Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Női börtönökben ülhetnek az angol transznemű férfiak

888.hu

2021.07.03. 08:45

Lehet, hogy a jövőben egyre több angol férfi vallja magát nőnek? Az angol bűnözők körében biztosan növekedni fog a nemi identitásválságba kerülők száma, hiszen a Legfelsőbb Bíróság kimondta: a férfiból nővé lett transzneműek női börtönökben való elhelyezése jogszerű. Mondta ezt annak ellenére a taláros testület, hogy egy FDJ monogram mögé rejtőzött női elítélt szerint ezzel szexuális jelegű támadásoknak vannak kitéve a börtönlakó hölgyek.

A női elítéltek erényeit féltő FDJ jogi kifogásokat is emelt az Igazságügyi Minisztérium ellen, amely már lehetővé teszi a foglyoknak a választott nemi identitásuk szerinti elhelyezését, függetlenül attól, hogy jogi vagy orvosi lépéseket tettek-e a választott nem megszerzése érdekében. Az ügyvédek a Legfelsőbb Bíróság márciusi ülésén azzal érveltek, hogy a transzneműek befogadása a női börtönökben „a fogvatartott nőket olyan szexuális erőszak veszélyének teszi ki, amely a transzneműek beengedése nélkül nem merülne fel”.

Az igazságügy azonban azzal érvelt, hogy legitim célt igyekezett megvalósítani, többek között „megkönnyítette a transzneműek számára, hogy választott nemüknek megfelelő életet éljenek és megvédjék a transzneműek mentális és fizikai egészségét”.

A frissen kihirdetett ítéletben a Legfelsőbb Bíróság két bírája is elutasította FDJ és ügyvédeinek a követelését, és helybenhagyta az angol igazságügy eljárását. Lord Justice Holroyde, a Legfelsőbb Bíróság tagja elmondta: „Nem lehet figyelmen kívül hagyni a transznemű nők azon jogait, hogy választott nemüknek megfelelően éljenek.„

A bíróság azt is kijelentette, hogy a transznemű foglyok elhelyezésekor szakértőket is bevontak a folyamatba, és kötelesek figyelembe venni a transznemű k előéletét, anatómiáját, szexuális viselkedését és kapcsolatait. Lord Justice Holroyde szerint elvárható, hogy kellő alapossággal minden olyan férfi foglyot kiszűrjenek, aki csupán hátsó szándékoktól vezérelve játszik női szerepet.

Az FDJ ügyvédje többek között azzal érvelt, hogy a transznemű fogvatartottak ötször nagyobb eséllyel hajtanak végre szexuális támadásokat a női börtönökben. Ezt az állítást azonban a bírák a statisztikákkal való visszaélésnek minősítették.

A mostani döntés azonban aligha javítja a statisztikát. Sőt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére