Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem szakadt le az ég, amikor Márki-Zay a tiszták között tekintett magára

Horváth K. József

2021.10.20. 17:20

A Jóisten nagyon szeretheti Magyarországot. Nem engedte ugyanis, hogy leszakadjon az ég, amikor Márki-Zay Péter, az ellenzék frissen előlépett miniszterelnök-jelöltje a baloldalhoz illő orbitális demagógiával kiállt, és a tiszták szövetségéről kezdett beszélni.

 

Ezt volt szíves megfogalmazni az ATV élő adásában: „Karácsony Gergellyel közösen szeretnénk egy olyan országot építeni, ahol nem jobb- és baloldaliak, csak magyarok vannak, tisztességes, becsületes magyarok, a tiszták. (...) Nekünk nagyon fontos, hogy se a 2010 előtti, se a 2010 utáni korrupciót ne fogadjuk el. Se jobb-, se baloldalit, se ellenzékit, se kormánypártit.”

Ezzel az arcátlan kijelentéssel a józan ember egyszerűen nem tud mit kezdeni. Egyáltalán azt nem tudja értelmezni, hogy kerül egy lapra a tisztaság és a baloldal. Elég, ha csak Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök mondását idézzük föl, aki szerint „a szocialistákkal az a baj, hogy mindig kifogynak a más pénzéből”. Ezt a nemzetközileg jól ismert, sőt elhíresült baloldali gyakorlatot nevezi Márki-Zay Péter tisztának.

Ezek szerint a baloldal friss miniszterelnök-jelöltje bárkit tisztának képes nevezni a baloldalon, élén a megnevezett Karácsony Gergellyel, akinek főpolgármesteri ténykedése másból sem állt idáig, mint folyamatos hazudozásból? Azzal a Karácsony Gergellyel, akit zuglói polgármestersége idején el akartak ásni? Azzal a Karácsony Gergellyel, aki mögött a teljes baloldal fölsorakozott, hogy főpolgármester lehessen belőle? Azzal a Karácsony Gergellyel, aki mögött keresztapaként ott tornyosul Gyurcsány Ferenc és szelleme, aki csalással nyert választást, eltagadva a gazdaság valós állapotát a választópolgárok elől, hogy ne rettenjenek meg a rájuk váró kőkemény megszorításoktól? Aki lovasrohamot vezényelt a békés tüntetők ellen, vérbe fojtva az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó megünneplését? Aki bevallottan hazudott reggel, éjjel meg este?

Az a Márki-Zay beszél a tiszták szövetségéről, aki az őszödi beszédet igazságbeszédként akarta letolni az emberek torkán?

Az a Márki-Zay beszél a tisztaságról, aki maga is egy sárkupac tetejéről prédikálja saját jobboldaliságát, miközben most a baloldal vezéreként akar megmérkőzni Orbán Viktorral?

Az a Márki-Zay akar példát mutatni tisztaságból, aki maga sem tudja, hogy mi az?

Csak a rend kedvéért írom ide, hogy a tisztaság nem más, mint a szennyeződés nélküli test, tárgy, anyag, hely, s tegyük hozzá nyugodtan: lélek, amelyen nincs idegen anyag, szenny, piszok, por.

Nos, amit eddig felsoroltam, az semmi más, mint idegen anyag, szenny, piszok és por.

Egy ilyen szennyezett, piszkos, poros alappal rendelkező embernek egyetlen szava sem lehet tiszta, semmiféle irányszabásának nem lehet hinni, mert aki a hazudozás sárkupacáról mutogatva igyekszik irányítani, az egyszerűen hiteltelen ember. Talán azért szakadt meg tengerentúli házaló ügynöki munkája is, mert a vevők nem hitték el neki, hogy az általa kínált telefon tartósan jó vételnek bizonyul-e.

„A tiszta elme mindent begyógyít, aminek gyógyulásra van szüksége” – mondja Byron Katie amerikai író.

Hát igen. Ez lehet a baja a magyar baloldalnak, hogy lámpással kellene keresni egy tiszta elmét, de évtizedek óta nem sikerül megtalálnia. Pedig a hazai baloldalnak igazán gyógyulásra lenne szüksége.

A legviccesebb a dologban az, hogy a DK-sok, a jobbikosok föl vannak háborodva, hogy őket Márki-Zay nem vette bele a buliba. Nem úgy tekint rájuk, mint a tiszták szövetségének tagjaira. Nem mintha sajnálnám őket, mert nem érdemlik meg, de azért megemlítem, hogy a magyar nyelv kínálatából idevág a népszerű szólás: „Nem az a fontos, hogy mit mond, hanem az, hogy ki mondja.” És egy másik is: „Bolond lyukból bolond szél fúj.”

Márpedig ha nincs tiszta elme, akkor a sebek begyógyítására sincs sok esély. És a balosok még így is büszkék lehetnek magukra, hiszen ilyen gyenge – tegyük hozzá: tisztátalan – politikai teljesítménnyel is mindig másodikok lettek a választásokon.

Mi több, az ezüstérem 2022-ben is garantált, és még az Alaptörvényt sem kell hozzá megpuccsolni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére