Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánt támadta, nevetségessé tette magát

Horváth K. József

2021.07.05. 15:40

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet újfent kísérletet tesz arra, hogy Orbán Viktort támadva nevetségessé tegye magát. Örömmel jelenthetem, a kísérlet sikerült.

Az RSF görcsös akarásának most az a tárgya, hogy 37 olyan állam- és kormányfő portréját sikerül összegyűjtenie, akik szerintük erőteljesen dolgoznak a sajtószabadság ellen. A liberális szervezet, akitől Soros György érdekeinek szolgálata sem áll távol kiemelte, hogy az európai vezetők közül egyedül Orbán Viktor miniszterelnök került föl a listára.

Mindezzel nem lenne semmi baj, ha a nemzetközi jogvédő szervezet igazat írna. Ettől azonban következetesen tartózkodik. Ellenkező esetben ugyanis nyilván nem tudná beteljesíteni elsődleges célját, az emberek félrevezetését.

Egyébként kesergett a szervezet már a jelenleg is virágzó Index miatt is, amely nemhogy megszűnt volna, mint siratták, hanem a Telex-szel egyenesen kettő lett belőle. A sajtószabadság elleni támadásként értékelték a Klubrádió elhallgatását is, ami persze szintén működik tovább a neten, sőt a jogsértések miatt elvesztett hullámhosszán egy másik adó, a Spirit FM folytatta a balos tájékoztatást. Mi több, a Népszabadság megszűnésével kapcsolatban sem emlegeti a szervezet a gazdasági ellehetetlenülést, mint a lap kudarcának alapvető okát, amelyet még az egyik extulajdonos MSZP sem tudott, akart pénzügyileg helyrehozni, hanem a kormány „szőrös” kezét igyekszik láttatni az ügyben, ami szintén minden alapot nélkülöző, bizonyítatlan állítás.

Természetesen Orbán Viktor esetében is hazudik a Riporterek Határok Nélkül, amikor úgy állítja be a magyar miniszterelnököt, mint aki a sajtószabadság ellen dolgozik.

Azt írják róla, hogy ő :„az »illiberális demokrácia« önjelölt bajnoka, aki 2010-es visszatérése óta stabilan és hatékonyan építette le a média pluralizmusát és függetlenségét Magyarországon.”

Ha ez egy valóban független és komoly szervezet lenne, amely nem a baloldal érdekei szerint tájékoztatna félrevezető jelentéseivel,

akkor például belenézhetett volna a Médianéző Központ tanulmányába, és máris elszégyellhette volna magát saját jelentésének valótlan tartalma, hiteltelensége miatt.

Orbán Viktor idejében ugyanis nemhogy csökkentek volna a baloldali orgánumok, hanem számuk jelentékeny növekedést mutat. Míg 2010-ben összesen 33 ilyen fórumot tartott nyilván a statisztika, addig tíz évvel később, 2020-ban már 48-cat. Mindössze 4 ellenzéki lap szűnt meg, viszont 19 jött létre. Nem nehéz kiszámolni, hogy ötven százalékot is meghaladó bővülésről van szó, tehát egyáltalán nem arról, hogy visszaszorultak volna a baloldali lapok, sőt.

Ugyancsak a Médianéző tanulmányában olvashatjuk azt, hogy a hazai médiaviszonyok nagyon is kiegyensúlyozottak. Nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív (84 százalék, 6,8 millió fő), mint balliberális forrásokból (83 százalék, 6,7 millió fő).

Ezeket az adatok egyébként már egy éve megtalálhatók a Médianéző honlapján és egyetlen balliberális médium vagy politikus sem tudta cáfolni őket, de még kísérletet sem tett rájuk.

Így a Riporterek Határok Nélkül szervezettől joggal elvárhatná a magyar olvasó, ha már arra ragadtatja magát, hogy Orbán Viktort dehonesztáló módon a sajtószabadság ellen dolgozó vezetőként tünteti föl, akkor silány munkájukkal ne tegyék magukat nevetség tárgyává.

Sajnos azt már megszokhattuk a balos térfélen focizóktól, hogy számukra a valóság nem sokat számít.

Csak az a fontos, hogy ártsanak, dezinformáljanak, félrevezessék az embereket, s minden eszközzel támogassák azt a baloldalt, amely Magyarországon tiszta eszközökkel eddig csak egyszer, 1994-ben tudott választást nyerni.

Talán nem véletlenül

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére