Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán helyes politizálásra tanította az inkább pofozkodni akaró Dobrevet

Horváth K. József

2021.12.03. 16:00

Hatalmas pofon! Orbánék elbukják a jogállamiság elleni harcot! – írja Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

 

Dobrevnek sosem kellett a szomszédba menni kisebb-nagyobb hazugságért, ha a nemzetellenes DK-s politikája érdekében be akarta csapni a magyarokat. Most éppen megint egy orbitális méretű darabot emelt ki a szekrényből, hogy vele Orbán-gyűlöletében gyökerező mérhetetlen hatalomvágyát összekapcsolja.

Az Európai Unió Bíróságának illetékes főtanácsnoka, Campos Sánchez-Bordona tegnap ismertetett indítványában zöld jelzést adott az uniós forrásokat jogállamisági kritériumokhoz kötő úgynevezett kondicionalitásrendeletnek. A jogszabályt Magyarország és Lengyelország idén tavasszal támadta meg, mondván: összeegyeztethetetlen az uniós joggal, megkerüli az EU alapszerződéseit, ráadásul a jogbiztonság elve ellen is vét. A főtanácsnok indítványa mindemellett nem feltétlenül irányadó a későbbi ítéletre nézve. A bírák csak eztán kezdik meg a tanácskozást.

A döntés értékelésekor azt mondta Dobrev az ATV-ben: „Most félreraktam a jogászvéremet, és elővettem a politikusi véremet, és azt a hosszú, sokoldalas jogi szakszöveget próbáltam meg egyszerűen lefordítani.” Ez a legszomorúbb az egészben. Jogászi szemmel ő maga tudja a legjobban, hogy jogi szöveget politikusi szemüvegen át értelmezni egyenlő a legsötétebb aljassággal. Pont a jogi értékelés alapján derül ki Brüsszel súlyosan tisztességtelen, a magyar kormányra globalista politikai érdekeikből fakadó nyomásgyakorlási szándéka. Tudniillik már azt a rendeletet is, amelyet megtámadott Magyarország és Lengyelország, a szerződések megkerülésével fogadták el. Varga Judit igazságügyi miniszter így fogalmazott: „A szerződések megkerülésének trükkjét láttuk. Nem véletlen, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás szankciós része a legmagasabb szintre, az állam- és kormányfőkre tartozik, és egyhangúságot követel. Itt pedig egy rendeletről beszélünk, ami két tagállam beleegyezése nélkül kapott zöld jelzést.” Hozzátette: „Olyan kijelentések vannak benne, mint hogy a jogállam elveit sértő tagállamoktól forrásokat vonhatnak el. Egy ügyvéd sem tudna ez alapján keresetlevelet megfogalmazni, hiszen nem körülhatárolt, hogy mikor sérül a jogállamiság, amire aztán a szankció épül.”

Ez az, ami a „politikusvérét” elővevő Dobrevnek baromira tetszik. Mert ez rossz Magyarországnak. Szerinte nyilván ez látszik leginkább alkalmasnak arra, hogy Brüsszel minél erőteljesebben beavatkozzon a magyar választásokba, hogy segítsen nekik megbuktatni Orbánt. Nem véletlenül mondta Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke, hogy a magyarokat és a lengyeleket pénzügyileg ki kell éheztetni. Vagy Helena Dalli esélyegyenlőségi biztos, hogy az LMBTQ-ügyben különutas tagállamokat be kell állítani a sorba.

Egész egyszerűen itt arról van szó, hogy mivel Magyarország migránsellenes politikát folytat, és törvénnyel tiltotta ki az LMBTQ-aktivistákat az óvodákból és az iskolákból, az unió mindent el akar követni, hogy lecseréljék a magyar kormányt. Hogy beavatkozzanak a magyar választásokba.

Dobrevnek megvan a képzettsége ahhoz, hogy meglássa a főtanácsnok szövegében a hazánkat fojtogató törekvést, de egyszerűen nem akar róla tudomást venni. Mert mi neki is – Márki-Zay után – trágyával etetett gombák vagyunk, akik igenis fizessenek többet a vízért, a gázért, az áramért, fizessenek több adót meg újakat a házak, a lakások és az autók után, vegyék a drága üzemanyagot a kocsikba, mert szerinte az az európai, nem az orbáni politika, amely ennek ellenáll. Az lenne csak a hatalmas pofon a magyar népnek, ha mindez – a gyurcsányisták legnagyobb örömére – megvalósulna.

Orbán Viktor azonban egyáltalán nem esett kétségbe a főtanácsnok döntésétől. Nem fél attól, hogy meg fogják vonni tőlünk a pénzt. Ma reggel azt mondta rádióinterjújában: „...mi jól fogjuk tenni a dolgunkat, és a szükséges feltételeket teljesíteni fogjuk, eddig is teljesítettük. A zsarolásnak nincsen meg a ténybeli alapja, tehát meg fogjuk védeni a magyar pozíciókat gazdasági, pénzügyi kérdésekben is.”

Pont. Érti, kedves Klára? Így is lehet politizálni!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Februártól oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára.

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére