Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem volt köszönet abban, ahogyan helyretette a kormány a CNN-t

Sümeghi Lóránt

2019.05.08. 11:45

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár megtette azt, amelyre minden jóérzésű magyar ember vágyik: alaposan helyretette a bevándorláspárti CNN nevezetű (ál)hírcsatornát, miután az nettó hazugságokat írt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről.

Korábban megírtuk, a magyar kormányfő május 13-án ellátogat az Egyesült Államok fővárosába, hogy találkozzon Donald Trump amerikai elnökkel. Világszerte sokan vártak már erre a találkozóra, hiszen az amerikai elnök korábban jelezte, hogy Orbánt már felvette a vendéglistájára. A hivatalos találkozó bejelentését követően természetesen magasabb fokozatra kapcsoltak az „objektív”, „elfogulatlan” és „mértékadó” propagandagyárak – nemcsak itthon, hanem az Egyesült Államokban is.

Így sikerült a CNN-es Kevin Liptaknak azt írnia Orbán Viktorról, hogy „Trump bevándorlásellenes szövetségesre talált a szélsőséges magyar miniszterelnökben”, majd hozzátette, hogy a kormányfőt „egyesek már de facto diktátornak tartják”. Persze a miértekre az unalomig ismert bevándorlás- és demokratapárti lózungokon kívül nem kapunk választ. Nagyjából ez lehetett a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár benyomása is, ugyanis egy frappáns Twitter-üzenetben tette helyre az álhírgyárost. Mint írta,

Orbán kormánya megvédte az Európai Unió határát, betartva a schengeni egyezményben vállalt kötelezettségeit, megállítva a Magyarországon keresztül Európába irányuló migrációt. Egyetértünk Donald Trumppal abban, hogy az illegális migráció nem jog. Üzenjük a fake news CNN-nek, amely a miniszterelnököt – most figyeljenek! – szélsőségesnek nevezi.

A Fehér Ház közleményéből kiderül, hogy a vezetők többek között kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre összpontosítanak majd. Elemzések szerint emellett szóba kerül a bevándorláskrízis, az unió és a közép-európai térség helyzete is. A találkozó jelentőségét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy kommentálta: „mi, magyarok stratégiai szövetségesként tekintünk természetesen az Egyesült Államokra. A jelenlegi adminisztrációhoz hasonlóan látunk nagyon sok fontos, a világ számára dilemmát jelentő kérdést. Hasonlóképpen gondolkodunk a migráció, a keresztények védelme és a biztonság tekintetében”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére