Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyerészkednek a baloldali pártok az SZFE-balhén

M. Kovács Róbert

2020.09.07. 11:43

Hiába kérték az SZFE-hallgatók, hogy a politikai pártok maradjanak távol tiltakozó akciójuktól, Gyurcsánytól Karácsonyon és Fegyőrön át egészen Kunhalmiig minden ellenzéki megmondóember rátelepedett a diáklázadásra, s ezzel egyértelművé tették: az ellenzék mindenkit igyekszik felhasználni kormányellenes lázításra.

A múlt héten minden nap azzal állt ki az SZFE valemely hallgatója az elfoglalt egyetemi épület elé, hogy

nem kérik és nem fogadják el politikai pártok támogatását demonstrációjukhoz.

Nos, ezt már hét közben sem sikerült egyik baloldali pártnak sem betartani. A hétvégére viszont kicsúcsosodott,

hogyan próbálnak meg politikai hasznot húzni a színészpalántákból a baloldali ellenzék pártjai.

A pártja társelnöki posztjára aspiráló Kunhalmi Ágnes, az MSZP helyesírási hibáiról elhíresült oktatáspolitikusa maga is részt vett az élőláncban, amellyel az SZFE-hallgatók a Parlamentig juttatták el követeléseik listáját.

Mondjuk Kunhalminak annyi joga mindenképpen volt csatlakozni a színi hallgatók élőláncához, hogy 2018 decemberében az ellenzéki politikusok MTVA-s szereplése során kétségtelenül komoly színészi erélyeket csillogtatott meg, amikor szembe találta magát egy ajtóval.

De persze Karácsony Gergely sem hagyhatta ki, hogy ne változtassa meg legfőbb kommunikációs forrásának számító, közpénzből reklámozott Facebook-oldalának profilképét, és ne álljon oda ő is egy videó erejéig az élőláncba:

A baloldal valódi vezetője, Gyurcsány „Elk..tuk” Ferenc sem maradt meg a fenekén, ahogy azt az SZFE-hallgatók kérték, ő is akart egy kis népszerűségmorzsát szerezni a színészkezdemények akciójából, így hétfő reggel hosszabb posztban próbálta elmagyarázni, hogy

nem ő áll az SZFE mellett, hanem egy egész világ„.

 

Akik zsenge koruk okán nem lennének tisztában azzal, milyen Gyurcsány Ferenc világa, amikor valaki ellene szólal fel, annak itt egy kis emlékeztető 2006-ból:

Az akkori kormányellenes tüntetéseket véres kézzel leverető bukott miniszterelnök legújabb szövetségese, Fekete-Győr András Momentum-elnök 2006-ban még a Toldy Ferenc Gimnázium padjait koptatta, és vagy nem emlékszik rá, vagy nem akarja visszaidézni, milyen is volt egy valódi balos diktatúra, az viszont biztos, hogy most ő sem akart kimaradni az SZFE-buliból.

A jelek szerint a pártját jobbról balra átkormányzó Jakab Péter Jobbik-elnök azért azt még meredeknek tartotta, hogy ő is odaálljon a láncba, ahol esetleg még valami szívárványszín-zászlós libernyák aktivistával kéne közösködnie, de azért arról gondoskodott közösségi oldalán, hogy az egyre inkább lemorzsolódó Jobbik is hitet tegyen a kultúra szabadsága és a ”gondolkodó ember„ ereje mellett.

A pártelnök gondolkodás iránti rajongása újkeletű lehet,

mert amikor a Jobbik egyik megtartott díszfasisztája, Janiczak Dávid ózdi polgármester negyedével csökkentette városában a kulturális terület dolgozóinak bérét, akkor Jakab valahogy nem gondolkodott el az intézkedésen.

(Alábbi fotót meg csak azért tesszük közzé, hátha Janiczaknak kedve támad perelni a díszfasiszta kifejezésért...)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdekes: baloldali exorvosok valahogy az elsők között kapnak oltást

Érdekes: baloldali exorvosok valahogy az elsők között kapnak oltást

Nemcsak a gyöngyösi, de az újbudai DK-s polgármester, a korábban Hitler életművét méltató László Imre és Szabó Tímeáék kedvenc volt tiszti főorvosa, Falus Ferenc is megkapta már a Covid-19 elleni védőoltást. Utóbbi még tavaly – az első oltási napok egyikén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére