Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán helyes politizálásra tanította az inkább pofozkodni akaró Dobrevet

Horváth K. József

2021.12.03. 16:00

Hatalmas pofon! Orbánék elbukják a jogállamiság elleni harcot! – írja Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

 

Dobrevnek sosem kellett a szomszédba menni kisebb-nagyobb hazugságért, ha a nemzetellenes DK-s politikája érdekében be akarta csapni a magyarokat. Most éppen megint egy orbitális méretű darabot emelt ki a szekrényből, hogy vele Orbán-gyűlöletében gyökerező mérhetetlen hatalomvágyát összekapcsolja.

Az Európai Unió Bíróságának illetékes főtanácsnoka, Campos Sánchez-Bordona tegnap ismertetett indítványában zöld jelzést adott az uniós forrásokat jogállamisági kritériumokhoz kötő úgynevezett kondicionalitásrendeletnek. A jogszabályt Magyarország és Lengyelország idén tavasszal támadta meg, mondván: összeegyeztethetetlen az uniós joggal, megkerüli az EU alapszerződéseit, ráadásul a jogbiztonság elve ellen is vét. A főtanácsnok indítványa mindemellett nem feltétlenül irányadó a későbbi ítéletre nézve. A bírák csak eztán kezdik meg a tanácskozást.

A döntés értékelésekor azt mondta Dobrev az ATV-ben: „Most félreraktam a jogászvéremet, és elővettem a politikusi véremet, és azt a hosszú, sokoldalas jogi szakszöveget próbáltam meg egyszerűen lefordítani.” Ez a legszomorúbb az egészben. Jogászi szemmel ő maga tudja a legjobban, hogy jogi szöveget politikusi szemüvegen át értelmezni egyenlő a legsötétebb aljassággal. Pont a jogi értékelés alapján derül ki Brüsszel súlyosan tisztességtelen, a magyar kormányra globalista politikai érdekeikből fakadó nyomásgyakorlási szándéka. Tudniillik már azt a rendeletet is, amelyet megtámadott Magyarország és Lengyelország, a szerződések megkerülésével fogadták el. Varga Judit igazságügyi miniszter így fogalmazott: „A szerződések megkerülésének trükkjét láttuk. Nem véletlen, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás szankciós része a legmagasabb szintre, az állam- és kormányfőkre tartozik, és egyhangúságot követel. Itt pedig egy rendeletről beszélünk, ami két tagállam beleegyezése nélkül kapott zöld jelzést.” Hozzátette: „Olyan kijelentések vannak benne, mint hogy a jogállam elveit sértő tagállamoktól forrásokat vonhatnak el. Egy ügyvéd sem tudna ez alapján keresetlevelet megfogalmazni, hiszen nem körülhatárolt, hogy mikor sérül a jogállamiság, amire aztán a szankció épül.”

Ez az, ami a „politikusvérét” elővevő Dobrevnek baromira tetszik. Mert ez rossz Magyarországnak. Szerinte nyilván ez látszik leginkább alkalmasnak arra, hogy Brüsszel minél erőteljesebben beavatkozzon a magyar választásokba, hogy segítsen nekik megbuktatni Orbánt. Nem véletlenül mondta Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke, hogy a magyarokat és a lengyeleket pénzügyileg ki kell éheztetni. Vagy Helena Dalli esélyegyenlőségi biztos, hogy az LMBTQ-ügyben különutas tagállamokat be kell állítani a sorba.

Egész egyszerűen itt arról van szó, hogy mivel Magyarország migránsellenes politikát folytat, és törvénnyel tiltotta ki az LMBTQ-aktivistákat az óvodákból és az iskolákból, az unió mindent el akar követni, hogy lecseréljék a magyar kormányt. Hogy beavatkozzanak a magyar választásokba.

Dobrevnek megvan a képzettsége ahhoz, hogy meglássa a főtanácsnok szövegében a hazánkat fojtogató törekvést, de egyszerűen nem akar róla tudomást venni. Mert mi neki is – Márki-Zay után – trágyával etetett gombák vagyunk, akik igenis fizessenek többet a vízért, a gázért, az áramért, fizessenek több adót meg újakat a házak, a lakások és az autók után, vegyék a drága üzemanyagot a kocsikba, mert szerinte az az európai, nem az orbáni politika, amely ennek ellenáll. Az lenne csak a hatalmas pofon a magyar népnek, ha mindez – a gyurcsányisták legnagyobb örömére – megvalósulna.

Orbán Viktor azonban egyáltalán nem esett kétségbe a főtanácsnok döntésétől. Nem fél attól, hogy meg fogják vonni tőlünk a pénzt. Ma reggel azt mondta rádióinterjújában: „...mi jól fogjuk tenni a dolgunkat, és a szükséges feltételeket teljesíteni fogjuk, eddig is teljesítettük. A zsarolásnak nincsen meg a ténybeli alapja, tehát meg fogjuk védeni a magyar pozíciókat gazdasági, pénzügyi kérdésekben is.”

Pont. Érti, kedves Klára? Így is lehet politizálni!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére