Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudnak nemet váltani a transznemûek

888.hu

2018.12.04. 12:32

A transznemûek érdekvédelmi szervezete, a Transvanilla Egyesület szerint a nemváltás akadályozása komoly pszichés megterhelést jelent a transznemû emberek számára.

A Transvanilla Transznemű Egyesület azt írja, hogy 2018 májusa óta nem bírálják el a nemük jogi elismerését kérő transznemű emberek kérelmeit. Pontosabban elbírálják, de szerintük lassan. Sőt, azt is kifogásolják, hogy a nemiség ügye egészségügyi szakmai kérdés, és nem liberális hiszekegy.

Az egyik kormányrendeletben a nemváltást egészségügyi szakvéleményekhez kötötték, amelyet pszichiáter és a klinikai szakpszichológus állít ki. A Transvanilla szerint mindez sérti az önrendelkezéshez való jogukat.

Amúgy felszólítják a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az ügyben érintett szereplők bevonásával fontoljanak meg "olyan jogi szabályozás előkészítését, amely a nemi megerősítő egészségügyi beavatkozásoktól elválasztva biztosítja a transznemű személyeknek a nemi identitásuknak megfelelő nem és név megválasztását, illetve megváltoztatását."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére