Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor mentális teljesítményét akarja kétségbe vonni szegény Kende Péter

Horváth K. József

2022.10.25. 15:20

Voltaképpen öröm látni, hogy a baloldali értelmiség milyen kétségbeesve próbálja nyelvét köszörülni Orbán Viktoron azért, mert az 1956-os beszédét nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen mondta el.

 

Az ATV több műsorában is ez volt a téma tegnap, de egyikben sem voltak képesek felidézni, amit a miniszterelnök kristálytisztán elmondott Mindszenty bíborossal kapcsolatban, illetve arról, ami az egyházfőt a forradalomhoz kötötte.

Ki gondolná, ez ragyogó alkalom Somogyi Zoltán politológusnak, hogy ennek apropóján Budapest-vidék ellentét szításáról, mint casus belliről értekezzen. Kende Péter pedig odáig ment, hogy Orbán Viktor józan ítélőképességét vonta kétségbe.

Somogyi A nap híre című műsorban mondta egyebek mellett:
„Az, hogy arról beszélünk, hogy magyar és magyar ember közötti feszültséget gerjeszteni egy beszédben egy '56-os megemlékezésen, ahol elmondja azt, hogy a budapestiek nem értik a vidéket, nyilván a vidéknek üzenve, ez kifejezetten sértő. Pont azért sértő, mert azt gondolom, hogy ilyen típusú ellentét nincsen.”

 

Természetesen semmilyen vidék-Budapest ellentétről nem beszélt Orbán Viktor. Arról a baloldalról beszél, amely a fővároson kívül elvétve tud politikai sikereket elérni, mert egyszerűen vidéken többnyire nincsenek otthon a baloldal politikusai. Ha ránézünk a választási térképre, néhány piros-kék pötty kivételével merevül narancssárga, ami jól mutatja a politikai erőviszonyokat. Sőt, vannak szélbalos politikusok, értelmiségiek, akik – kis túlzással – a Nagykörúton kívülre se nagyon teszik ki a lábukat, mégis ők akarják fújni a passzát szelet. S ha véletlenül valami nem úgy történik, ahogy azt ők szeretnék, akkor fel vannak háborodva és fölöslegesen szítják a feszültséget, noha semmi értelme.

Orbán Viktor ugyanis nem Budapest, hanem az egész ország miniszterelnöke. Miért ne mondhatna ott ünnepi beszédet, ahol az élet Mindszenty révén ilyen nagyszerű alkalmat kínál rá?

Orbán Viktor egyébként így fogalmazott:
„A bennünket, vidékieket lesajnáló baloldal szerint nem helyénvaló ma Zalaegerszegen ünnepelni. Ahogy ők mondják: »csak Zalaegerszegen.« Nem értik, hogy Budapest nem azonos az országgal. Nem értik, hogy 1956 nem egy város, hanem az egész ország, sőt az egész nemzet forradalma volt. Köszönjük, Zalaegerszeg, hogy itt lehetünk! Köszönjük, hogy együtt lehetünk!”

 

Ez fáj itt, kérem szépen! Az fáj, hogy Orbán Viktor ért a vidéki magyarok nyelvén, mert közülük való és megadja a tiszteletet a szavazóinak. Gyurcsány Ferenc pedig még azokat is átveri, ahova országjárása során elmegy. Döngeti a mellét, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt, de olyan alacsony támogatottsággal, hogy ebből választáson soha nem lesz kormányfő. Támogatóira mégis úgy mosolyog, mintha potenciális miniszterelnökként állna előttük, s holnap hatalomra kerülne.

Ez az, amit az MSZP kedvéért Orbánról könyvet író Kende Péter sem tud megemészteni. (Tudjuk, akkor még Gyurcsány is MSZP-s volt). Képtelen elfogadni, hogy Deák Ferenc mellett Zalaegerszeg adta az országnak a haza másik bölcsét, aki ráadásul meggyőződéssel vallotta, hogy mi egyet akarunk: „minden néppel és országgal barátságban élni”. Ugye, milyen szörnyű?

 

S miután Orbán Viktor ünnepi beszédében ezt nyomatékosan hangsúlyozta, Kende számára ez azt jelentette, amit az ATV-ben tegnap el is mondott, hogy „Orbánnak évek óta rohamosan romlik a mentális teljesítménye, különösen az intellektuális teljesítménye”.

A gyalázás tehát ezúttal is fontosabb, mint a valóság.

Nyilvánvaló, ilyen, minden alapot nélkülöző kijelentést tenni csak az képes, akinek értékelhetetlen a mentális teljesítménye.

Erre mondtam a bevezetőben, hogy a baloldali értelmiség kétségbe van esve attól, hogy az általuk támogatott politikai erőknek esélyük sincs feljebb lépni a politikai ranglétrán. Ezért aztán köpköd, rugdal, hergel, amikor csak teheti.

Ez azonban milliók számára bizony komoly örömforrás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Már 15 ezer fölé emelkedett a török és szír földrengések halálos áldozatainak száma

A sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére