Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem zavarja a baloldalt, hogy művészeket fenyegetnek az Elk*rtuk című film miatt

Filipp Dávid

2021.06.02. 15:00

Fenyegetések, szidalmak – ezt járt azoknak a művészeknek, akik bátorkodtak részt venni az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006-os eseményekről szóló, Elk*rtuk című film elkészítésében. A 888.hu megkereste a baloldali pártokat az üggyel kapcsolatban, hogy megtudjuk, elítélik-e ezeket a megnyilvánulásokat, azonban a megkérdezettek a hallgatás stratégiáját választották.

 

Tavaly augusztusban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke fenyegető üzemmódra váltott. A Facebook-oldalán a kommunista diktatúrát megidéző stílusban ment neki Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának. A magyar baloldal vezetőjénél az verte ki a biztosítékot, hogy a Kossuth-díjas rendező lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke.

Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot”

fogalmazott a bukott miniszterelnök.

Úgy tűnik azonban, hogy az őszödi böszme fenyegetőzését sokan példaértékűnek vették, és ők is beálltak a sorba. Főleg a színművészet világából.

Az elmúlt napokban Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006-os eseményekről szóló Elk*rtuk című film producere arról beszélt, hogy az alkotásban részt vevő embereket fenyegetések és szidalmazások érték.

 

Azok, akik szóba kerültek, nem voltak könnyű helyzetben. Sokukat gyakorlatilag megfenyegették, amikor kiderült, hogy ebben a filmben dolgoznak. Az fenyegetésnek számít, ha egy színésszel közlik, hogy ezennel kiírta magát a színésztársadalomból, vagy kiveti magából ez a világ?”

mondta Kálomista az Indexnek adott interjújában.

Az Origónak pedig elmondta, hogy nehéz volt szereplőket válogatni, a casting után ugyanis nagyon sok helyről kaptak támadásokat a szakmából. Producerek, rendezők kezdettől fogva szidták a filmet, annak alkotóit.

Az ügy kapcsán a 888.hu megkereste a következő pártokat:

  • MSZP,
  • DK,
  • Jobbik,
  • Momentum.

Nevezett pártok sajtóosztályára a következő három végtelenül egyszerű kérdést küldtük el:

  • Mi a véleményük arról, hogy alkotókat fenyegetnek, amiért szerepet vállaltak az Elk*rtuk című film elkészítésében?
  • Elítélik-e ezeket a támadásokat?
  • Önök szerint belefér-e a művészi szabadságba egy az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006. őszi zavargásokról szóló film elkészítése?

Utóbbi már csak azért is érdekes kérdés, mert nem is olyan régen, az SZFE kapcsán még a csapból is az folyt, hogy a művészi szabadság mennyire fontos. Viszont ezek után felmerülhet, hogy csak bizonyos esetekben...

Úgy tűnik azonban,

a baloldalt egyáltalán nem zavarja, hogy művészeket fenyegetnek és szidalmaznak, ugyanis válaszokat egyik párttól sem kaptunk.
Ezek szerint vannak jó művészek, illetve rosszak, és majd a balosok eldöntik, hogy ki hova sorolható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság kőolajvezetéken, miután a Mol átvállalta az orosz fél által fizetendő tranzitdíjat. A belföldi ellátás a néhány napos szünet ellenére nem volt veszélyben, hiszen Magyarország több hétre elegendő tartalékkal rendelkezik – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtökön az MTI-vel.

Kijev félelme a téltől

Kijev félelme a téltől

A zaporizzsjai atomerőmű elfoglalása után nő a félelem Ukrajnában, hogy a fűtési infrastruktúrájuk komplett orosz kézre kerül vagy megsemmisül. Zelenszkij kormányának most az lenne a legjobb, ha a tél beköszönte előtt vége lehetne a háborúnak, ők ezt egy ukrán győzelemmel képzelik el.

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Egész egyszerűen lekapcsolják az áramot és annyi, négy nap sötétség.

Még a tél és a hideg beállta előtt semmisítenék meg az oroszok harci kedvét az ukránok

Attól tartanak, hogyha tovább húzódik a háború, akkor Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját.

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz-szállítmány Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc, amely jelenleg elsősorban közlekedési célokat szolgál; rövidesen megnyílhat az út az ipari felhasználás előtt is – közölte az ARELGAS Kft. az MTI-vel szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére