Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ők merik kioktatni Kövér Lászlót?

Szűcs Gábor

2021.11.29. 18:00

Önkritika, az nincs, gyűlölködés, az van. Nézzük meg, kik követelik a házelnök lemondását!

 

Pár napja látott napvilágot egy 2020 februárjában készült hanganyag, amelyen Kövér László beszél a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt. Az ellenzék a felvétel megjelenése óta folyamatosan abban az illúzióban ringatja magát, hogy bármilyen jogi vagy erkölcsi alapja van, hogy megmondja a házelnöknek, mit tegyen.

A hanganyag kiszivárogtatásáért a Direkt36 névre hallgató Soros-platform a felelős. Az a médium, amely híres arról, hogy számos, a kormánypártokhoz köthető korrupciós ügyet tárt fel, csak épp bizonyítás és érdemi összefüggések nélkül. Nem is lett belőlük semmi. A magukat oknyomozó újságíróként aposztrofáló propagandisták tevékenysége rögtön nem olyan meglepő, ha megnézzük a finanszírozásukat. A szervezet 2016-ban 50 500, 2018-ban 95 823, 2019-ben pedig 47 430 dollárt kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól. Ez egy szerény 64 millió forintos összeget jelent, évi bő 20 millióért pedig nyilván elvár „ezt-azt” a finanszírozó.

A hangfelvételt közzétevő balliberális média vélhetően úgy gondolta, hogy ezzel olyan ütőkártyát ad az ellenzék kezébe, amellyel a teljes „NER-diktatúrát” ledönthetik. A baj ezzel az elképzeléssel mindössze az, hogy a baloldal teljesen alkalmatlan arra, hála Istennek, hogy jelentősebb ütést vigyen be a nemzeti oldalnak, Kövér László pedig semmi olyat nem mondott, ami vállalhatatlan lenne, vagy éppen nem felelne meg a jogállamiság – egyébként taxatíve nem felsorolt – kritériumainak, csak felvázolta, hogy az ország végletesen megosztott, egymást kizáró világmagyarázatok alapján szerveződik: van egy patrióta-szuverenista és egy globalista-nyugatos vonulat, amely legkevesebb száz éve kettészakítja az országot.

Gyurcsány Ferenc hű elv- és párttársa, Vadai Ágnes a kiszivárogtatott beszédre reagálva a következőt írta a Facebook-oldalára: „Kövér szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ellenzék. Remélem, hogy van még orvos, aki tud a házmesteren segíteni!” Annak eldöntését, hogy kinek kéne inkább orvoshoz fordulnia, rábízzuk az olvasókra, és egy fotóval segítünk:

Fotó: pestisracok.hu

Szabó Tímea, a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd parlamenti képviselője sem hagyta szó nélkül az ellenzéki oldalon szó nélkül hagyhatatlant, és a házelnöknek címezve leírta: „Nem az ellenzék jelenti a legnagyobb veszélyt az országra, hanem ti, senkiházi tolvajok!” Mindezt az álhírek egyik koronázatlan királynője mondta, aki szerint „az egész kerek nagyvilágon Magyarországon halnak meg legtöbben a koronavírus-járványban”.

Nemcsak a halottak számából is politikai tőkét kovácsolni próbáló képviselő asszony beszélt „erkölcsi magas lóról” Kövér Lászlóról, hanem az étkezését mint politikai csúcsteljesítményt rendszerint bemutató Jakab Péter is. „Mi azzal, hogy képesek voltunk összefogni, épp a nemzetet szolgáljuk. Minden korábbinál jobban. És csak egyvalamire vagyunk veszélyesek. A Fideszre.” Nem tudjuk, hogy az Európai Egyesült Államok névre keresztelt fiktív államon kívül mit támogat Jakab Péter, de hogy a magyarság előmenetelét nem, az egészen biztos. Az általa jelentett veszély pedig legfeljebb annyiban merül ki, hogy megdobálja krumplival a munkájukat végző képviselőket, azonban a Fidesz politikai pozícióját nem igazán ingatja meg, tekintve, hogy még az előválasztásnak nevezett baloldali adatgyűjtő akció során is mindössze tizennégy százalékos támogatottságra tudott szert tenni (nem a teljes lakosság, csak a sajátjai körében).

Az ügyben megszólalt a Facebookon (hol máshol?) Fekete-Győr András is, az expártelnök, akinek vállai még a Momentum által ráhelyezett – nem éppen többmázsás – súlyt sem bírták, így most listás képviselőjelöltként és főállású közösségimédia-használóként végzi közhasznúnak erős eufemizmussal is nehezen nevezhető tevékenységét. „Méltatlanságából fakadóan felszólításomnak haladéktalanul tegyen eleget, próbálja meg megőrizni maradék józan eszét, és mondjon le házelnöki tisztségéről!” – fogalmazott a „háromszázalékos” politikus. Vajon az mennyire méltó arra, hogy bármilyen szinten is képviselje a magyarokat (bár ő inkább a románokat szereti), aki politikai alapon tiltana el embereket a foglalkozásuktól, aki jogellenes módon alkotmányozna, vagy akinek a tevékenységével kapcsolatos kérdésekre adott általános válasza az, hogy „nem tudom”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére