis, hogy választások útján ez egyszerűen lehetetlen. Már az ellen is tiltakoztak, hogy meghívják őt a konferenciára, mert reszketnek attól, hogy elmondja, mi a hatalom megszerzés módja. „Óriási hiba volt meghívni Orbán Viktort a Konzervatív Politikai Akció Konferenciájára (CPAC), ugyanis semmi sem indokolja az azonosulást az ő ideológiájával és világnézetével” – írta Radványi Miklós, Amerikában élő, magát konzervatívnak mondott politikai elemző Frontiers of Freedom blogján. Róla éppen saját szövege árulja el, hogy olyan messze van a konzervatív eszmétől, mint Makó Jeruzsálemtől. És itt jön a lényeg, amikor kijelenti: „Orbánt nem lehet odahaza megállítani. Ezért a NATO és az Európai Unió jövője érdekében a két szervezetnek össze kell fognia, hogy elősegítsék a Szabad Világ legújabb zsarnokának időszerű végzetét.”

Vagyis Orbánt meg kell puccsolni. Így vagy úgy ki kell tépni a kezéből a hatalmat. Charles Gati annak idején polgárháborút vizionált, Radványi pedig már a végrehajtókat is megnevezte.

Ez az, ami Ujhelyi István interpretálásával úgy hangzik, hogy a Fidesz cseréljék le Orbán Viktort. Gyurcsány pedig azt mondja, hogy „Közelít a vég. Nekünk pedig dolgunk van.” Mert ő egy másik Magyarországot akar, ezért ismételgeti, hogy „Készülünk.”

Az persze a legkevésbé sem zavarja, hogy a magyaroknak nagyon jó az, ami van. Eszük ágában sincs Orbánt leváltani. Ezért hívhatjuk a készülődést puccskísérletnek.

Ha valaki, akkor Charles Gati ezt már tapasztalatból tudja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére