Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem nyugszik a baloldali történelemhamisító: Karsai László ismét színre lépett

888.hu

2017.07.24. 11:28

Karsai László - egy méltatlanul elfeledett történész - ismét elõhúzta az antiszemita -kártyát, és még tett egy utolsó kísérletet a '90-es évek rehabilitációjára.

Ennek a nagy embernek a pályafutásáról és történelemhamisító módszereiről már írtunk egy remekbe szabott cikket, akkor egyértelműen megállapítottuk, hogy Karsai, aki szakmai körökben a magyar holokauszt kiemelkedő kutatójaként lett elkönyvelve – azt hiszem, ez jól jelzi a szakmában tátongó fekete lyukakat –, nem történészi objektivitással elemzi a múlt eseményeit, hanem pártpolitikai alapon tesz politikai kijelentéseket. Sőt, egész eddigi munkássága megkérdőjelezhető annak fényében, amit a Népszavának mondott.

A "történész", aki a '90-es évek politikai diskurzusait próbálja feléleszteni

Karsai László "történelemhamisítással" felérő csúsztatásait Sümeghi kolléga egy márciusi cikkében már alaposan kivesézte. Nem is fecsérelnék rá több patront, de hadd idézzek egy fontos megállapítást:

". . . Karsai könyve minden, csak nem történelmileg pontos és értéksemleges, annak ellenére, hogy ezt sugalmazza mind a kiadó, mind pedig a történész is. Ugyanis a Karsai által szerkesztett névmutatóban nemcsak tárgyi tévedésekre bukkantunk, hanem etikailag súlyosan megkérdőjelezhető, származási alapon való, szelektív rendszerezésre. Továbbá esetenként egyes történelmi szereplők által elkövetett kommunista bűnök szándékos elhallgatására, elbagatellizálására, és egy, a rendszerváltás utáni magyar Legfelsőbb Bíróság által hozott rehabilitációs ítélet kigúnyolására, bírálására is sor került. Súlyosbító tényező, hogy Karsai 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktori címét viseli, disszertációja pedig a Szálasi Ferenc Politikai életrajz címet viselte."

Nos, ezek után térjünk rá a politizáló "történészre", aki már megint az unalomig ismételt és szerencsére kontraproduktívvá vált holokausztozással próbál meg szavazatot szerezni az SZDSZ-nek MSZP-nek.

A Népszava hasábjain Karsai olyan alapjaiban téves és tendenciózus, de néha teljesen nevetséges állításokat fogalmazott meg, mint például:

  • Magyarországon dúl az antiszemitizmus,
  • Orbán a főgonosz,
  • történelemhamisítást készít elő a kormány,
  • az izraeli kormányfő nem jó zsidó,
  • Soros attól még nem antiszemita, hogy Izrael-ellenes erőket támogat.

Bónuszként megjegyzi, hogy az Együtt plakáttépő akciója teljesen rendben volt, és ő szívesen asszisztált ehhez a politikai eseményhez. Természetesen ettől még független, objektív történész maradt.

Mi a baj Karsai Lászlóval?

Az égvilágon semmi baj nincs Karsai László magánemberrel, hiszen bárkinek bármilyen véleménye lehet, még akkor is, ha az nettó baromság, de nincs mit tenni, így működik a véleményszabadság. Buta, félinformációval rendelkező emberek mindig is voltak, sőt olykor sokra is vitték. Ha már történészkedünk, akkor nyugodtan példázódhatunk Szálasival is.

Karsai László történésszel azonban óriási gondok vannak. Először is:

Ha Európában valahol nincs antiszemitizmus, akkor az Magyarország. Sőt, a kormány gyakorlatban és szimbolikusan is kiállt a magyarországi zsidóság mellett. Bármennyire is nehezére esik elismernie a zsidó közösségeknek, de a 2010-es kormányváltás óta a Mazsihisz és az EMIH több költségvetési forrás felett rendelkezett, mint bármikor korábban a szocik ideje alatt. Az, hogy ebből Karsai nem kapott, az már az ő baja, menjen és kérjen az Együtt-től.

Heller Ágnes (Karsai sorstársa, a meg nem értett, '80-es évekből itt ragadt demokráciaféltővé előlépett kommunisták egyike), még a szoci éra alatt publikált tanulmánya szerint a modern antiszemitizmus az Izrael-ellenességben érhető tetten. Tehát ezen logika mentén – de nemcsak – Soros a modern kori antiszemiták díszpéldánya, hiszen olyan palesztin szervezeteket támogat, amelyek a zsidók létét is megkérdőjelezik, nemhogy Izrael államiságát.

Ha Karsai László valódi antiszemitákat akar látni, akkor ajánlom, hogy nézzen körül a baloldalon, hiszen a nemzetközi trendek egyikeként itthon is kezd meghonosulni a baloldali antiszemitizmus, amely kezdetben a migránsok befogadásában öltött testet. Az a több millió muzulmán, akik szívből gyűlölik Izraelt és a zsidókat, vajon nem fog Európában is robbantgatni?

Ezt a kérdést a történelem már megválaszolta.

Persze az olyan éleslátó vajákosok, mint Karsai, efölött – mint sok más felett is – szeretnek szemet hunyni.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Emberiesség elleni bűncselekménnyel is gyanúsítják Hasszán F.-et

A hír a Fővárosi Főügyészség keddi közleményében olvasható.

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi „univerzális erkölcse“ egy magát végleges igazságnak hazudó egyszerű önkényes akarat, politikai mozgalom, semmi több.

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

A vasárnap lezárult, párttagság körében lebonyolított voksolás eredménye szerint Boris Jonhson lett a brit Konzervatív Párt vezetője és Nagy-Britannia soron következő miniszterelnöke.

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Greg Sheridan, Ausztrália egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező veterán újságírója szerint Orbán Viktornak semmi köze a fasizmushoz, hiába próbálják a liberálisok ezzel megbélyegezni.

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Noha Nagy-Britannia amellett szavazott, hogy kilép az Európai Unióból, mégis 20 százalékkal több pénz vándorolt a britek zsebéből az EU költségvetésébe.

Ismét teltház-közeli nézőszám várható a Fradi BL-selejtezőjén

Több mint 18 ezer jegy talált már gazdára a Ferencváros szerdai Valletta FC elleni BL-selejtezős párharcának odavágójára.

Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Korábban az Iszlám Állam fenyegette a létüket, most pedig a síita muszlimok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére